LIFESTYLE

Idei de rețete cu conopidă. Iată ce poți face rapid și gustos

Idei de rețete cu conopidă. Iată ce poți face rapid și gustos
www.static4.libertatea.ro

Aceste idei de rețete cu conopidă vă vor ajuta să faceți o masă copioasă, gustoasă și rapidă. Mai mult decât atât, ne putem bucura din plin de beneficiile ei, întrucât este una dintre legumele de sezon. 

Conopida reprezintă una dintre cele mai adorate legume. Are foarte multe beneficii. Printre ele menționăm următoarele:

  • are proprietăți antiinflamatorii
  • este bogată în fibre, proteine și colină
  • te ajută să îți menții greutatea
  • reduce riscul de boli cronice
  • ajută la menținerea sistemului imunitar

Bineînțeles, conopida, la fel ca orice alt aliment, nu trebuie să fie consumată în exces, ci în cantități moderate.

Idei de rețete cu conopidă

Conopidă gratinată la cuptor

Veți avea nevoie de:

  • o conopidă mai mare
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 500 grame de smântână grasă, peste 20% grăsime
  • 50 grame unt/50 ml de ulei de măsline
  • o legătură de mărar
  • patru linguri de pesmet
  • trei ouă
  • 300 grame de cașcaval

Desfaceți conopida, rupeți buchețele mai mici și spălați în jet de apă rece. Puneți-o la fiert într-o oală apă și puțină sare. Nu o lăsați mai mult de 3-4 minute. O scoateți și o puneți într-un bol cu apă rece pentru a împiedica gătirea lor în continuare. În alt bol amestecați ouăle cu smântâna, sare, piper, cașcaval și mărarul foarte fin tocat. Ungeți o tavă foarte bine fie cu ulei de măsline, fie cu unt.

Apoi, puneți pe toată suprafața acesteia pesmet. Are rolul de a absorbi umezeala, dar este bun și la gust alături de celelalte ingrediente. Puneți conopida, așezați-o frumos, iar deasupra turnați amestecul de smântână cu cașcaval. Transferați la cuptorul preîncălzit pentru circa 25-30 de minute la 180 grade Celsius.

Veți ști că este gata când s-a rumenit frumos deasupra. Când este gata, scoateți-o și lăsați-o să se mai răcească timp de 20-25 de minute. Puteți servi simplu acest preparat sau alături de alte mâncăruri.

Simplu și gustos

Conopidă pane

Veți avea nevoie de:

  • o conopidă
  • sare după gust
  • piper după gust
  • ulei pentru prăjit
  • trei ouă
  • pesmet
  • patru-cinci linguri de cașcaval ras

Conopida o desfaceți buchețele și o spălați foarte bine în jet de apă rece. Puneți într-o oală la fiert apă cu puțină sare. În momentul în care a început apa să clocotească puneți conopida. Lăsați circa 5 minute la fiert, după care o scoateți într-un bol. După ce s-a răcit, luați excesul de apă prin tamponarea conopidei cu șervețele de bucătărie.

Puneți într-un bol ouăle, sarea, piperul după gust, cașcavalul ras și amestecați foarte bine. Treceți buchețelele de conopidă prin acest amestec, apoi prin pesmet. Într-o tigaie puneți ulei, iar când s-a încins, puneți conopida. Prăjiți pe ambele părți până când devin aurii. Scoateți pe o farfurie, dar pe aceasta puneți șervețele de bucătărie pentru a absorbi uleiul. Puteți să le mâncați atât calde, cât și reci, alături de sosuri, salate etc.

Salată de conopidă cu maioneză

Veți avea nevoie de:

  • o conopidă
  • un gălbenuș crud
  • un gălbenuș fiert
  • 200-300 ulei
  • o linguriță de muștar
  • o căpățână de usturoi
  • un iaurt grecesc mic
  • sare după gust

Desfaceți conopida în buchețele și spălați-o în apă rece. Într-o oală puneți apă la fiert, iar când aceasta a dat în clocot, adăugați conopida. Lăsați circa 6-7 minute, iar apoi, scoateți și puneți-o într-o strecurătoare pentru a se scurge excesul de apă.

Într-un bol puneți gălbenușurile și amestecați cu ulei până când obțineți o maioneză. Ulei veți folosi după bunul plac, cum vă doriți să fie, în jur de 200-300 ml. Puneți lingurița de muștar, sare, iaurtul grecesc și usturoiul pisat. Conopida fie o tăiați foarte mărunt la cuțit, fie o dați prin robotul de bucătărie. Amestecați apoi cu maioneza și este gata. Puteți să folosiți sau nu usturoi, depinde de preferințele fiecăruia.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele
Parteneri
18 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după o piesă de operă cu sex live și sânge
18 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după o piesă de operă cu sex...
Satul de poveste din România în care locuiau cei mai tari tăietori de lemne. I se spunea Valea Ungurului, dar aici s-au așezat slovacii. Ei fac sarmale din cartofi și pălincă din cireșe amare
Satul de poveste din România în care locuiau cei mai tari tăietori de lemne. I...
VIDEO MrBeast, cel mai faimos YouTuber din lume, a petrecut 7 zile la Salina Turda şi a explorat locul alături de alţi YouTuberi. Videoclipul a strâns milioane de vizualizări în câteva ore
VIDEO MrBeast, cel mai faimos YouTuber din lume, a petrecut 7 zile la Salina Turda...
Cine deține, de fapt, farmacia Bebe Tei, una dintre cele mai căutate din țară. E mereu coadă în magazin și lumea se înghesuie datorită prețurilor bune. Frații Pavăl, oamenii din spatele imperiului Dedeman, au și ei acțiuni
Cine deține, de fapt, farmacia Bebe Tei, una dintre cele mai căutate din țară. E...
România va avea o iarnă ca-n poveşti, vortex polar peste toată Europa. Când cad primii fulgi în Bucureşti
România va avea o iarnă ca-n poveşti, vortex polar peste toată Europa. Când cad primii...
Animalul pe care românii știu cum să-l crească, dar de care nu se bucură mai deloc. E prea scump pentru buzunarele noastre și ajunge pe mesele bogaților. S-a dat liber la export anul acesta și fermierii sunt sfătuiți să vândă cu banii jos
Animalul pe care românii știu cum să-l crească, dar de care nu se bucură mai...
A murit unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri români. A lăsat în urmă întrebări fără răspuns legate de unde au ajuns 500 mil. de euro după falimentul de răsunet
A murit unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri români. A lăsat în urmă...
Cine este românca ce a creat de la zero în ţara noastră o afacere de 2 miliarde de euro şi care are peste 8.000 de angajaţi şi 900 de unităţi
Cine este românca ce a creat de la zero în ţara noastră o afacere de...
Adevărul despre vinul pe care îl cumpărăm. De fapt...
Adevărul despre vinul pe care îl cumpărăm. De fapt...
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Verdictul sosit acum de la UE
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Verdictul sosit acum de la...
Vești pentru pensionarii uitați la recalculare. Termenul limită, stabilit
Vești pentru pensionarii uitați la recalculare. Termenul limită, stabilit
Alertă de securitate emisă de Ambasada SUA în România: ameninţări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee / Reacţiile MAI şi SRI
Alertă de securitate emisă de Ambasada SUA în România: ameninţări care ar putea viza o...
Avertisment apocaliptic de la Bill Gates: Dacă vom reuşi cumva să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o nouă pandemie
Avertisment apocaliptic de la Bill Gates: Dacă vom reuşi cumva să evităm încă un mare...
Cum a ajuns un mic magazin deschis acum 30 de ani în Piteşti să devină astăzi un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro
Cum a ajuns un mic magazin deschis acum 30 de ani în Piteşti să devină...
Regele Charles, dispus să se retragă. Anunțul e pregătit
Regele Charles, dispus să se retragă. Anunțul e pregătit
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau...
Unificarea României cu Republica Moldova: între vis și realitate politică
Unificarea României cu Republica Moldova: între vis și realitate politică
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO