EXCLUSIV

EXCLUSIV Maria Băsescu a ajuns de urgență la Spitalul Militar! Stă de ore întregi alături de Traian Băsescu FOTO MediaFLUX

Este informația momentului după ce fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost internat de urgență la Spitalul Militar din București zile trecute, fiind diagnosticat cu gripă tip A. Luni, în jurul prânzului, soția sa, Maria Băsescu, cea care este alături de el de aproape jumătate de secol, a ajuns la spital să îl vadă și nu a mai ieșit din unitatea medicală.

Maria Băsescu a ajuns de urgență la Spitalul Militar! Stă de ore întregi alături de Traian Băsescu

Conform reporterilor MediaFLUX, aceasta a fost adusă de șoferul personal al președintelui Traian Băsescu până în fața secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Militar Carol Davila din Capitală în jurul orei 13:00 și până la ora transmiterii acestei știri încă nu a părăsit unitatea medicală. Pe lângă geanta sa de umăr doamna Băsescu ținea în mână o plasă mare, semn că a mai adus cele trebuincioase pe patul de spital fostului șef de stat diagnosticat, la vârsta de 72 de ani, cu gripă tip A.

EXCLUSIV Maria Băsescu a ajuns de urgență la Spitalul Militar! Stă de ore întregi alături de Traian Băsescu FOTO MediaFLUX

sursa foto: mediaflux.ro

EXCLUSIV Maria Băsescu a ajuns de urgență la Spitalul Militar! Stă de ore întregi alături de Traian Băsescu FOTO MediaFLUX
sursa foto: mediaflux.ro

Ulterior, aghiotantul fostului președinte a mai așteptat aproape un sfert de oră în mașină ca apoi să primească probabil îndrumări să plece. Între timp, el nu a mai fost văzut încă să se întoarcă să o ia pe Maria Băsescu, nici ea nu a mai fost văzută ieșind din spital.

Vom reveni cu amănunte pe măsura ce apar.

Care este starea de sănătate a fostului președinte al României

Reprezentanţii spitalului au transmis publicațiilor din România că momentan starea lui Traian Basescu este una stabilă, însă el acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate, fiind diagnosticat cu gripă Tip A. Mai mult, ar avea nevoie de o mască de oxigen pentru a respira, transmite Știrile Pro TV.

Specialiştii spun că, în cazul său, riscurile sunt majore, dat fiind faptul că Traian Băsescu a avut mult mai multe probleme medicale cardiace în ultimii ani, arata luni dimineață în urma discuțiilor cu un medic Antena 3 CNN.

Ajuns la vârsta de 72 de ani, fostul şef de stat a acuzat zilele trecute stări de rău şi greaţă, iar n urma investigaţiilor medicale, doctorii i-au propus să rămână internat pentru a i se administra un tratament mai complex.

Traian Băsescu a fost internat în spital, vineri seară, la secția Boli Infecțioase, după ce medicii au stabilit că suferă de viroză pulmonară. Medicii încearcă acum să-l trateze, astfel încât să nu apară alte complicaţii.

”De multe ori, pe lângă tratamentul antiviral şi antibioterapie, urmărirea de către medic zi de zi este absolut necesară în aceste cazuri”, a explicat Carmen Dorobăț, medic infecționist, conform sursei citate.

Maria și Traian Băsescu, căsătoriți de aproape 50 de ani

Fosta Prima Doamnă a României timp de 10 ani, Maria Băsescu (născută Andrușca) s-a născut la 6 septembrie 1951 în Cajvana, județul Suceava. A absolvit Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava în 1970, iar apoi a studiat ingineria la Institutul Politehnic din București, unde a absolvit în 1975.

În 1975 s-a căsătorit cu Traian Băsescu, cu care are două fiice, Elena și Ioana. Maria Băsescu a fost Prima Doamnă a României din 2004 până în 2014, în timpul mandatului soțului ei ca președinte al țării.

În timpul mandatului său de Prima Doamnă, Maria Băsescu a fost o prezență discretă și modestă, dar activă în viața publică, care a preferat să se concentreze asupra familiei și a activităților sale caritabile. A susținut diverse cauze sociale, cum ar fi protecția drepturilor femeilor și copiilor, și a promovat cultura și educația.

După încheierea mandatului soțului ei, Maria Băsescu a continuat să se implice în activități sociale și culturale. Este, de asemenea, autoarea unei cărți de memorii, „Maria Băsescu: Amintiri din viața de familie”.

Fostul șef de stat, internat de mai multe ori în ultimii ani

În ultimii ani, Traian Băsescu a ajuns de nenumărate ori pe mâna medicilor. Și asta din cauza faptului că s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, precum o bronhopneumopatie, dar şi mai multe intervenţii chirurgicale. De exemplu, în 2006, atunci când s-a operat la Viena de hernie de disc.

În luna martie 2022, Traian Băsescu a ajuns la spital, la Bruxelles, după ce a suferit mai multe complicații medicale. La câteva zile, soția sa, Maria Băsescu, a anunțat că acesta a fost externat.

„Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate. Are probleme şi la plămâni, şi la inimă”, a spus atunci Maria Băsescu.

În septembrie 2007, Băsescu a fost operat la nivelul glandei tiroide. Intervenţia a fost una de rutină , fostul președinte fiind operat de o echipă de medici români la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Intervenţia a durat o oră şi 45 de minute, iar examenul histopatologic a confirmat că a fost vorba de o leziune tiroidiană benignă.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele