WORLD

Israelul intensifică atacurile în Fâșia Gaza. Zeci de persoane au fost ucise. Și un spital a fost lovit

Israelul intensifică atacurile în Fâșia Gaza. Zeci de persoane au fost ucise. Și un spital a fost lovit
sursa foto: Financial Times

Forțele israeliene și-au intensificat ofensiva în Khan Younis, al doilea oraș ca mărime din Gaza. Oficialii din domeniul sănătății din Gaza au declarat că zeci de persoane au fost ucise în lupte, iar Organizația Națiunilor Unite a declarat că un spital a fost lovit, ceea ce a întrerupt accesul la asistența medicală deja limitată.

Orașul s-a umplut de mii de persoane strămutate din nordul Gaza

La începutul războiului dintre Hamas și Israel, orașul s-a umplut de mii de persoane strămutate din nordul Gaza. Acum, oamenii sunt forțați să fugă și mai mult spre sud.

„Situația din Khan Younis este mai rea decât vă puteți imagina”, a declarat Tareq, un bărbat care a fugit din calea luptelor, pentru NPR în Rafah, la granița cu Egiptul, potrivit NPR.

Armata israeliană a declarat că a încercuit orașul, unde spune că se află mulți lideri Hamas. De asemenea, armata a declarat că a localizat și a dezmembrat zeci de tuneluri Hamas și alte infrastructuri subterane în afara Khan Younis.

Israelul intensifică atacurile în Fâșia Gaza

Un purtător de cuvânt al UNRWA, agenția ONU care oferă ajutor palestinienilor, a declarat că unul dintre centrele sale de instruire din Khan Younis a fost lovit, ucigând cel puțin șase persoane. Ea a precizat că centrul de instruire servea drept adăpost pentru 30.000 de persoane.

Societatea Semilună Roșie Palestiniană a declarat că bombardamentele israeliene și focurile de armă trase de drone au vizat sediul său din Khan Younis, care servește, de asemenea, drept adăpost. Aceasta a spus că au fost răniți oameni în lovituri, dar nu a precizat câți. De asemenea, a declarat că trupele israeliene au încercuit sediul ambulanței, împiedicând transportul medical.

În timp ce Statele Unite au declarat că au îndemnat Israelul să-și reducă ofensiva din Gaza, Israelul a continuat să lovească ținte, forțând palestinienii să fugă. Peste 85% dintre locuitorii din Gaza au fost forțați să își părăsească locuințele, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că asaltul Israelului a ucis peste 25.000 de palestinieni, majoritatea fiind femei și copii. Asaltul este o reacție la atacul din 7 octombrie din Israel, în timpul căruia militanții Hamas au ucis aproximativ 1.200 de persoane și au răpit alte aproximativ 250 de persoane.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele