NEWS

George Tuță anunță oficial victoria în fața Biroului Electoral Sector 1: „Sunt 681 de voturi diferență între mine și Clotilde Armand” | VIDEO

George Tuță anunță oficial victoria în fața Biroului Electoral Sector 1 Sunt 681 de voturi diferență între mine și Clotilde Armand | VIDEO
sursa foto: INQUAM PHOTOS Octav Ganea

Candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, liberalul George Tuță, a susținut marți, într-o conferință de presă organizată în fața Biroului Electoral de sector, că între el și contracandidata sa, primarul în funcție, Clotilde Armand, sunt 681 de voturi diferență, după ce Armand a cerut renumărarea voturilor.

George Tuță anunță victoria în fața Biroului Electoral Sector 1: „Sunt 681 de voturi diferență între mine și Clotilde Armand”

Primarul Clotilde Armand a depus, marți, o cerere de renumărare a voturilor și a spus că a sesizat autoritățile privind „tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare” și că „s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166”.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuţă, a declarat marţi că în urma centralizării partidului, au câştigat această competiţie.

”De fapt, Sectorul 1 a câştigat, pentru că, după un mandat de circ şi de scandal, intrăm într-o nornalitate”, a mai spus liberalul.

sursa foto: INQUAM PHOTOS Octav Ganea

”Voturile au fost numărate de de fiecare birou de secţie de vot, reprezentanţii noştri ne-au adus procesele verbale, noi am făcut centralizarea proceselor verbale pe care sunt semnăturile tuturor reprezentanţilo de la toate formaţiunile politice şi în urma centralizării noastre, am câştigat această competiţie. De fapt, Sectorul 1 a câştigat, pentru că, după un mandat de circ şi de scandal, intrăm într-o nornalitate în care respectul şi încrederea trebuie să fie la baza şi temelia costrucţiei capitalei Capitalei, aşa cum Sectorul 1 era recunoscut”, a declarat George Tuţă, liderul PNL Sector 1, într-o declaraţie de presă.

Despre solicitarea lu Clotilde Armand de renumărare a voturilor, Tuţă a precizat că ”cei din Biroul electoral de sector vor analiza şi vor răspunde acestei solicitări”.

El a respins şi ideea unei fraude la vot.

”Pe tot parcursul zilei de duminică, personal, împreună cu ceilalţi candidaţi am asistat la procesul electoral aşa cum este stipulat în lege, am participat inclusiv la momentul numărării în anumite secţii de vot şi vă spun că nu a fost nicio suspiciune rezonabilă pentru care noi să facem o plângere. Toate măsurile pentru a preveni orice fel de suspiciune, orice înţelegere sau interpretare a unei posibile fraude, noi am fost acolo ca să asistăm la acest proces şi în continuare vom asista şi la acest parcurs al procesului electoral prin care se face centralizarea pentru a-i asigura pe bucureşteni că nu există suspiciuni”, a spus candidatul PNL.

Tuţă a arătat că pe parcursul zilei nu a fost niciun fel de întâmpinare sau plângere.

”Militez pentru un proces cât mai democratic. Pentru a elimina aceste suspiciuni care pot exista, că buletinele de vot sunt depozitate într-o încăpere, noi am cerut încă de ieri forţelor de ordine să monitorizeze video şi audio întreg acets proces şi mai mult decât atât, camera care a fost sigilată şi păzită de Jandarmerie, înainte de sigilare a fost realizată o copiere a imaginilor pentru a nu exista niciun fel de suspiciune”, a explicat acesta.

”Eu am următoarea certitudine. Ieri, a fost tergiversat procesul de predare a voturilor. Reprezentanţii din secţii au numărat voturile, lucru care a fost consemnat în procesele verbale pe care le-am primit. Mai sunt şapte secţii care nu au fost încărcate în platformă”, a completat el.

Despre priorităţile sale, George Tuţă a spus că vrea să recladească sectorul 1, prin reabilitarea clădirilor istorice, clădiri în risc seismic 1. ”Sunt 25.000 de locuitori din sectorul 1 stau în clădiri care au nevoie de o astfel de intervenţie rapidă”, a spus Tuţă.

sursa foto: INQUAM PHOTOS Octav GaneaEl a avut și propriile critici față de cum s-au organizat alegeril „sub administrația Armand”.

„Eu am următoarea certitudine: ieri a fost tergiversat procesul de predare a voturilor”, a mai afirmat candidatul PNL-PSD. Mai sunt doar 7 secții de votare ale căror procese verbale nu au fost încărcate, a adăugat acesta.

„Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”, a punctat Tuță, acesta spunând că numătoarea paralelă efectuată de reprezentanții partidelor care-l susțin îl indică drept câștigător.

Reacțiile din tabăra liberală nu au contenit să apară

Ionuţ Stroe: Prin tot ceea ce face acum, Clotilde Armand vrea vicierea credibilităţii rezultatelor de la Sectorul 1. Nu poate accepta că a pierdut / Încearcă se creeze condiţiile, prin sabotaj şi haosul creat, pentru a delegitima votul oamenilor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că, prin tot ceea ce face acum, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea vicierea credibilităţii rezultatelor de la Sectorul 1 pentru că nu poate accepta că a pierdut. El mai spune că Clotilde Armand încearcă se creeze condiţiile, prin sabotajul acesta şi prin haosul creat, pentru a spune ca rezultatul e altul şi pentru a delegitima rezultatul, adică votul oamenilor.

”Prin tot ceea ce face acum, Clotilde Armand vrea vicierea credibilităţii rezultatelor de la Sectorul 1. Nu poate accepta că a pierdut. Clotilde Armand a obstrucţionat şi obstrucţionează şi in aceste momente procesul electoral de centralizare şi numărare a votului la Sectorul 1”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

”Tot ce vedeţi, haosul centralizării, cu oameni care stau în caniculă, ei i se datorează. Ea este cea care, în calitate de primar, a îngreunat tot procesul prin condiţiile proaste puse la dispoziţie pentru Biroul Electoral de Sector şi spaţiile în care se desfăşoară numărătoarea. În al doilea rând, tergiversează tot procesul de numărare, inventând probleme care nu există, contestând chiar şi semnătura propriilor reprezentanţi USR care au semnat toate procesele verbale, toate”, precizează Stroe.

El arată că ”este absurd că nici un reprezentant al USR din secţii nu a făcut vreo sesizare, vreo contestaţie pentru procesele verbale, şi cu toate acestea Clotilde Armand contestă la grămadă, zeci de procese verbale doar pentru a crea haos şi pentru a pune la îndoială alegerile”

”Este pur şi simplu disperare că a pierdut. În acest moment, oficial, nu pe numărători paralele, deci oficial, mai sunt cred ca doar 7 secţii de verificat şi deja distanţa lui George Tuţă este de peste 650 de voturi. Asta o deranjează pe Doamna Armand: că oficial, corect, cu semnătura membrilor USR pierde, că oamenii din Sectorul 1 au votat să plece acasă. Şi este atât de mare disperarea încât a ajuns să facă zeci de plângeri penale către preşedinţi de secţii, către reprezentanţii în secţii, doar pentru a pune la îndoială totul, pentru distruge credibilitatea procesului electoral”, a arătat Ionuţ Stroe.

El a menţionat că ”este inadmisibil şi sunt foarte atenţi la aceste tactici care nu au nimic democratic în ele şi care ele însele, prin faptul că afectează procesul electoral, sunt la limita penalului”. Întrebat dacă PNL este de acord cu renumărarea cerută de Clotilde Armand, Stroe a precizat:

”Repet ce am spus, aproape toate procesele verbale au fost deja numărate, mai sunt doar 7, diferenţa de voturi e foarte mare pentru George Tuţă. Nu vedem ce se poate schimba, dacă nici membri USR din secţii nu au contestat aceste procese verbale?”.

”Doamna Clotilde Armand încearcă se creeze condiţiile, prin sabotajul acesta, prin haosul creat, pentru a spune ca rezultatul e altul, pentru a delegitima rezultatul, adică votul oamenilor. Dacă ar fi cu adevărat motive, contestaţii, atunci Biroul Electoral ar fi cel care ar putea decide, nu noi. Dar totul este doar o maşinărie de fum şi zgomot. Sunt chestiuni inventate acum de Clotilde Armand, când vede că pierde”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Cum poți merge în concediu chiar dacă tichetele expiră
Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Cum poți merge în concediu chiar dacă...
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară: “Nu am văzut niciodată așa ceva”
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară:...
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a stat sub el pentru a garanta că întreaga construcție e sigură
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături...
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile, scorul corect, România – Ucraina 3-0 în direct! Video
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile,...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din televiziune
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din...
Cutremur în politică. Gabriela Firea a DEMISIONAT. A renunţat complet
Cutremur în politică. Gabriela Firea a DEMISIONAT. A renunţat complet
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde se află adăpostul preşedintelui rus
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat pe bandă pentru că angajaţii simulau că scriau la tastatură când lucrau hibrid
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat...
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Este cea mai bună veste pentru românii care au împrumut la bancă! Ce se întâmplă azi cu ratele lor
Este cea mai bună veste pentru românii care au împrumut la bancă! Ce se întâmplă...
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO