WORLD

Orașul ciudat din deșertul Nevada la care un artist lucrează de 50 de ani. ”Cea mai mare operă de artă contemporană”

Orașul ciudat din deșertul Nevada la care un artist lucrează de 50 de ani. Cea mai mare operă de artă contemporană

„Orașul”, un vast complex de structuri în aer liber și suprafețe de pământ pe care artistul Michael Heizer a început să-l construiască în deșertul Nevada în 1970, va începe în sfârșit să primească vizitatori luna viitoare. Deschiderea șantierului pe 2 septembrie, la mai bine de 50 de ani de la începutul lucrărilor la șantier, marchează îndeplinirea celui mai ambițios și care definește cariera lui Heizer.

„Orașul” a fost descris ca fiind probabil cea mai mare opera de artă contemporană de pe planetă, întinzându-se mai mult de o milă și jumătate lungime și o jumătate de milă lățime, evocând amploarea unor situri antice precum movilele nativilor americani, metropolele mezoamericane și complexele devoționale egiptene.

Orașul ciudat din deșertul Nevada. Număr limitat de vizitatori

Este situat în îndepărtatul monument național Basin and Range din centrul estului Nevada, în ținuturile ancestrale ale Nuwu (Paiute de Sud) și Newe (Shoshoni de Vest), la aproximativ 160 de mile nord de Las Vegas.
Pentru primul an de accesibilitate publică, va fi admis doar un număr limitat de vizitatori, cu înregistrare prealabilă obligatorie.

Finanțată inițial de Heizer însuși, construcția „City” a primit în cele din urmă sprijinul multor colecționari, instituții și dealeri influenți prin formarea în 1998 a Fundației Triple Aught, care va administra și păstra situl pentru anii următori.

Fundația – al cărei consiliu îl include pe însuși Heizer, directorul și directorul executiv al Muzeului de Artă al Județului Los Angeles Michael Govan, directorul Muzeului de Artă Modernă Glenn D. Lowry, colecționarul și co-fondatorul Glenstone Emily Wei Rales și directorul senior Gagosian Kara Vander Weg –  a contribuit la proiectul City cu aproape 30 de milioane de dolari în finanțare inițială.

10 muzee și galerii pitorești

„De-a lungul anilor, uneori, aș compara proiectul „Oraș” al lui Michael Heizer cu unele dintre cele mai importante monumente și orașe antice”, spune Govan într-un comunicat.

„Dar acum o compar doar cu ea însăși. Este o operă de artă conștientă de impulsurile noastre primare de a construi și organiza spațiul, dar încorporează modernitatea noastră, conștientizarea și reflecția noastră asupra subiectivității experienței noastre umane despre timp și spațiu, precum și despre multe istorii ale civilizațiilor pe care le-am construit”.

Efortul lui Heizer de a construi „Orașul” are o istorie complicată de cinci decenii. Artistul, acum în vârstă de 77 de ani, crede că va rezista timp de secole.

Au fost mutate rocile și construite structuri enorme de beton

Calea către construirea „Orașului” nu a fost niciodată una simplă, implicând modelarea unor movile enorme de pământ, mutarea rocilor și construirea de structuri enorme de beton. Acest proces a fost uneori complicat și mai mult de factori externi.

În 2014 și 2015, pe fondul temerilor că Basin and Range ar putea fi micșorate, ceea ce ar putea permite o dezvoltare perturbatoare în apropierea sitului „City”, o coaliție de lideri de muzee și regretatul senator al Nevada Harry Reid au luptat pentru protecția zonei printr-o petiție publică și o legislație prezentată Congresului.

Și în 2017, pe măsură ce administrația Trump s-a mutat pentru a deschide terenuri protejate anterior pentru extracția resurselor, unii s-au îngrijorat că proiectul lui Heizer s-ar afla printre siturile puse în pericol.

 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau unt
Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau...
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă livrare de rachete Taurus către Ucraina
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă...
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe ce aruncaţi la gunoi în fiecare zi.
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe...
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui angajat o mărire salarială de 300%. Ce a făcut acesta pentru a obţine această recompensă
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui...
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
OANA ROMAN a luat decizia! Se întâmplă la scurt timp DUPĂ DECESUL Mioarei Roman
OANA ROMAN a luat decizia! Se întâmplă la scurt timp DUPĂ DECESUL Mioarei Roman
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru boala cumplită de care suferă
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru...
Eveniment supranatural cu Vadim. Ce a povestit văduva Tribunului
Eveniment supranatural cu Vadim. Ce a povestit văduva Tribunului
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei. Circulaţia pe podul Kerci, oprită temporar
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei....
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe 30 de ani. Cum arată în realitate dobânzile la credite
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe...
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de 80 de lei
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de...
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul îl știe toată țara!
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul...
Pensionarii care trebuie să dea banii înapoi!
Pensionarii care trebuie să dea banii înapoi!
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile