Apar noi informații după decesul lui Silviu Prigoană, răpus vineri de un infarct. Mediaflux.ro vă prezintă în exclusivitate o mare pasiune a acestuia de care foarte foarte puțină lume știa. Totuși, cunoscutul om de afaceri era unul dintre cei mai mari numismați ai țării, investind sute de mii de euro în colecții de monede noi și vechi. Sursele noastre spun că deținea o adevărată comoară în monede vechi, dar și în colecțiile numismatice lansate de BNR de-a lungul timpului, însă el a vândut-o pe toată cu doar două luni înainte să moară unui om de afaceri din Neamț, Ioan Anton Măzărianu, CEO COMES, chiar dacă până atunci jurase că o va lăsa celor patru copii ai săi, mai ales că în ultimii ani acesta pregătise o colecție separată pentru fiecare în parte.
După cum spuneam mai sus, chiar dacă nu făcuse acest lucru public niciodată, Silviu Prigoană era unul dintre cei mai mari numismați ai țării. Pentru a transmite mai departe pasiunea sa, el a pregătit de-a lungul vieții patru colecții separate și identice, una pentru fiecare dintre cei patru copii ai săi, Honorius, Silvius, Eduard și Maximus, fiecare estimată la aproximativ 250.000 de euro.
Mai mult, sursele Mediaflux.ro din lumea numismatică spun că acesta refuza mereu să facă schimburi, chiar dacă avea mai multe monede de același fel și refuza sub orice preț să le vândă, însă a provocat un adevărat șoc în lumea numismaticii acum două luni, când le-a vândut pe toate, dintr-un foc, cu aproape un milion de euro, omului de afaceri din Neamț Ioan Anton Măzărianu, CEO-ul companiei COMES, un nume important al industriei de utilaje petroliere din România.
În timp ce anumite voci spun că Prigoană ar fi avut probleme cu lichiditățile și de aia le-a vândut rapid, alții zic că l-ar fi auzit spunând că fii săi nu ar fi vrut să primească de fapt monede, ci bani.
Practic, fiecare dintrei cei patru băieți ai lui Silviu Priogoană, Honorius, Silvius, Eduard și Maximus trebuiau să primească de la tatăl lor câteo colecție de monede BNR estimată la aproximativ 250.000 de mii de euro fiecare. Era vorba de colecții complete cu toate monedele aniversare lansate de Banca Națională a României de-a lungul timpului care aveau o valoare imensă pe piață și atrăgea râvna tuturor numismaților din România.
Cu toate că i se cerea mereu să vând din monedele sale sau să facă schimb, Silviu Prigoană refuza să facă acest lucru până într-o zi acum două luni când le-a dat pe toate, pe motiv că ai săi copii nu ar fi vrut să îi urmeze pasiunea ci ar fi dorit mai bine sumele de bani aferente.
Nu mic a fost șocul în lumea numismatică din România când în septembrie, parcă prevestind ce va urma să vină, Silviu Prigoană le-a vândut pe toate cu aproximativ un milion de euro omului de afaceri din Neamț Ioan Anton Măzărianu, CEO-ul companiei COMES din industria utilajelor petroliere, care deține și echipa de fotbal din Piatra Neamț, renunțând practic la o pasiune care l-a urmat toată viața. Este cunoscut faptul că acesta mai avea și colecții de timbre, colecții muzicale și ceasuri scumpe.
„Erau patru colecții originale, dar erau și de circulație. A avut și de circulație, din astea slabe (monede)”, spun sursele noastre care arată că întreaga comoară numismatică a lui Silviu Prigoană a fost vândută cu aproape un milion de euro.
„Prigoană a zis ca copiii nu vor monede si că vor bani si că de aia le-a vândut”, mai arată sursele, însă în piață, printre oamenii de afaceri, se vorbește și de faptul că Silviu Prigoană ar fi avut și câteva probleme cu lichiditățile.
COMES Săvinești este unul dintre principalii producători de echipamente industriale, sub presiune, de mare tonaj, din Europa de Est, iar Anton Măzărianu, CEO COMES, este omul care, alături de echipa pe care a format-o în jurul său a reușit să reînvie, după cum spune presa locală, industria pe platforma Săvinești, fiind singura companie din țară care produce echipamente industriale de peste 50 de tone.
Sursă foto: Facebook
Silviu Prigoană avea deschis un împrumut la bancă și era asociat la zeci de firme, însă avea de returnat băncii 2.547 milioane de lei și 5.15 milioane de euro. De asemenea, el deținea 347.000 de metri pătrați de terenuri – 21 de imobile, 22 de terenuri, iar cel mai scump imobil se află în SUA, Chicago (850.000 de euro), întreaga sa avere ridicându-se la aproape 100 de milioane de euro.
Totodată, acesta avea o colecție de timbre în valoare de 10.000 de euro, colecții muzicale în valoare de 100.000 de euro și ceasuri în valoare de 50.000 de euro.
Pe lângă cei doi copii din prima căsătorie – Honorius (34 de ani) și Silvius (33 de ani), Silviu Prigoană mai are doi băieți, ca urmare a relației cu Adriana Bahmuțeanu. Aceștia sunt Mihai Maximus (16 ani) și Eduard Gabriel (14 ani).
„Am lăsat totul copiilor. Soției mele poate să-i lase mama și tata ei, nu eu”, a spus Prigoană, în trecut, potrivit ProTV.