NEWS

Klaus Iohannis și soția sa, testați de urgență împotriva COVID-19! Posibilă infectare în Emiratele Arabe Unite

Klaus Iohannis și soția sa testați de urgență împotriva COVID-19 Posibilă infectare în Emiratele Arabe Unite
sursa: radioimpuls.ro

Președintele Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au fost testați de urgență vineri, 24 martie, împotriva COVID-19. Aceștia s-au întors recent dintr-o vizită în Emiratele Arabe Unite. 

Totul s-a întâmplat după ce ministrul Educației, Ligia Deca, s-a infectat cu coronavirus în călătoria respectivă. Testarea a avut loc la întoarcerea din țara arabă.

Președintele Klaus Iohannis și soția lui, Carmen, au fost testați de urgență pentru COVID-19 după vizita în Emiratele Arabe. Ministrul Educației, Ligia Deca, a absentat vineri de la ședința de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului anunțând că este bolnavă.

Ligia Deca, bolnavă de COVID-19

Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a infectat cu COVID-19, după ce a făcut parte din delegația lui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe.

”Legile educației nu figurează pe agenda de astăzi deoarece doamna ministru Ligia Deca are încă o situație a stării de sănătate care necesită urmarea recomandărilor medicale de izolare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Ministrul Educației a făcut parte din delegația oficială care l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis în vizita sa în Emiratele Arabe Unite. Cu această ocazie au fost semnate mai multe documente bilaterale în domeniul energiei, domeniul securității cibernetice, al educației și cel al protecției civile, potrivit administrației prezidențiale.

Vizita oficială a lui Klaus Ioannis în Emiratele Arabe Unite a fost prima de acest nivel din ultimii 20 de ani. Șeful statului român a purtat o serie de consultări oficiale cu omologul său arab, președintele Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, scrie România TV.

Iohannis, anunț despre pensiile speciale

Klaus Iohannis a vorbit recent despre problema veniturilor seniorilor, după ce Comisia Europeană a criticat reforma pensiilor speciale din România.

”Trebuie să vedem fondul problemei. Sistemul de pensii trebuie să fie sustenabil. Asta înseamnă, mai simplu spus, că pensionarii trebuie să își primească drepturile pentru o viață muncită, dar trebuie să avem grijă ca și peste 30 de ani pensionarii să își primească pensia. Asta înseamnă că sistemul să fie sustenabil.

Scopul reformei sistemului este acesta. Reforma nu se realizează pentru a lua anumiți bani de la unii sau pentru a da bani la alții. Ci pentru a crea un sistem corect, un sistem echitabil și un sistem sustenabil. Exact ăsta trebuie să fie proiectul pe care mă aștept să îl înainteze ministerul de Resort, Guvernul, și să fie promovat de coaliție.

Nu cred că este cazul să dau eu sugestii de la un microfon din Bruxelles celor care lucrează pe proiectul de pensii, dar trebuie să ne amintim care este fondul discuției. Și fondul este acesta. Pensionarii au dreptul la pensia lor, la o pensie din care pot trăi, o pensie care se calculează echitabil pentru toată lumea și care este garantată a la long”, a explicat Klaus Iohannis.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele