NEWS

Guvernul va compensa prețul la pompă pentru motorină și benzină pentru minimum trei luni, începând cu luna iulie

Guvernul va compensa prețul la pompă pentru motorină și benzină pentru minimum trei luni începând cu luna iulie

Coaliția a ajuns la un acord, astfel că Guvernul va compensa prețul la pompă pentru motorină și benzină pentru cel puțin trei luni. Mecanismul de compensare urmează să fie anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, au precizat premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

Compensarea urmează să fi suportată de la buget şi Guvernul analizează ca o parte din aceasta să fie acoperită şi de companii din domeniu.

Guvernul va compensa prețul la pompă pentru motorină și benzină. Impunerea unui preț maximal sau limitarea adaosului

Măsura ar urma să se aplice pe o perioadă de minimum trei luni, începând cu luna iulie a acestui an.

PSD a transmis, miercuri, soluţiile pentru reducerea preţurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preţ maximal sau limitarea adaosului pe lanţul comercial, arată un comunicat de presă al formaţiunii.

Social-democraţii au afirmat că Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţia Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă în acest domeniu, iar experţii PSD sunt pregătiţi să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ.

Liberalii au susţinut că sunt o serie de măsuri fiscale prin care poate fi atenuată creşterea preţului la carburanţi, iar Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă.