EXCLUSIV

L’Étape Romania by Tour de France 2023. Marea cursă de ciclism din 27 august închide zeci de străzi și bulevarde din București

LÉtape Romania by Tour de France 2023. Marea cursă de ciclism din 27 august închide zeci de străzi și bulevarde din București
sursa foto: colaj L’Étape Romania by Tour de France

Mai sunt doar câteva săptămâni până la cea de-a doua ediție a L’Étape Romania by Tour de France, considerată cea mai renumită cursă de ciclism din lume, care va avea loc în 27 august. Aceasta este dedicată atât amatorilor, cât și pasionaților care sunt invitați să ia startul la cele trei curse aflate în program în urma unei înscrieri în prealabil.

Totuși, marele eveniment care pune Bucureștiul pe harta ciclismului mondial duce la închiderea a zeci de străzi și artere din Capitală în data de 27 august pentru desfășurarea cursei de ciclism l’Étape Romania by Tour de France. În cadrul evenimentului de deschidere au participat primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, Cătălin Mocuța, președintele MPG România, organizatorul evenimentului, Cătălin Sprinceană, președintele Federației Române de Ciclism și Alexandru Ciocan, fost ciclist de performanță, cât și Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan România, sponsor oficial al cursei.

Evenimentul se anunță cu totul și cu totul special. Cea mai în vârstă persoană înscrisă la competiție are 78 de ani, iar la eveniment vor participa și peste 200 de copii.

„Început acum exact 30 de ani, în 1993, L’Étape by Tour de France a fost un eveniment care a dorit să ofere o experiență inedită a ceea ce înseamnă Tour de France, unul din evenimentele cele mai longevive din istoria sportului, demarat în 1903, deci cu 120 de ani de istorie, eveniment care, la nivelul audienței, este la egalitate cu Olimpiada și Fifa World Cup. În 1993 cei care organizează Turul Franței s-au gândit cum pot să extindă audiența și să ofere o experiență inedită tuturor cicliștilor și așa s-a născut L’Étape by Tour de France, care astăzi este un eveniment cu 16. 000 de cicliști la start la stat și care face sold out în patru ore. Acum 8 ani, în 2015, organizatorii L’Étape au venit cu ideea haideți să creăm o serie internațională de evenimente și așa a părut L’Étape Series. Și noi ca țară ne-am alăturat anul trecut și anul acesta beneficiem de cea de-a 2-a ediție alături de noi”, a explicat Cătălin Mocuța, președintele MPG România.

Eveniment de lansare a cursei de ciclism l’Étape Romania by Tour de France
Eveniment de lansare a cursei de ciclism l’Étape Romania by Tour de France

Și primarul Nicușor Dan a salutat evenimentul de ciclism care se pregătește în București.

„Să promovăm și să ajutăm evenimente sportive din București este unul dintre obiectivele nostre de la început. Vrem ca Bucureștiul să intre în circuitul evenimentelor sportive și să devină atractiv. Doi, pentru că sportul este important pentru oameni, el nu este doar sport, te ajută să ai disciplină, spiritul de echipă”, a transmis și edilul Capitalei, Nicușor Dan.

L’Étape Romania by Tour de France 2023

Pe 27 august, Bucureștiul va fi gazda L’Étape by Tour de France, iar evenimentul va bloca artere importante ale capitalei începând cu ora 7:00 dimineața urmând ca acestea să fie redate circulației după ora 14:00, spun organizatorii care au realizat marți un eveniment de lansare a importantei curse de ciclism.

Astfel, România se află pentru al doilea an pe harta internațională a prestigiosului eveniment L’Étape, oferind celor peste 2.000 de concurenți așteptați la start o experiență unică a campionilor chiar în București. Astfel, pentru câteva ore cicliștii vor avea o capitală fără trafic cu trei trasee excepționale la cele mai înalte standarde de organizare, alături de o atmosferă festivă care sărbătorește sportul și apartenența, participanții fiind înscriși de regulă ca echipă sau susținuți de familie, prieteni, colegi.

L’Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 25 de țări în 2023 și 30 de evenimente globale. L’Étape by Tour de France oferă cicliștilor amatori posibilitatea de a concura sau de a experimenta o etapă de Turul Franței chiar la ei acasă. Turul Franței este cel mai recunoscut eveniment sportiv anual din lume și este o marcă premium pentru ciclism.

Marea cursă de ciclism din 27 august închide zeci de străzi și bulevarde din București

În data de 27 august traficul va fi restricționat începând cu ora 07:00 dimineața până la ora 14:00 pe următoarele străzi și artere:

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății.

Organizatorii și Poliția Rutieră colaborează pentru a identifica cele mai bune trasee ocolitoare.

Programul evenimentului din 27 august, acțiuni și activități în Race Village-ul amplasat în Piața Constituției:

08:00 – vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscriși pe traseul City Adventure de 14 km
09:00 – vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele The Ride, de 42 km și The Race, de 85 km.
13:30 – festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activități și surprize atât pentru concurenți cât și pentru vizitatori

Peste 2.000 de cicliști vor participa la cursa din 27 august
Peste 2.000 de cicliști vor participa la cursa din 27 august

Ce spune organizatorii despre această cursă unică în lume

Pe traseu sunt organizate trei puncte de alimentare care vor asigura nivelul optim de hidratare al concurenților: unul în zona de start și finish, unul la Arena Națională și unul în Piața Victoriei. De asemenea, concurenții au la dispoziție suport tehnic fix în aceleași zone ca punctele de hidratare și unul mobil, care va însoți plutonul pe întreaga cursă.

O echipă medicală cu înaltă pregătire profesională și vastă experiență în medicina de urgență va fi prezentă la fața locului pe toată perioada evenimentului. Ambulanțele Sanador (tip C) vor asigura intervenție medicală în caz de urgență și sunt dotate cu defibrilator, monitor, electrocardiograf, pulsoximetru, glucometru, ventilator mecanic, aspirator portabil și fix, injectomat și toate celelalte echipamente medicale prevăzute de regulamentele în vigoare la nivel național.

Race Village-ul L’Étape Romania by Tour de France din Piața Constituției va spune tuturor povestea brandului legendar prin intermediul unei expoziții Tour de France și a numeroaselor activări ale sponsorilor, într-o atmosferă relaxantă de festival care va transforma Bucureștiul, pentru o zi, în capitala ciclismului românesc. Tot aici vor fi organizate: o zonă comercială cu profil sportiv unde vor fi prezente cele mai importante branduri de echipament și nutriție sportivă, food-court, zonă de încălzire pentru concurenți, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase concursuri cu premii realizate de sponsorii evenimentului.

Mesajul transmis de organizatorul seriei L’Étape by Tour de France din cadrul A.S.O

Datorită prestigioasei competiții Turul Franței, unul dintre cele mai populare evenimente sportive internaționale din lume, clasice prestigioase precum Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège, Flèche Wallonne și Paris-Tours, precum și curse pe etape precum Paris-Nisa, Critérium du Dauphiné și Vuelta a España, A.S.O. este liderul mondial în organizarea curselor de ciclism, cu 100 de zile de competiție în fiecare an.

Globalizarea ciclismului este unul dintre domeniile sale majore de dezvoltare. Cu Turul Arabiei Saudite, Turul Deutschland și organizarea Cursei Arctice a Norvegiei, A.S.O. continuă să contribuie energic la creșterea ciclismului ca exemplu de transport durabil pentru centrele orașelor.

„În câteva zile, mii de cicliști vor pedala pe străzile Bucureștiului pentru cea de-a doua ediție a L’Étape Romania by Tour de France. Aștept cu nerăbdare acest eveniment minunat și sunt sigur că participanții vor trăi în acest an, din nou, o experiență unică a ciclismului.

Cu trei tipuri diferite de curse, L’Étape Romania se aliniază perfect scopului nostru de a împărtăși pasiunea pentru ciclism cu toți sportivii. Pedalând în cadrul L’Étape Romania, toți participanții vor deveni imediat membrii unei familii mondiale de cicliști (peste 50.000 de cicliști în 2022), oferindu-le acces exclusiv la cea mai mare cursă de ciclism din lume destinată amatorilor (17.000 de participanți): L’Étape du Tour, în Franța. Cu Reward, programul de fidelitate al seriei de evenimente, aceștia vor beneficia de un interval de timp exclusiv de preînregistrare la L’Étape du Tour. În plus, topul primilor trei participanți la masculin și feminin din cursa lungă se vor califica automat în programul Campionatului, primind o intrare gratuită în primul val de start al L’Étape du Tour și ocazia unică de a concura împotriva celor mai buni cicliști amatori din lume.

În urmă cu câteva săptămâni, Victor LAFAY, câștigătorul L’Étape du Tour din 2018, a câștigat etapa a doua a Turului Franței 2023. Așa că, cine știe, următorii câștigători ai L’Étape Romania ar putea deveni viitorii cicliști din plutonul din Turul Franței! Între timp, ne vedem la linia de start a L’Étape Romania 2023, pentru a vă bucura de ceea ce se întrevede a fi o ediție uimitoare!”, a explicat Antoine Quiers, Project Manager pentru Seria L’Étape by Tour de France din cadrul A.S.O.

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă, care include organizarea a peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 27 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France aparține AMAURY SPORT ORGANISATION, Franța, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism și deținătorul legendarului brand Tour de France.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Frig și ploi însemnate în mare parte din țară. Elena Mateescu, şefa ANM:
Frig și ploi însemnate în mare parte din țară. Elena Mateescu, şefa ANM: "Vor fi...
Partidele pro-ruse din Republica Moldova s-au reunit la Moscova pentru a crea o alianţă împotriva Maiei Sandu
Partidele pro-ruse din Republica Moldova s-au reunit la Moscova pentru a crea o alianţă împotriva...
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună. CALCUL
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele...
Antreprenorul cunoscut în toată lumea, care şi-a început cariera în unele dintre cele mai prost plătite locuri de muncă: „Niciun loc de muncă nu este sub demnitatea mea. Am curăţat mai multe toalete decât voi toţi la un loc... iar pe unele nu le pot uita”
Antreprenorul cunoscut în toată lumea, care şi-a început cariera în unele dintre cele mai prost...
Cum să readuci la viață florile din vază. Ce trebuie să pui, de fapt, în vasul buchetului
Cum să readuci la viață florile din vază. Ce trebuie să pui, de fapt, în...
Ne vei lipsi, maestre! A murit unul din actorii legendari ai țării: Transforma iluziile în artă
Ne vei lipsi, maestre! A murit unul din actorii legendari ai țării: Transforma iluziile în...
Ilinca Vandici, enervată la culme de Lidia Fecioru! Replici dure între ele. ''Mă iertați, nu sunt de acord''. Lidia Fecioru i-a răspuns imediat. ''Poți să nu fii tu de acord cât vrei''
Ilinca Vandici, enervată la culme de Lidia Fecioru! Replici dure între ele. ''Mă iertați, nu...
De ce fructele și legumele sunt la intrare în supermarket
De ce fructele și legumele sunt la intrare în supermarket
„Ucraina nu va fi al doilea Afganistan”, spune Zelenski după aprobarea noului pachet de ajutor
„Ucraina nu va fi al doilea Afganistan”, spune Zelenski după aprobarea noului pachet de ajutor
Final de linie: A dispărut definitiv unul dintre cele mai cunoscute hipermarketuri din România
Final de linie: A dispărut definitiv unul dintre cele mai cunoscute hipermarketuri din România
Românca ce a decis să renunţe la un job sigur  în Germania pentru o idee aproape nebunească de antreprenoriat în ţara natală
Românca ce a decis să renunţe la un job sigur în Germania pentru o idee...
Exclusiv: George Becali duce războiul cu FRF în instanță. Finanțatorul FCSB a dat în judecată Comisia de Recurs
Exclusiv: George Becali duce războiul cu FRF în instanță. Finanțatorul FCSB a dat în judecată...
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care...
Cota unică de impozitare în 2024. Decizia mult așteptată de români!
Cota unică de impozitare în 2024. Decizia mult așteptată de români!
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO