Sunt foarte multe idei de rețete cu varză murată. Am putea spune că acest aliment este cel mai populat odată cu venirea sezonului rece.
Mai jos aveți câteva idei de rețete cu varză murată după care vă puteți inspira. Reprezintă un ingredient de bază din această perioadă.
Varză murată cu ciuperci
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să tăiați varza fideluță, ceapa julien și morcovul să îl dați pe răzătoare. Ciupercile proaspete vor fi tăiate în felii. Într-un vas puneți la călit ceapa și morcovul cu puțină sare. Adăugați și varza, foile de dafin, puțin piper și lăsați pe foc, alături de pasta de tomate. Când varza este aproape gata, puneți și ciupercile. După ce totul este gătit, puneți mărar proaspăt.
Varză murată cu ciolan
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, pune la fiert într-o oală încăpătoare. Posibil să se formeze spumă, ia-o cu ajutorul unei spumiere. Mare grijă la varză! Dacă o luați din comerț și nu numai, este nevoie să o probați. Există posibilitatea de a fi prea sărată. Dacă e așa, atunci o lăsați cam o oră în apă rece să mai elimine din sare.
Între timp, curățați și spălați legumele. Ceapa o veți tăia solzișori, morcovul în rondele, iar ardeii fie în cubulețe, fie fideluță. Într-o tigaie, puneți untura la încins. Când s-a topit, adăugați ceapa și amestecați. Când s-a înmuiat, adăugați morcovii și amestecați.
După aproximativ două minute, puneți varza tocată și ardeiul. Amestecați și adăugați piperul măcinat și boabe, sau doar de un fel. După circa cinci minute, adăugați și sucul de roșii. Amestecați. Multe persoane obișnuiesc să stoarcă varza de zeamă, dar eu consider că nu e neapărat nevoie. Când s-au mai înmuiat, atunci pregătiți o tavă mai lată și mai înaltă.
Puneți varza călită în ea, crenguțele de cimbru uscat, iar în mijloc adăugați ciolanul frumos și bine fiert. Turnați până la nivelul verzei apă, dar din cea în care a fiert ciolanul. Transferați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute până se rumenesc bine, iar apa se evaporă.
Salată picantă cu varză murată
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiați fideluță varza murată. Usturoiul îl veți zdrobi foarte bine peste aceasta. Turnați uleiul de măsline, puțin piper și boia iute. Amestecați și puteți servi cu alte preparate sau simplă.