LIFESTYLE

Fructe și legume care pot fi consumate cu coajă. La ce e bună ea

Fructe și legume care pot fi consumate cu coajă. La ce e bună ea

Un lucru este cert! Aceste fructe și legume sunt indispensabile din viața tuturor. Sunt foarte benefice pentru sănătate. Subiectul legat de acestea consumate cu sau fără coajă este în plină dezbatere. 

La ce e bună coaja fructelor și legumelor

Este bine de știut că odată consumate fructele și legumele cu coajă câștigăm un plus de vitamine. Produsele necurățate conțin cantități mari de minerale, vitamine și alți compuși vegetali. Pe lângă acestea, pot fi pline în fibre și antioxidanți.

Fibrele te pot ajuta prin a te simți sătul. Ele servesc drept hrană pentru bacteriile care trăiesc în organism. În momentul în care bacteriile se hrănesc cu fibre, se produc acizi grași.

De asemenea, anumiți antioxidanți reduc riscul unor boli neurologice, cum ar fi boala Alzheimer. Bineînțeles că există fructe și legume a căror coajă trebuie îndepărtată. Pentru majoritatea persoanelor, expunerea la pesticide poate fi suficientă pentru a consuma doar pulpa tuturor fructelor și legumelor.

Cantitatea de pesticide permisă pentru alimentele proaspete este strict reglementată. Nivelurile acestora depășesc limitele permise în mai puțin de 5% din cazuri. Acest lucru are rareori efecte nocive asupra oamenilor.

Ce fructe și legume pot fi consumate cu coajă

V-am pregătit o listă cu fructele și legumele care pot fi consumate cu coajă, dar și cu cele care nu.

Coji comestibile:

  • Măr
  • Sparanghel
  • Banană
  • Fructe de pădure
  • Caise
  • Mazăre
  • Dovlecel
  • Piersică
  • Nectarină
  • Castraveți
  • Citrice (rase sau fierte)
  • Vinete
  • Kiwi
  • Ciuperci
  • Pară
  • Prună
  • Cartof
  • Dovleac (bine gătit)
  • Păstârnac
  • Struguri
  • Cireșe
  • Vișine

Coji necomestibile:

  • Usturoi
  • Pepene
  • Ceapă
  • Avocado
  • Ananas
  • Papaya
  • Citrice crude sau necurățate
  • Dovleacul tare

 

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele