Toate acestea mituri despre sarcină ar trebui să fie demontate, iar viitoarele mămici să nu le mai dea crezare. Este nevoie să ne informăm corect despre una dintre cele mai importante și frumoase perioade din viața femeilor.
Cele 9 luni de sarcină reprezintă o perioadă frumoasă, însă totodată plină de griji, nesiguranță și emoții. Este bine să cunoaștem ceea ce ne așteaptă, să ne informăm cât mai corect și să știm exact în ce constă sarcina. Viitorii părinți tind să creadă tot ceea ce aud în stânga și în dreapta. Mai jos sunt câteva dintre cele mai frecvente mituri pe care le auzim.
Forma și mărimea burții indică sexul bebelușului
Forma și mărimea burții nu indică sexul bebelușului. Vorbim mai exact despre alți factori:
Trebuie să mănânci pentru doi în timpul sarcinii
În mod clar necesarul caloric crește în timpul sarcinii, dar asta nu înseamnă că trebuie să mănânci pentru două persoane. Este important să ai o dietă cât mai echilibrată și sănătoasă, în care să incluzi fructe, legume, cereale, proteine slabe, grăsimi sănătoase și să te hidratezi în mod corespunzător.
Arsurile indică faptul că bebelușul o să aibă păr
Unii sunt de părere că arsurile stomacale pot indica faptul că bebelușul o să aibă păr. Pe măsură ce sarcina crește și uterul o face de asemenea. Astfel, se va pune o presiune suplimentară asupra abdomenului, stomacului și „forțează” conținutul gastric să urce spre esofag. De aceea apar arsurile. Nu există dovezi care să adeverească acest mit.
Femeile însărcinate nu trebuie să facă sport
Majoritatea femeilor însărcinate pot să faci exerciții fizice ușoare, însă la recomandarea medicului. În altă ordine de idei, cele care nu au practicat așa ceva înainte să rămână însărcinate ar trebui să vorbească cu medicul pentru a ști dacă este în regulă. În mod normal nu ar trebui să fie probleme, asta în cazul în care nu vorbim despre risc de avort. În orice caz, este bine să discutați cu medicul ginecolog și vă va îndruma așa cum este mai bine.
Starea de greață apare doar dimineața
Greața este un simptom al sarcinii destul de frecvent. Cu toate acestea, poate să apară în orice moment al zilei, nu doar dimineața. Apare de obicei din în primul trimestru, dar nu este o regulă că va dispărea apoi. Sunt multe femei însărcinate care se confruntă cu ea și în al doilea, dar și în al treilea trimestru.