WORLD

Italia, sub teroarea iernii. Ninsorile, frigul și furtunile au dat peste cap transportul. Nenumărate școli sunt inchise

Italia sub teroarea iernii. Ninsorile frigul și furtunile au dat peste cap transportul. Nenumărate școli sunt inchise

Italia, sub teroarea iernii. Un front atmosferic rece a produs ninsori abundente chiar şi în regiunile sudice Apulia şi Basilicata. Şcolile din multe orașe au fost închise din motive de siguranţă.

A nins peste noapte chiar şi în provincia siciliană Siracuza, unde vara temperatura poate atinge valori de peste 45 de grade Celsius, informează Agerpres. Departamentul pentru Protecţie Civilă a emis o alertă de precipitaţii pentru regiunile Emilia-Romagna şi Marche din centrul Italiei.

Italia, sub teroarea iernii. Zăpezi și inundații în toată peninsula

Pe coasta Adriatică a Italiei s-au produs inundaţii din cauza precipitaţiilor abundente.

În zona din jurul Senigallia, unde 12 persoane au murit în furtuni în cursul toamnei, rezidenţii au fost rugaţi să se refugieze la etajele superioare ale imobilelor.

Pe insula Ischia, unde alunecările de teren au ucis 12 oameni la sfârşitul lunii noiembrie, aproximativ 400 de rezidenţi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în urmă cu câteva zile. Deocamdată nu se ştie când vor putea să se întoarcă.

La sfârşitul săptămânii trecute, legăturile prin feribot cu insulele Eoliene, Sicilia şi Calabria au fost reluate după o întrerupere de peste 40 de ore din cauza vremii nefavorabile. Luni, satul Ginostra, de pe insula vulcanică Stromboli, era încă inaccesibil de pe mare.