PAPARAZZI

Miorița Videanu face ce vrea cu Merțanu. Soția fostului primar general al Capitalei s-a dus cu mașina în parc și s-a relaxat cu picioarele pe bord. FOTO PAPARAZZI

Miorița Videanu face ce vrea cu Merțanu. Soția fostului primar general al Capitalei s-a dus cu mașina în parc și s-a relaxat cu picioarele pe bord. FOTO PAPARAZZI
01 iun. 2022 | 12:00

Se apropie de 60 de ani, dar are nu doar silueta, ci și apucăturile unei tinere. O dovedesc cele mai recente imagini obținute de paparazzii MediaFlux, care, deși nu sunt fabuloase, sunt savuroase. Căci Miorița Videanu face ce vrea cu Merțanu. Și dacă, așteptând ceva sau pe cineva într-un parc, are chef să-și pună picioarele pe bord, asta face! Și, desigur, monitorizează Facebook-ul!

Soția fostului politician Adriean Videanu, fost primar al Capitalei și fost ministru al Energiei face furori la (aproape) orice apariție în public. Arată bine, se îmbracă ”fiță”, are poșete de firmă și, de doi ani, conduce un Mercedes CLS care valorează (sau valora, în momentul achiziției) în jur de 80.000 de mii de euro.

Miorița Videanu, cu picioarele pe bordul bolidului de 80.000 de euro

Trebuie că tare dragă îi e mașina Mioriței, dacă nici ajunsă în parcul Herăstrău nu coboară din ea. Sau poate soția fostului politician aștepta pe cineva și i-a fost mai comod așa. Și pentru că tot vorbim de comoditate, doamna Videanu a profitat de respectivul timp ca să se și relaxeze: a pus picioarele pe bord și a luat în primire telefonul, unde și-a verificat degrabă Facebook-ul.

Știm, e frustrat. Dar geamul mașinii e ușor fumuriu, oglindește peisajul și nici paparazzi nu puteau să se vâre în sufletul doamnei. Așa că nu-s cele mai bune imagini din cariera lor. Dar îi scuzăm pentru că momentul, așa prost cum se vede, e neprețuit. Paparazzi nu au vrut să i-l strice și și-au văzut de drum. Iar doamna Videanu și-a văzut de Facebook.

Drumul din micul Teleorman spre marea avere 

Când nu-și vede de Facebook, soția fostului primar își vede de bussines-uri. Și are, slavă-Domnului de ce se ocupa. Familiei Videanu nu-i merge deloc rău pentru un cuplu pornit în viață din județul Teleorman și ajuns în București într-o căsuță încălzită cu sobe cu lemne pe undeva, pe lângă gara Basarab.

Miorița și Adriean Videanu se cunosc de când erau copii și s-au căsătorit când ea încă era studentă. Au venit copiii, un băiat și o fată, apoi revoluția. Și apoi, în 1994, marele pas spre o altă viață. Pentru că Miorița Videanu, care lucra pe atunci la o fabrică de mobilă, a decis să se privatizeze. Și a înființat Titan Mar, o firmă cu sediul într-o baracă și cu credite pentru care a garantat cu apartamentele mamei, mătușii…

Din baracă, la încasări record

La nivelul anului 2020, Theda Mar (fostă Titan Mar), firma producătoare de materiale de construcții, care i-a adus cei mai mulți bani de-a lungul vremii lui Videanu, a atins cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa.

Mai exact, compania a ajuns la încasări de 79,3 milioane lei și un profit de 10,2 milioane lei. Firma are acum 106 angajați și datorii de 48,3 milioane lei.

În companie, Videanu are rolul de administrator, alături de soția lui. De asemenea, cei doi copii ai fostului politician Andrei și Diana sunt asociați.

Doamna Videanu cu afacerile, domnul cu politica

Devenit unul dintre principalii lideri ai PD-L începând cu anul 2000, Adriean Videanu a a deținut funcțiile de Ministru al Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (2008 – 2010) și de vicepremier, ministru de stat responsabil cu coordonarea politicilor economice (2004 – 2005).

A fost ales de 5 ori deputat de Teleorman în Parlamentul României, iar în 2005 a devenit Primar General al Bucureștiului.

Dosarul Romgaz

După mai mulți ani în care a apărut constant în topul celor mai bogați români,  în 2013, în momentul în care procurorii i-au pus sechestru pe avere, în timpul cercetării lui în dosarul Romgaz, Videanu deţinea pe hârtie în jur de 60 de milioane de euro.

Sechestrul a vizat un imobil din Snagov, trei apartamente din Bucureşti şi un apartament în Mamaia. De asemenea, i s-au blocat conturile din două bănci şi acţiuni pe care le deţinea la trei societăţi comerciale.

În dosarul Romgaz, omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Interagro, este acuzat că în 2012 a luat gaze ieftine de la stat, în mod fraudulos, cu sprijinul lui Adriean Videanu, pe atunci ministru al Economiei. Procesul încă se judecă.

Achitat în dosarul în care Alina Bica a fost condamnată

Sechestrul din dosarul Romgaz a vizat și 80 de acţiuni deţinute de Videanu la SC Titan Mar SA. Potrivit procurorilor, în perioada următoare, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reuşit să înstrăineze acţiunile pe care le deţinea la Titan Mar, operaţiune facilitată şi de faptul că, înainte de impunerea sechestrului, fostul ministru al Economiei a făcut demersuri pentru transformarea celor 80 de acţiuni nominative pe care le deţinea în acţiuni la purtător.

DNA mai arată că, după ce a fost pus sub acuzare în dosarul Romgaz, Adriean Videanu a făcut mai multe plângeri la DIICOT împotriva instituirii sechestrului, toate fiind însă respinse. Cu toate acestea, la data de 25 februarie 2014, procurorul-şef al DIICOT Alina Bica, deşi nu avea competenţa, a admis o plângere depusă de Videanu şi a dispus ridicarea sechestrului pe acţiuni.

În 2018, Adriean Videanu a fost achitat.

În pandemie, familia Videanu s-a lansat în imobiliare. Proiect gigant pe terenul fostei fabrici Titan Mar

În vara anului trecut, ziarul Profit anunța că Theda Mar, denumită Titan Mar până în 2019, a primit autorizația de construire necesară pentru un ansamblu multifuncțional cu locuințe colective, birouri, comerț și servicii pe Strada Progresului

Terenul are o suprafață de circa 4,5 hectare și permite dezvoltarea unei suprafețe desfășurate de peste 200.000 de metri pătrați.

Terenul a fost ocupat până în 2007 de fabrica Titan Mar, care s-a mutat în acel an în comuna Chiajna. Tot în 2007, terenul a fost scos la vânzare cu peste 100 de milioane de euro, însă fără succes.