LIFESTYLE

Obiective turistice în Praga. Află-le și notează-le pe lista priorităților

Obiective turistice în Praga. Află-le și notează-le pe lista priorităților
www.tuktuk.ro

Sunt o mulțime de obiective turistice în Praga. Trebuie neapărat să le afli și să le notezi pe lista priorităților. Dacă nu ai fost încă, atunci e momentul să îți planifici o vacanță.

Praga reprezintă unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Este capitala și cel mai mare oraș al Republicii Cehe. Aici este cu adevărat magic totul. Cu siguranță nu te vei plictisi fie că vei merge singur, cu persoana iubită, cu familia sau cu prietenii. Veți găsi locuri minunate pe care să le vizitați și să adunați amintiri frumoase, pe care nu le veți uita niciodată.

În oraș locuiesc aproximativ 1,3 milioane de oameni. Praga a înflorit în ultima perioadă și continuă să fie din ce în ce mai frumos. Centrul istoric al Pragăi este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, care este alcătuit din Orașul Vechi, Orașul Mic și Orașul Nou.

Dacă vine vorba despre cazare, atunci aveți de unde alege. Sunt o mulțime de hoteluri chiar în centru, aproape de toate punctele turistice. Gastronomia este vastă și veți gusta din preparatele lor specifice, iar papilele gustative vor fi tare încântate. Sunt o mulțime de combinații plăcute tuturor persoanelor.

Obiective turistice în Praga

Castelul Praga

Nu aveam cum să nu încep cu acest obiectiv. Spun asta pentru că orice persoană a auzit de el și cei care vin aici nu ratează niciodată asta. Important este să știm faptul că anual vin zecii de mii de turiști din toate colțurile lumii să se bucure de tot ce e mai frumos. Are vedere către râu și spre cartierul istoric Malistrana.

Este un conglomerat colosal de palate, Catedrala Sfântul Vitus, biserici, birourile și apartamentele de stat ale președintelui, o mânăstire, muzee etc, potrivit Libertatea. 

Podul Carol

Îmbinând cele două atracții, putem spune că deja avem un cadru romantic, demn pentru îndrăgostiți. Sunt mulți care vând suveniruri, mulți care te încântă cu melodii pop, dar interpretate în stil jazz. Să nu uitați să atingeți baza statuii Sfântului Ioan de Nepomuk pentru a avea noroc.

Piața Orașului Vechi

După ce ai scăpat de bagaje și vrei să te plimbi în aer liber pentru a te relaxa, Piața Orașului Vechi poate fi o bună alternativă. Există și terase, restaurante, unde puteți servi ceva cald sau chiar rece. Aceasta este de 600 de ani și găzduiește unele dintre cele mai frumoase monumente și clădiri istorice ale orașului: Primăria Veche, Ceasul Astronomic etc.

Dealul Petřín și Turnul de observație

Ei bine, odată ajuns aici te vei simți exact ca în Paris. Deși nu este la fel ca Turnul Eiffel, te duce imediat cu gândul la el. Plimbați-vă prin livada de cireși înfloriți. Acum, primăvara este momentul perfect pentru asta.

Muzeul Kampa

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a vă documenta despre istoria artei din Praga este Muzeul Kampa. Se află pe malul estic al Insulei Kampa.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele
Parteneri
Vacanța de Paște 2024: Câte zile libere vor avea elevii în vacanța de primăvară de anul acesta
Vacanța de Paște 2024: Câte zile libere vor avea elevii în vacanța de primăvară de...
Calendarul alegerilor din România în 2024. Locale cu Europarlamentare. PSD şi PNL - liste comune la europarlamentare. PSD vrea alegerile prezidenţiale în septembrie, Ciucă spune că nu a primit mandat de la partid
Calendarul alegerilor din România în 2024. Locale cu Europarlamentare. PSD şi PNL - liste comune...
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe 30 de ani. Cum arată în realitate dobânzile la credite
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe...
Una dintre cele mai scumpe pieţe imobiliare din lume se topeşte total. Magnaţii îşi vând palatele pe bandă rulantă ca să scape de datoriile către bănci şi să îşi salveze imperiile
Una dintre cele mai scumpe pieţe imobiliare din lume se topeşte total. Magnaţii îşi vând...
Anunţul trist momentului despre Traian Băsescu! Boala cruntă care a lovit, din păcate. Situaţia e gravă
Anunţul trist momentului despre Traian Băsescu! Boala cruntă care a lovit, din păcate. Situaţia e...
Adevărul despre MĂMĂLIGA CU BRÂNZĂ și smântână. S-a aflat cât de sănătoasă este această combinație
Adevărul despre MĂMĂLIGA CU BRÂNZĂ și smântână. S-a aflat cât de sănătoasă este această combinație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Situația punctelor de penalizare disponibilă online. Șoferii își pot afla istoricul imediat
Situația punctelor de penalizare disponibilă online. Șoferii își pot afla istoricul imediat
Trei greşeli frecvente la locul de muncă, conform unui profesionist HR cu 10 ani de experienţă
Trei greşeli frecvente la locul de muncă, conform unui profesionist HR cu 10 ani de...
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Sunt recipientele reutilizabile standardul viitorului în HoReCa şi la evenimente?
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Sunt recipientele reutilizabile standardul viitorului în HoReCa şi...
Una dintre cele mai mari ţări europene rămâne fără case pentru locuitorii săi. Cum s-a ajuns aici şi cum au ajuns politicienii să câştige din asta
Una dintre cele mai mari ţări europene rămâne fără case pentru locuitorii săi. Cum s-a...
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Noi locuri de muncă pentru români. O companie face angajări masive
Noi locuri de muncă pentru români. O companie face angajări masive
IMAGINEA bombă care a scăpat pe net cu Antonia! Fără sutien și ... Fanii sunt în delir
IMAGINEA bombă care a scăpat pe net cu Antonia! Fără sutien și ... Fanii sunt...