EXCLUSIV

EXCLUSIV Green News a plantat pentru viitor. Acțiune de plantare a sute de copaci în zona Lunca Cetății din București | VIDEO

Sâmbătă, 18 mai, Green News, lider în educația și informarea pe teme ecologiste și de mediu, alături de o adevărată armată de voluntari, s-au implica într-o acțiune de plantare a 200 de copaci în zona Lunca Cetății din Sectorul 3 al Bucureștiului. Inițiativă n-a fost doar o simplă plantare de arbori, ci reprezintă un efort concret și necesar în lupta împotriva deșertificării și a schimbărilor climatice, spun organizatorii evenimentului.

La plantare a luat parte și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, prezent în țară pentru a vorbi la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc tot astăzi la Palatul Parlamentului.

Green News a plantat pentru viitor. Acțiune de plantare a 200 de copaci în zona Lunca Cetății

Cu mic cu mare, copiii, tineri și adulți s-au trezit sâmbătă pentru a participa la o acțiune de împădurire a unei zone care va face parte dintr-o promenadă ce se întinde din centrul Capitalei până la marginea orașului, în Sectorul 3. La eveniment a luat parte și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

„Amenajăm o promenadă pentru bucureștenii din Sectorul 3, dar nu numai. Mai devreme era un spațiu lipsit de copaci. Avem astăzi un obiectiv de a pune 200 de copaci. Suntem o echipă de la o companie 100% românească, care ascultă ce se întâmplă în mediul social și se alătură proiectelor sociale de de voluntariat. Voluntari, colegi de-ai mei, toți am venit cu familiile, cu copiii, să plantăm copaci. Vom monitoriza și cred că vom reveni pentru a vedea cum cresc copacii puși de noi”, a explicat Dana Hogea, reprezentant Green News.

sursa foto: Mediaflux.ro

CSR-ul și voluntariatul sunt instrumente eficiente în lupta împotriva schimbărilor climatice și deșertificării, ne-a mai explicat Dana Hogea.

Momentul demonstrează încă o dată angajamentul Green News față de responsabilitatea socială corporativă (CSR) prin implicarea activă în acțiuni concrete pentru conservarea mediului înconjurător, mai ales că CSR-ul nu se limitează doar la afaceri, după cum ne-au explicat reprezentanții Green News, fiind vorba mai mult „despre a schimba lucruri în comunitatea noastră și în lumea în care trăim”.

Practic, acest lucru implică adesea participarea la activități de voluntariat și la proiecte care aduc beneficii societății în ansamblu și mai ales implicarea fizică în acțiuni de mediu, cum a avut loc recent la marginea Bucureștiului, în zona Lunca Cetății, mai arată organizatorii.

„Astăzi suntem aici să facem un bine, să aducem un pic de frumusețe cartierului. Așa cum se observă e o zonă mai industrială și alături de echipa Green am zis să împădurim puțin zona”, ne-a explicat un alt voluntar prezent la fața locului.

sursa foto: Mediaflux.ro

Evenimentul de plantare de copaci de sâmbătă a fost organizat de Green News, lider în educația și informarea pe teme ecologiste și de mediu.

„Green News este un portal dedicat tematicii de mediu. Vorbim despre economie circulară, vorbim despre educație civică, promovăm valorile și bunele practici din spațiul internațional și local. Facem educație pe legile actuale de mediu pentru a sprijini, antreprenori sau companii în a înțelege mai bine spiritul ecologic și al economiei circulare”, a mai completat Dana Hogea, marketing manager.

Mircea Geoană, prezent și el la eveniment: „În primul rând, trebuie trebuie să-i aplaudăm și să-i încurajăm pe cei care fac deja acest lucru”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a luat parte și el sâmbătă la evenimentul de plantare, acolo unde a discutat cu oamenii prezenți și a pus umărul (și lopata) la plantarea mai multor platani. Acesta spune că România pierde în fiecare ora șase hectare de pădure prin defrișare, motiv pentru toți românii au obligația și interesul să protejeze natura.

„Am răspuns invitației prietenilor mei și acestei frumoase armate de voluntari. România pierde în fiecare oră șase hectare de pădure prin defrișare și cred că avem cu toții obligația și interesul să ne protejăm natura și să reîmpădurim România. Sunt lucruri frumoase pe care le fac voluntari din București, din toată țara. România nu numai că se defrișează, se și deșertifică. E o problemă și de siguranță agroalimentară și de biodiversitate”, a completat și Mircea Geoană.

sursa foto: Mediaflux.ro

Acesta i-a aplaudat pe voluntarii care recurg la astfel de gesturi și cere un cadru legislativ mai robust pentru companiile care încurajează propii angajați să facă acțiuni de voluntariat.

„În primul rând, trebuie trebuie să-i aplaudăm și să-i încurajăm pe cei care fac deja acest lucru. E un lucru fantastic. Văd copiii de câțiva ani, părinți, oameni foarte tineri, dar cred că trebuie creat un cadru legal și instituțional mai robust care să încurajeze cadrul legislativ în care companiile care încurajează proprii angajați să facă acțiuni de voluntariat, de mediu sau din zona medicală sau în zona socială, să aibă înlesniri fiscale, cei care fac voluntariat să fie plătiți, cum se întâmplă în foarte multe alte locuri”, a mai completat Geoană.

Evenimentul Green News reprezintă un angajament pe termen lung

Impactul pozitiv al acestei acțiuni depășește cu mult simplele acte de plantare a copacilor, amintește Green News, care arată că în acest context, acțiunile precum plantarea de copaci nu sunt doar gesturi simbolice, ci investiții într-un viitor mai verde și mai sănătos pentru toți.

sursa foto: Mediaflux.ro

„Este un gest simbolic care reprezintă un angajament pe termen lung pentru un mediu mai sănătos și mai sustenabil. Fiecare copac plantat este o investiție în viitorul nostru comun și o mărturie a puterii binelui în lupta împotriva schimbărilor climatice. Într-o perioadă în care România se confruntă cu o accelerare a procesului de deșertificare, acest gen de acțiuni devin vitale.

Raportul recent publicat de Ministerul Mediului subliniază gravitatea situației, arătând că aproximativ 40% din suprafața țării este afectată de deșertificare, iar impactul se resimte asupra a peste 1,5 milioane de oameni.

Green News și alți actori implicați în acțiuni de CSR și voluntariat demonstrează că fiecare individ și fiecare companie pot face o diferență semnificativă în lupta împotriva schimbărilor climatice și a deșertificării”, mai arată portatul dedicat tematicilor de mediul care atrage atenția că motivele acestor fenomene sunt multiple și alarmante, inclusiv defrișarea masivă a pădurilor, practicile agricole nepotrivite și exploatarea excesivă a resurselor naturale.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Ce amenzi riscă românii care fac grătar pe stradă
Ce amenzi riscă românii care fac grătar pe stradă
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară: “Nu am văzut niciodată așa ceva”
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară:...
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a stat sub el pentru a garanta că întreaga construcție e sigură
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a...
⚽IMAGINI BOMBĂ cu iubitele jucătorilor de la Națională! Cu cine se iubesc Dennis Man, Drăgușin sau Andrei Burcă. Nu s-au uitat la oricine. Una e avocată, alta e arhitectă ❤️💛💙
⚽IMAGINI BOMBĂ cu iubitele jucătorilor de la Națională! Cu cine se iubesc Dennis Man, Drăgușin...
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile, scorul corect, România – Ucraina 3-0 în direct! Video
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile,...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din televiziune
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din...
Românii își IAU BANII ÎNAPOI. Noua regulă din 2024. Plata e imediată
Românii își IAU BANII ÎNAPOI. Noua regulă din 2024. Plata e imediată
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde se află adăpostul preşedintelui rus
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat pe bandă pentru că angajaţii simulau că scriau la tastatură când lucrau hibrid
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat...
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Moment crucial! S-a confirmat marea schimbare pentru angajații din România
Moment crucial! S-a confirmat marea schimbare pentru angajații din România
Simona Halep, în cea mai DECOLTATĂ rochie purtată vreodată. Ținuta care a lăsat la vedere mai mult decât de obicei
Simona Halep, în cea mai DECOLTATĂ rochie purtată vreodată. Ținuta care a lăsat la vedere...