EXCLUSIV

EXCLUSIV Încurcatele căi ale candidaturilor la Primăria Capitalei și primăriile de sector. Încă este loc de surprize în București

EXCLUSIV Încurcatele căi ale candidaturilor la Primăria Capitalei și primăriile de sector. Încă este loc de surprize în București
Foto: PMB

Încurcatele căi ale candidaturilor la primăria Capitalei și primăriile de sector. Primele două partide ale României, așa cum se autodeclară PSD și PNL, nu au fost în stare să scoată din ”mulțimea de personalități”, cu aproximativ 80 de zile înaintea scrutinului de la locale, măcar 1 (un) candidat la Capitală, cu șanse reale în fața actualului edil, Nicușor Dan.

Pălăria găurită a premierului Ciolacu

Rușinea e cu atât mai mare cu cât Nicușor Dan este hulit de mai toată lumea, bucureștenii aflând în mandatul său cum este să îngheți prin locuințe și să nu ai apă caldă cu lunile. Plus gafele în cascadă pe care matematicianul le-a tot pus în ecuație.

Numele vehiculate inițial au dispărut de pe firmament. Gabriela Firea a fost exclusă din diferite multe considerente, iar Sebastian Burduja a fost trimis la sectorul 1, chipurile să se bată cu Clotilde Armand.

Magica pălărie a liderului PSD, actualul premier Marcel Ciolacu, din care ne tot amenință că scoate câștigătorul, pare a fi spartă. Din informațiile obținute pe surse de MediaFLUX, discuțiile din următoarele ore se vor axa pe candidatura medicului ”independent” Cătălin Cîrstoiu, ori, ca variantă de rezervă, Rareș Bogdan, eliminatorul pensiilor speciale.

Încurcatele căi ale candidaturilor la primăria Capitalei și primăriile de sector

Deci nu se poate vorbi despre o persoană cu notorietate, cu atât mai puțin despre o persoană care să aibă cea mai mică idee despre administrația locală.

Până acum, pentru PMB și-au anunțat candidaturile reprezentantul AUR, Mihai Enache, Cristian Popescu Piedone (PUSL) și Nicușor Dan, susținut de USR, PMP și FD.

La sectoare, doar Robert Negoiță (sectorul 3), Daniel Băluță (sectorul 4) și Ciprian Ciucu (Sectorul 6) sunt nominalizați de alianța PSD-PNL. Pentru sectorul 1 este luat în calcul Sebastian Burduja, la sectorul 2, probabil actualul prefect Rareș Hopincă, iar la sectorul 5, ”un tânăr”.

Oficial, ”Livache” al lui Traian Băsescu – Liviu Negoiță – eșuat la PUSL, va fi candidatul partidului la sectorul 1,  la sectorul 2 – nu s-a decis încă, iar la celelalte sectoare, niște iluștri necunoscuți care la viața lor poate au condus vreo mașină. Aceștia sunt sectorul 3 – Vasile Negrilă, sectorul 5, Vlad Piedone (odrasla lui tata Piedone), Sectorul 6, Bogdan Pintileasa, fostul șofer al ex-primarului Dan Darabont.

Și Forța Dreptei, partidul de buzunar al lui Ludovic Orban și-a anunțau candidații la primăriile de sector. Aceştia sunt Horia Grigorescu – Primăria Sectorului 1, Oana Nicolescu – Primăria Sectorului 2, Cătălin Niţu – Primăria Sectorului 3, Ciprian Grigore Pericleanu – Primăria Sectorului 4, Bogdan Frâncu – Primăria Sectorului 5, şi Ionel Puşcaş – Primăria Sectorului 6. La Capitală, FD îl susține pe Nicușor Dan.

USR a reușit să numere doar până la trei, Clotilde Armand, în pofida statului de penală, este desemnată pentru sectorul 1, la fel actualul primar al sectorului 2, Radu Mihaiu și Lucian Judele la sectorul 3. Vorbim aici despre anunțurile oficiale.

Pe 9 iunie, românii vor fi chemați la urne pentru a-și alege primarii cât și europarlamentarii.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele