LIFESTYLE

Micii românești, la mare preț peste Ocean. Cu cât se vinde o porție la restaurantul Trump Tower

Micii românești la mare preț peste Ocean. Cu cât se vinde o porție la restaurantul Trump Tower
Micii românești, la mare preț peste Ocean. Sursa foto: fanatik.ro

Micii românești sunt la mare preț peste Ocean. Deliciosul preparat a fost inclus în meniul Trump Tower, din New York, iar pentru o porție clienții plătesc 28 de dolari. Gestul a fost făcut de managerul restaurantului care este român.

Într-o postare video pe Tik Tok, patronul de la Taverna Racilor din Timișoara a dezvăluit că mititeii, preparat tradițional în România, au ajuns peste Ocean, într-un loc celebru.

Este vorba despre Trump Tower din New York, relatează stiridiaspora.ro.

Micii românești, la mare preț peste Ocean. Rețeta vechede 100 de ani

Mititeii erau menționați în meniul restaurantului, la prețul de 28 de dolari.  Timișoreanul a explicat că aceștia au devenit un preparat popular în New York datorită managerului locației, Răzvan, un român, care susține cultura și tradițiile românești în Statele Unite.

Rețeta celor mai gustoși mititei de la Caru cu bere care au înnebunit Micul Paris, la începutul anilor 1900, a fost dezvăluită de jurnalistul Cătălin Oprișan la podcast-ul său. Iată rețeta preparatului delicios de acum un secol.

Secretul preparatului gustos, căruia i se dusese vestea chiar și peste hotare, a fost dezvăluit într-o scrisoare de unul dintre cei mai iscusiți bucătari ai cârciumii.

Un ofițer de la acea vreme a cerut rețeta pentru soția sa. Cum nu putea să-l refuze, acesta a explicat pe larg modul de preparare, dar și mici secrete care dădeau savoarea unică preparatului.

Iată rețeta după care se făcea unul dintre cele mai iubite preparate din România, așa cum apare în scrisoarea trimisă de bucătar.

“Se ia cărniţă de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea şi se dă de două ori prin maşină, pentru a se mărunţi cât mai bine şi cât mai uniform. Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 până la 150 de grame pe fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se va lua în nici un caz slăninuţă, costiţă sau carne de porc, care nu fac decât să strice gustul şi să ia din minunata savoarelor a mititeilor.

Ce condimente se folosesc

Se pregătesc pentru fiecare kilogram de carne condimente după cum urmează:

  • 8 grame de piper proaspăt pisat mărunt
  • 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
  • 4 grame de enibahar pisat mărunt
  • 2 grame de coriandru pisat mărunt
  • 2 grame de chimion turcesc pisat mărunt
  • 1 gram de anis stelat pisat mărunt
  • 8 grame de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de untdelemn
  • 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute

La cantităţi mai mari de cinci kilograme se va adăuga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, câte o măsură mai mult din mirodeniile pomenite.

Cât trebuie să stea la rece

În continuare, compoziția se frământă timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase şi toate celelalte condimente, în afară de usturoi, se adaugă treptat, uniform şi puţin câte puţin.