Există o mulțime de obiective turistice în România demne de vizitat. Merită văzute în toată splendoarea lor măcar o dată în viață.
România este țara cu cele mai frumoase atracții turistice. Vei putea vizita de la cetăți, saline, palate și multe, multe altele.
Această diversitate de obiective turistice poate răspunde la nevoile tuturor oamenilor. Te poți relaxa, poți explora, poți face orice vrei tu, deoarece natura îți va permite.
Nu uita să-ți planifici vacanțele în aceste locuri mirifice, care te vor fermeca de la prima vedere.
Cu siguranță te vor încânta și vei mai dori să te întorci când ai ocazia.
Delta Dunării este o destinație preferată de absolut toți turiștii. Ea a intrat și în patrimoniul mondial UNESCO din 1991. Este cu adevărat o bijuterie a naturii, având o frumusețe de nedescris. Peisajul este unul impresionant, care te va uimi. Atât flora, cât și fauna sunt foarte variate.
Aici viețuiesc peste 330 de specii de păsări, dintre care aproximativ 130 sunt păsări migratoare. Printre cele mai cunoscute păsări din Deltă se regăsesc: egrete, lebede, rațe, gâște, dar și specii mai rare precum gâsca cu gât roșu sau cormoranul mic. De asemenea, indispensabili sunt și pelicanii.
Cetatea Enisala (Heracleea) reprezintă un alt punct turistic de excepție din Dobrogea. Zeci de mii de persoane vin anual și se recreează în acest loc mirific.
Cetatea Enisala se află la 2 km de localitatea Enisala, lângă Babadag, pe un deal calcaros, deasupra Lacurilor Razelm și Babadag, dar și a uscatului dimprejur.
Indiferent din ce direcție ai veni, nu ai cum să nu observi această minunată „podoabă” a acestor ținuturi. Mai este numită și „Împărăteasa locurilor” datorită poziției minunate.
Aerul de aici, dar și de la alte saline, cum ar fi Salina Praid, face foarte bine la câteva boli precum bolile tractului respirator. Pe lângă aerul curat din Salină, aici poți face diverse activități de relaxare.
Găsești de la teren de minigolf, până la masă de biliard, de tenis sau te poți plimba cu barca pe lacul mina Terezia.
Acest loc reprezintă o manifestare a artei, o imagine plăcută, și nu sumbră cum te-ai fi așteptat. Crucile sunt pictate în culori vesele și conțin scene ilustrative din viața celor decedați.
Castelul Peleș și Castelul Pelișor vor rămâne simbolurile României regale. Acesta a fost construit ca reședință de vară a regilor țării noastre. Cele două castele sunt foarte vizitate de mii de oameni anual.
Mocănița este ultima locomotivă cu aburi. Ea încântă turiștii pe parcursul a 21,6 kilometri între Vișeu și Paltin. Te va plimba prin minunatele plaiuri maramureșene, de care vei fi surprins.
Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România. De asemenea, cel mai înalt punct este în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Lungimea este de 148 de kilometri. Mai mult decât atât, reprezintă întregul lanț al Munților Carpați.
Traseul Transfăgărășan îți pune la dispoziții și alte obiective turistice odată cu parcurgerea lui. Acestea ar fi Lacul glaciar Bâlea, cascada Bâlea, lacul Vidraru și barajul Vidraru. Peisajul de pe acest traseu este unul mirobolant.
Unul dintre cele mai importante orașe din punct de vedere turistic este Sibiu. Are o mulțime de atracții pentru toți turiștii. Vă veți putea bucura de biserici, catedrale, stațiuni montane, dar și muzee.
Sunt convinsă că ai tot auzit de-a lungul timpului de această mânăstire. Acest lucru s-a datorat faptului că este foarte vizitată și a ajuns în topul preferințelor când vine vorba de mânăstiri. Așadar, are și o poveste impresionantă. Mormântul Domnitorului Ștefan cel Mare se află în incinta acesteia.