WORLD

În doi ani am putea avea încărcător comun pentru telefoanele mobile

În doi ani am putea avea încărcător comun pentru telefoanele mobile
25 sept. 2021 | 13:15

Visul multora, acela de a avea încărcător comun pentru telefoanele mobile, ar putea să devină realitate în doi ani.

Parlamentul European încearcă încă din 2014 să impună un încărcător comun pentru toate dispozitivele electronice folosite în Europa.

Motivul invocate este acela că un încărcător comun ar reduce poluarea cu încărcătoare vândute cu fiecare dispozitiv nou, dar și reducerea consumului de energie electrică, atât timp cât încărcătorul universal ar putea să încarce dispozitivele cu aceeași putere.

Încărcător comun pentru telefoanele mobile. Apple ar fi cel mai afectat

Majoritatea producătorilor de telefoane mobile au ajuns la același standard de conectivitate, folosind portul USB-C, dar Apple folosește portul lightning pentru telefoanele pe care le produce.

Uniformizarea tipului de încărcătoare în Europa ar putea obligă astfel Apple să ofere același tip de încărcător ca al concurenței, dar și să permită încărcarea cu încărcătoare ale concurenței.

Propunerea Parlamentului European trebuie validată de Comisia Europeană și Consiliul Europei și va deveni directivă europeană ce se va aplica direct statelor europene.

Apoi, producătorii de telefoane ar avea la dispoziție doi ani pentru a se alia acestor reglementări.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele