EXCLUSIV

EXCLUSIV Mii de pensionari militari, protest în fața Guvernului. Ce au obținut de la negocieri | VIDEO ȘI FOTO

EXCLUSIV Mii de pensionari militari protest în fața Guvernului. Ce au obținut de la negocieri | VIDEO ȘI FOTO
Sursă foto: Mediaflux

În fața Palatului Victoria, mii de pensionari militari și din MAI au protestat împotriva inechităților din sistem. Sub sloganul „Bătălia pentru Gradul Militar”, oamenii și-au strigat nemulțumirea față de faptul că soldele de grad ale militarilor în activitate au crescut, însă cele ale rezerviștilor au stagnat.

Mii de pensionari militari și din MAI, protest în fața Guvernului

Peste 5.000 de oameni, membri din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) și Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au protestat în fața Guvernului cu câteva zile înainte de alegeri, atrăgând atenția încă o dată asupra problemei soldei de grad pentru rezerviști.

Pensionarii militari sunt nemulțumiți de faptul că soldele de grad ale militarilor în activitate au crescut. însă cele ale rezerviștilor au stagnat.

Rezerviștii mai reclamă și faptul că veniturile le sunt impozitate progresiv, nu pe principiul contributivității, deși au contribuit la sistemul de pensii de-a lungul întregii activități.

”Nu credeam că voi ajunge aceste zile să protestez pentru drepturile legale în fața Guvernului, același Guvern pe care, student fiind la Academia de poliție, am fost chemat să-l apăr in fața minerilor în 1991.”, a declarat un fost polițist, în exclusivitate pentru Mediaflux.

Răspunsul Guvernului

„Avem declarațiile miniștrilor Muncii, de la d-na Ana Costea la actualul ministru, că problema pensiilor militare nu are nici o legătură nici cu Ministerul Muncii, nici cu cel de Finanțe, nici cu Bugetul de Stat, ci cu anvelopa financiară a ministerelor noastre”, a explicat Col (r) Dr. Mircea Dogaru, președintele SCMD, conform Ziare.com.

O delegație a sindicaliștilor a fost primită la Palatul Victoria și, în urma discuțiilor, concluziile nu au fost foarte bine primite de protestatari.

Răspunsul Cancelariei primului ministru: Luni și marți se vor primi rezultatele din punct de vedere financiar de la cele 2 ministere, respectiv Ministerul Apărării și Ministerul de Interne. Miercuri se va analiza, iar joi se transmite răspunsul la sindicate.

Protest pensionari militari
Sursă foto: Mediaflux

Strigăt de disperare către Ambasadoarea SUA

”Scrisoare deschisa catre
Excelenta sa Doamna Kathleen Kavalec – Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania
Excelenta!

Va scrie un ofiter superior in rezerva care timp de 23 de ani a avut statutul de PARTENER STRATEGIC al Armatei Statului pe care dumneavoastra il reprezentati.
Deplin constient de respectul pe care poporul american il acorda celor care si-au servit TARA cu arma in mana ma adresez dumneavoastra ca din inalta functie pe care o indepliniti sa va treceti in programul zilei de maine o vizita in Piata Victoriei din Bucuresti in intervalul orar 13.00 – 16.00.

Veti avea prilejul sa observati cu ochii dumneavoastra cum isi respecta statul in care va indepliniti inalta misiune diplomatica militarii in retragere si in rezerva care si-au servit zeci de ani TARA cu arma in mana si au indeplinit mii de misiuni, inclusiv impreuna cu “partenerii strategii” militarii americanii, in folosul acesteia dar si al intregi omeniri pentru ca cele mai multe dintre ele au fost sub egida NATO.

Militarii își cer drepturile

Veti putea observa cum zeci de mii de militari in retragere si in rezerva romani unii ajunsi la o varsta venerabila, cei mai multi dintre ei cu nenumarate probleme de sanatate altii sprijinindu-se cu greu in bastoane se vor aduna la o temperatura de peste 30 de grade sub un soare arzator nu pentru a-si manifesta multumirea pentru modalitatea in care sunt tratati de catre clasa politica ce se afla la conducerea statului ci pentru a manifesta pentru acordarea celor mai firesti drepturi legale ce li se cuvin si care an de an au fost incalcate cu buna stiinta de catre cei care se afla la conducerea statului in care dumneavoastra va indepliniti misiunea.

Ne cerem permisiunea sa ne adresam dumneavoastra ca unui camarad de arme din teatrele de operatii si daca tot avem convingerea ca veti raspunde solicitarii noastre pentru ca asa fac partenerii si veti veni in piata sa ne fiti alaturi exact asa cum si cei mai multi dintre noi ne-am aflat umar langa umar in misiuni langa militarii statului pe care il reprezentati va rugam sa-i invitati si pe cei mai inalti reprezentati ai statului nostru cu care colaborati dumneavoastra pentru a vedea si ei cu ochii lor, ca sa nu poata spune ca nu au cunoscut, modul in care suntem injositi, batjocoriti si fortati sa ne cerem drepturile in strada si sa le povestiti despre cum sunt cinstiti, onorati si respectatii militarii in tara dumneavoastra si in mod deosebit sa le reamintiti despre neagra amenintare care se indreapta dinspre rasarit asupra pacii intregii Lumi si care poate face ca la un moment dat multi dintre cei aflati in piata sa fie nevoiti sa reia arma in mana si… nu putini chiar sa-si dea viata.

Va multumim anticipat pentru efortul dumneavoastra si daca intre militarii care isi indeplinesc misiunea in ambasada dumneavoastra se regasesc veterani ai teatrelor de operatii din Iraq, Afghanistan, Bosnia, Kosovo si multe altele va rugam sa-i invitati alaturi de dumneavoastra pentru a se reantalni cu unii dintre cei care le-au fost alaturi pe timpul indeplinirii respectivelor misiuni si care acum au ajuns sa-si ceara drepturile in strada.

Cu deosebit respect!
Colonel in rezerva Gachi David”, a fost scrisoarea trimisă de unul dintre cei mulți prezenți la protest.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele
Parteneri
Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Cum poți merge în concediu chiar dacă tichetele expiră
Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Cum poți merge în concediu chiar dacă...
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară: “Nu am văzut niciodată așa ceva”
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară:...
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a stat sub el pentru a garanta că întreaga construcție e sigură
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături...
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile, scorul corect, România – Ucraina 3-0 în direct! Video
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile,...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din televiziune
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din...
Cutremur în politică. Gabriela Firea a DEMISIONAT. A renunţat complet
Cutremur în politică. Gabriela Firea a DEMISIONAT. A renunţat complet
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde se află adăpostul preşedintelui rus
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat pe bandă pentru că angajaţii simulau că scriau la tastatură când lucrau hibrid
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat...
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Este cea mai bună veste pentru românii care au împrumut la bancă! Ce se întâmplă azi cu ratele lor
Este cea mai bună veste pentru românii care au împrumut la bancă! Ce se întâmplă...
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO