Aceste idei de rețete cu conopidă vă vor ajuta să faceți o masă copioasă, gustoasă și rapidă. Mai mult decât atât, ne putem bucura din plin de beneficiile ei, întrucât este una dintre legumele de sezon.
Conopida reprezintă una dintre cele mai adorate legume. Are foarte multe beneficii. Printre ele menționăm următoarele:
Bineînțeles, conopida, la fel ca orice alt aliment, nu trebuie să fie consumată în exces, ci în cantități moderate.
Conopidă gratinată la cuptor
Veți avea nevoie de:
Desfaceți conopida, rupeți buchețele mai mici și spălați în jet de apă rece. Puneți-o la fiert într-o oală apă și puțină sare. Nu o lăsați mai mult de 3-4 minute. O scoateți și o puneți într-un bol cu apă rece pentru a împiedica gătirea lor în continuare. În alt bol amestecați ouăle cu smântâna, sare, piper, cașcaval și mărarul foarte fin tocat. Ungeți o tavă foarte bine fie cu ulei de măsline, fie cu unt.
Apoi, puneți pe toată suprafața acesteia pesmet. Are rolul de a absorbi umezeala, dar este bun și la gust alături de celelalte ingrediente. Puneți conopida, așezați-o frumos, iar deasupra turnați amestecul de smântână cu cașcaval. Transferați la cuptorul preîncălzit pentru circa 25-30 de minute la 180 grade Celsius.
Veți ști că este gata când s-a rumenit frumos deasupra. Când este gata, scoateți-o și lăsați-o să se mai răcească timp de 20-25 de minute. Puteți servi simplu acest preparat sau alături de alte mâncăruri.
Conopidă pane
Veți avea nevoie de:
Conopida o desfaceți buchețele și o spălați foarte bine în jet de apă rece. Puneți într-o oală la fiert apă cu puțină sare. În momentul în care a început apa să clocotească puneți conopida. Lăsați circa 5 minute la fiert, după care o scoateți într-un bol. După ce s-a răcit, luați excesul de apă prin tamponarea conopidei cu șervețele de bucătărie.
Puneți într-un bol ouăle, sarea, piperul după gust, cașcavalul ras și amestecați foarte bine. Treceți buchețelele de conopidă prin acest amestec, apoi prin pesmet. Într-o tigaie puneți ulei, iar când s-a încins, puneți conopida. Prăjiți pe ambele părți până când devin aurii. Scoateți pe o farfurie, dar pe aceasta puneți șervețele de bucătărie pentru a absorbi uleiul. Puteți să le mâncați atât calde, cât și reci, alături de sosuri, salate etc.
Salată de conopidă cu maioneză
Veți avea nevoie de:
Desfaceți conopida în buchețele și spălați-o în apă rece. Într-o oală puneți apă la fiert, iar când aceasta a dat în clocot, adăugați conopida. Lăsați circa 6-7 minute, iar apoi, scoateți și puneți-o într-o strecurătoare pentru a se scurge excesul de apă.
Într-un bol puneți gălbenușurile și amestecați cu ulei până când obțineți o maioneză. Ulei veți folosi după bunul plac, cum vă doriți să fie, în jur de 200-300 ml. Puneți lingurița de muștar, sare, iaurtul grecesc și usturoiul pisat. Conopida fie o tăiați foarte mărunt la cuțit, fie o dați prin robotul de bucătărie. Amestecați apoi cu maioneza și este gata. Puteți să folosiți sau nu usturoi, depinde de preferințele fiecăruia.