LIFESTYLE

Idei de rețete cu varză murată. Perfecte pentru sezonul acesta

Idei de rețete cu varză murată. Perfecte pentru sezonul acesta
www.temananc.ro

Sunt foarte multe idei de rețete cu varză murată. Am putea spune că acest aliment este cel mai populat odată cu venirea sezonului rece.

Mai jos aveți câteva idei de rețete cu varză murată după care vă puteți inspira. Reprezintă un ingredient de bază din această perioadă.

Idei de rețete cu varză murată

Varză murată cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 varză murată
  • o ceapă
  • un morcov
  • 400 grame de ciuperci
  • 150 ml de bulion
  • puțin ulei
  • sare după gust
  • piper după gust
  • două foi de dafin
  • o legătură de mărar proaspăt

Mod de preparare:

Pentru început trebuie să tăiați varza fideluță, ceapa julien și morcovul să îl dați pe răzătoare. Ciupercile proaspete vor fi tăiate în felii. Într-un vas puneți la călit ceapa și morcovul cu puțină sare. Adăugați și varza, foile de dafin, puțin piper și lăsați pe foc, alături de pasta de tomate. Când varza este aproape gata, puneți și ciupercile. După ce totul este gătit, puneți mărar proaspăt.

Varză murată cu ciolan

Ingrediente:

  • un ciolan afumat (mai puteți pune și costițe afumate, sunt extraordinar de bune)
  • două kilograme de varză
  • sare după gust
  • piper măcinat după gust
  • două cepe (opțional)
  • un ardei roșu
  • o lingură de untură
  • doi morcovi
  • 200 de grame de suc de roșii sau bulion
  • trei foi de dafin
  • câteva boabe de piper
  • două crenguțe de cimbru uscat

Mod de preparare:

Pentru început, pune la fiert într-o oală încăpătoare. Posibil să se formeze spumă, ia-o cu ajutorul unei spumiere. Mare grijă la varză! Dacă o luați din comerț și nu numai, este nevoie să o probați. Există posibilitatea de a fi prea sărată. Dacă e așa, atunci o lăsați cam o oră în apă rece să mai elimine din sare.

Între timp, curățați și spălați legumele. Ceapa o veți tăia solzișori, morcovul în rondele, iar ardeii fie în cubulețe, fie fideluță. Într-o tigaie, puneți untura la încins. Când s-a topit, adăugați ceapa și amestecați. Când s-a înmuiat, adăugați morcovii și amestecați.

După aproximativ două minute, puneți varza tocată și ardeiul. Amestecați și adăugați piperul măcinat și boabe, sau doar de un fel. După circa cinci minute, adăugați și sucul de roșii. Amestecați. Multe persoane obișnuiesc să stoarcă varza de zeamă, dar eu consider că nu e neapărat nevoie. Când s-au mai înmuiat, atunci pregătiți o tavă mai lată și mai înaltă.

Puneți varza călită în ea, crenguțele de cimbru uscat, iar în mijloc adăugați ciolanul frumos și bine fiert. Turnați până la nivelul verzei apă, dar din cea în care a fiert ciolanul. Transferați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute până se rumenesc bine, iar apa se evaporă.

Salată picantă cu varză murată

Ingrediente:

  • 1 varză murată mică
  • cinci căței de usturoi
  • puțin piper
  • patru linguri de ulei de măsline
  • o linguriță sau două de boia iute

Mod de preparare:

Tăiați fideluță varza murată. Usturoiul îl veți zdrobi foarte bine peste aceasta. Turnați uleiul de măsline, puțin piper și boia iute. Amestecați și puteți servi cu alte preparate sau simplă.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele