Micii românești sunt la mare preț peste Ocean. Deliciosul preparat a fost inclus în meniul Trump Tower, din New York, iar pentru o porție clienții plătesc 28 de dolari. Gestul a fost făcut de managerul restaurantului care este român.
Într-o postare video pe Tik Tok, patronul de la Taverna Racilor din Timișoara a dezvăluit că mititeii, preparat tradițional în România, au ajuns peste Ocean, într-un loc celebru.
Este vorba despre Trump Tower din New York, relatează stiridiaspora.ro.
Mititeii erau menționați în meniul restaurantului, la prețul de 28 de dolari. Timișoreanul a explicat că aceștia au devenit un preparat popular în New York datorită managerului locației, Răzvan, un român, care susține cultura și tradițiile românești în Statele Unite.
Secretul preparatului gustos, căruia i se dusese vestea chiar și peste hotare, a fost dezvăluit într-o scrisoare de unul dintre cei mai iscusiți bucătari ai cârciumii.
Un ofițer de la acea vreme a cerut rețeta pentru soția sa. Cum nu putea să-l refuze, acesta a explicat pe larg modul de preparare, dar și mici secrete care dădeau savoarea unică preparatului.
Iată rețeta după care se făcea unul dintre cele mai iubite preparate din România, așa cum apare în scrisoarea trimisă de bucătar.
“Se ia cărniţă de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea şi se dă de două ori prin maşină, pentru a se mărunţi cât mai bine şi cât mai uniform. Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 până la 150 de grame pe fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se va lua în nici un caz slăninuţă, costiţă sau carne de porc, care nu fac decât să strice gustul şi să ia din minunata savoarelor a mititeilor.
Se pregătesc pentru fiecare kilogram de carne condimente după cum urmează:
La cantităţi mai mari de cinci kilograme se va adăuga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, câte o măsură mai mult din mirodeniile pomenite.
În continuare, compoziția se frământă timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase şi toate celelalte condimente, în afară de usturoi, se adaugă treptat, uniform şi puţin câte puţin.
„Amestecul se acoperă şi se dă la gheţar( n.r: la frigider) o zi şi o noapte, după care se scoate, se lasă câteva ceasuri la dezmorţit şi se mai frământă o dată preţ de o jumătate de ceas cu restul de zeamă de oase dezmorţită. Se face un mujdei de usturoi cu apă călduţă dintr-o căpăţână pentru fiecare kilogram de carne, care se lasă la tras o jumătate de ceas„, a povestit Cătălin Oprișan din scrisoarea bucătarului.