PAPARAZZI

EXCLUSIV PAPARAZZI. Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator”. Controversatul afacerist Matei Păun îi pregătește sediul de campanie într-o fostă ambasadă din Dorobanți | FOTO și VIDEO

Actualul primar Nicușor Dan o joacă pe modestie. A făcut asta dintotdeauna, deși de-a lungul vremii au tot ieșit la iveală informații despre oamenii care investesc în el și candidatura lui și care nu-s nici pe departe modești. Cel mai cunoscut dintre ei trece drept ”bobinatorul” primarului : controversatul afacerist Matei Păun. În cel puțin ultimii opt ani, a fost acolo, la butoane, mai mult sau mai puțin la vedere. Tot acolo e și acum, în aceasta complicată campanie electorală. L-au fotografiat paparazzi MediaFlux, alături de alți sponsori și susținători ai lui Nicușor Dan. 

Nicușor Dan o joacă pe modestie, dar sponsorii și susținătorii îl dau de gol

L-au cam dat de gol pe primar, care a tot susținut cum el se bazează doar pe el însuși și pe calitațile lui. Și că nu e un om bogat, deci n-are bani de aruncat (gen prin campanii).

El poate nu e. În orice caz, nu la vedere. Dar oamenii care-l vor în funcție sunt. Dar, să vedem cine sunt aceștia, toți oamenii primarului.

Cine sunt oamenii care îl susțin și ce au căutat la fosta ambasadă a Indoneziei din Dorobanți

În general, Nicușor Dan pozează în omul obișnuit. Umblă cu tramvaiul, deseori se îmbracă neîngrijit, uită să se tundă.  În urmă cu 3-4 zile,  povestea la televizor cum el și soția lui se gândesc să se mute din locuința unde stau cu chirie, în viitorul apropiat. Acesta a spus și că au în plan să facă un credit pentru casă.

Bună abordare de (pre)campanie, imaginea omului simplu care caută soluții locative pentru familie și ajunge la mâna băncilor cu un credit întins pe zeci de ani, iată o postura cu care empatizează mulți dintre bucureștenii aflați în această situație. Dar acești oameni care îl vad pe profesorul de matenatică Nicușor Dan preocupat de aceleași probleme ca și ei, nu știu că, în timp ce el se prezintă modest pe la tv, sponsorii și susținătorii îi pregătesc un viitor impresionant.

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator
sursa foto: MediaFLUX.ro

Căci impresionantă este vila pe care au fost s-o viziteze oamenii care se ocupă de campania primarului actual în speranța ca fi și primarul viitor. Concret, este vorba despre clădirea fostei ambasade a Indoneziei, o vila elegantă din Aleea Alexandru din București- știți, strada aceea în formă de semicerc, care începe și se termină în Aviatorilor și e paralelă cu Modrogan.

Și mai concret, un grup de șase domni care-l susțin – fie cu bani, fie cu logistică, fie cu influență fie cu strategii, fie cu sfaturi – pe Nicușor au fost cu toții să vadă, pe interior și exterior, fosta ambasadă și să o pregătească, spun sursele noastre, să devină sediu de campanie pentru modestul profesor de matematică aflat de 4 ani în fruntea capitalei.

Dar, haideți să vedem cine sunt (câțiva) dintre cei care investesc în viitor. În viitorul lui Nicușor.

Matei Păun – Româno-american cu fonduri de investiții și investment banking, admirator al lui Vladimir Putin

Matei Păun are, potrvit presei economice, aproape trei decenii de experiență în piețe financiare, inclusiv în Rusia. S-a născut în Statele Unite și a petrecut acolo prima parte a vieții, a ajuns apoi în Europa și s-a stabilit pentru o vreme în Germania, unde a obșinut și cetățenie. După anii 90, a revenit în România. 

Este fondator al fondului de investiții Black Sea Fund, fond de private equity axat pe IMM-uri. BSF este un fond de investiții creat în 2018. A avut un buget de investiții de 43 de milioane de euro și a investit în prezent în companiile Intermedio General Group S.A. (Theta), Clinica Dentară S.A. (DigiRay), D-Toys S.A. și Kids Element S.A. (Gymboland).

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator
sursa foto: MediaFLUX.ro

Black Sea Fund este interesat în principal de companiile de companii de mărime medie cu creștere rapidă, iar investiția per companie este cuprinsă între patru și opt milioane de euro, potrivit Profit.ro.

Matei Păun este şi fondatorul băncii de investiţii BAC Investments, cu operaţiuni în România, Bulgaria, Serbia, Macedonia şi Belarus. În mai multe articole din presă au fost speculate legăturile sale cu Rusia.

„Legăturile cetăţeanului german de origine română Ion Matei Păun cu Rusia sunt clare, simple şi parţial asumate. Firma la care Păun a explicat că are calitatea co-fondator, adică BAC Romania (Balkan Advisory Company SRL, care se trage din BAC Irlanda), a făcut afaceri cu societăţi din Federaţia Rusă, la cel mai înalt nivel, notabile fiind următoarele: BAC Romania a lucrat ca manager de proiect şi subcontractor al GazpromBank (banca gigantului energetic Gazprom) pentru implementarea secţiunii din Bulgaria a proiectului South Stream.

Paun posta în anii trecuţi mesaje de simpatie faţă de Putin, considerând că atitudinea UE faţă de Rusia nu se justifică, mai nota presa la vremea respectivă.

În anul 2011, firma lui Păun a găsit finanţarea necesară pentru achiziţia “News Outdoor Group” (Romania), una dintre cele mai mari companii de publicitate OOH din Romania, care a fost transferată astfel de la mogulul australiano-american Rupert Murdoch unui consorţiu rusesc format din VTB Capital (a doua bancă ca mărime din Rusia) şi Alfa Capital Partners (Rusia)“, scrie site-ul constanta.ro.

A condus campania lui Nicușor Dan din 2016. Presa a relatat că numele lui apare în scandalul Panama Papers

Soţul Clotildei Armand de la Uniunea Salvaţi România, matematicianul Sergiu Moroianu, un vechi susţinător al lui Nicuşor Dan şi membru în comisia de arbitraj a partidului, a lansat la vremea respectivă o serie de acuzaţii grave la adresa şefului de campanie Matei Păun, pe care l-a acuzat că a afectat grav şansele de succes ale formaţiunii la alegerile parlamentare.

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator
sursa foto: MediaFLUX.ro

Matei Păun a fost acuzat că ar fi orchestrat campanii împotriva intereselor USR asociind inclusiv imaginea partidului cu miliardarul George Soros şi cu „activiştii LGBT”, „tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament şi USR sub 10%”.

Pe de altă parte, numele lui Matei Păun apare şi în Panama Papers. Rise Project nota că Păun, consultant financiar cu cetăţenie germană şi domiciliul în Statele Unite ale Americii, a înregistrat în urmă cu  20 de ani, alături de alţi trei oameni de afaceri, societatea International Solutions LTD în Republica Seychelles.

Un reputat medic, un cunoscut agent imobiliar

Din grupul celor care par a-i pregăti viitorul sediul de campanie lui Nicușor, face parte un personaj bine cunoscute în București

Este vorba despre Radu Cristian Jecan, președintele Asociatiei Esteticienilor din România. Jecan este o personalitate recunoscută în elita medicală românească şi internaţională. Operaţiile în domeniul chirurgiei plastice, estetice şi al microchirurgiei reconstructive pe care le practică au reprezentat şansa multor pacienţi la o viaţă normală.

În fotografiile de la vizita delegatiei de campanie a primarului apare și un cunoscut agent imobiliar din București. Florentin Bazgan, fost parașutist, care a lucrat pentru cele mai mari firme din real estate din București și care are în portofoliul închirierea sau vânzare unor imobile de lux din București.

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator

E posibil ca Bazgan să fie agentul care are în acest moment în prezentare spectaculoasa vilă unde a funcționat Ambasada Indoneziei, respectiv el să fi fost cel care a făcut ”onorurile” pentru imobilul din Aleea Alexandru.

Din pacate, dacă ”micul lor plan” a fost dezavuat de paparazzi, agentul imobiliar riscă să își piardă comisionul, dar mai complicat e ca Nicușor e posibil să rămană fără un sediu de campanie situat în cea mai șmecheră zona din București. Sediu care, nu e exclus,  să fi fost ales tocmai pentru a încuraja și potențiali sponsori ai actualului primar.

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator
Fosta Ambasadă a Indoneziei, în prezent o vilă de închiriat sursa foto: MediaFLUX.ro
[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor adormiţi
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor...
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine, are cel mai curat aer, iar turiștii se bat pe rezervări
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine,...
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta de mâncare și de dulce pe parcursul zilei. Foarte mulți români le au în bucătărie
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Satul din Statele Unite care se numește România. Are case părăsite și străzi fără asfalt, iar locuitorii n-au auzit în viața lor de țara noastră
Satul din Statele Unite care se numește România. Are case părăsite și străzi fără asfalt,...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o respectă
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o...
Devine obligatoriu în România. Legea intră în vigoare în 7 luni
Devine obligatoriu în România. Legea intră în vigoare în 7 luni
Jador și-a mărit tariful pe măsura celebrității. Cât costă să-l aduci la nuntă pe celebrul manelist
Jador și-a mărit tariful pe măsura celebrității. Cât costă să-l aduci la nuntă pe celebrul...
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Telefonul poate să-ți strice vacanța. Trucuri pentru a nu te trezi falit
Telefonul poate să-ți strice vacanța. Trucuri pentru a nu te trezi falit
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL