SHOWBIZ

Florin Piersic, de astăzi, pe lângă imens actor, și scriitor. Lansează carte și vorbește despre întâlnirea cu pictorul Pablo Picasso

Florin Piersic de astăzi pe lângă imens actor și scriitor. Lansează carte și vorbește despre întâlnirea cu pictorul Pablo Picasso

Florin Piersic devine de astăzi, la cei 86 de ani pe care i-a împlinit la începutul acestui an, pe lângă un imens actor și un scriitor care publicat în cartea de debut istorisiri, povești, întâmplări, amintiri, experiențe pe care le-a trăit de-a lungul timpului. De asemenea, îndrăgitul actor a povestit în cartea sa „Viața este o poveste” despre o întâlnire memorabilă pe care a avut-o la 22 de ani.

La vârsta la care abia începea să înțeleagă cum stau lucrurile în viața de adult, cel care avea să devină unul dintre cei mai iubiți actori din România, a stat în aceeași lojă cu renumitul pictor Pablo Picasso, întâlnirea având loc într-un cadru autentic iberic, o arenă în care se desfășurau luptele cu tauri. Florin Piersic își amintește cuvânt cu cuvânt care a fost schimbul de replici dintre el și pictorul cunoscut în toată lumea, dar și cum, pe loc, artistul i-a făcut cadou cel mai frumos desen pe care l-a văzut vreodată.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Frumoasa DOAMNĂ DISCRETĂ a lui Florin Piersic Jr., IMAGINI RARE obținute de paparazzi mediaflux.ro | FOTOGRAFII EXCLUSIVE

„M-am pomenit în loja acestei imense arene, care este locul unde se ţin luptele cu tauri. Eram în lojă şi în stânga mea, Lucia Bose, actriţa după care eu am căzut în fund când eram în elev (…) În dreapta mea văd un om care putea să fie portar (…) În stânga, Lucia Bosa şi în dreapta, Picasso.

Şi atunci i-am spus lui Picasso, că nu îmi vine să cred, ceea ce era adevărat, că eu stau cu dumneavoastră, care sunteţi o legendă. Când se spune Picasso, toţi sunt aşa… Nu puteam să îi spun – Ţărane, vreau să îţi spun o chestie. Eşti Picasso, Pablo Picasso. Frumos nume ai, extraordinar, dar eu nu înţeleg nimic din toate desenele tale. Sunt nişte rahaturi pe care pot să le fac şi eu, dar cum le coci tu şi cutare. El atunci mi-a spus, hai să ai o amintire. Dacă vă arăt amintirea asta puteţi să plecaţi acasă toţi.

Mi-a desenat un cal care merge, pe o hârtiuţă, cu peniţă. Pur şi simplu mi-a desenat căluţul ăla şi a spus: „Să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso”. Aia pentru mine e o decoraţie extraordinară (…) Picasso când a desenat asta, este remarcabil pentru mine ca o amintire extraordinară. Desenul o să îl aibă băieţii mei, Florin sau Daniel (…)”.

Florin Piersic lansează carte. Citește „Viața este o poveste…”

Florin Piersic și-a dăruit întreaga viață scenei, ecranelor, sălilor pline de ochi curioși, iar acum dăruiește spectacolul suprem: cel al umanității sale nefiltrate și vulnerabile. Actorul se transformă în scriitorul proopriilor întâmplări, povești, experiențe, scriitorul lui Florin Piersic și aduce, în fașa publicului, prin intermediul acestei cărți povestea vieții lui.

CITEȘTE ȘI: Apariție rară pe străzile Capitalei. Florin Piersic Jr. în oraș cu iubita lui, Andreea, cu care are un fiu de 5 ani

„Dragilor, m-au rugat cei din editură să vă scriu câteva cuvinte și le-am zis c-o fac cu drag, dar să nu mă grăbească, că știți cum îs eu, încep repede și termin greu :). Eu iubesc Oamenii! N-am spus că îmi iubesc publicul. Pentru că această stare o are orice artist, publicul fiind oglinda lui. Dar astăzi nu vă vorbesc ca un actor, ci ca un om. Un om care vă aparține, care nu v-a părăsit și nu vă va părăsi niciodată și care nu dorește nimic decât ca oamenilor care trăiesc în această țară numită România să le apară în ochi speranța. Da, vreau să trăiesc, să-mi explic mie și confraților mei că nu degeaba „la moartea mea va cădea o stea”!”, declară Florin Piersic în contextul lansării acestei cărți atât de importantă pentru domnia sa.