LIFESTYLE

Păstrarea morcovilor pentru iarnă. Care sunt cele mai bune alternative

Păstrarea morcovilor pentru iarnă. Care sunt cele mai bune alternative
www.ego.ro

Păstrarea morcovilor pentru iarnă este foarte importantă. Cele mai bune alternative ar trebui știute și puse în practică de fiecare gospodină.

Morcovul reprezintă unul dintre cele mai adorate legume, având multe vitamine și minerale esențiale pentru organism. Mai mult decât atât, se folosește la foarte multe feluri de mâncare. Tocmai de aceea este bine să cunoaștem câteva modalități de a păstra morcovii iarna.

Păstrarea morcovilor pentru iarnă

În congelator

În cazul în care vrei să îi depozitezi în congelator este nevoie să îi cureți de coajă, să îi speli și să îi tai fie în rondele, fie în cubulețe, așa cum obișnuiești să pui în mâncare. Indiferent dacă vorbim de morcovi mai mici sau mai mari, ar fi bine să îi tăiați în bucăți egale. Aceasta este una dintre metodele cele mai folosite de către gospodine.

Puteți alege să îi puneți ca atare în pungi la congelator sau înainte îi puteți scufunda în apă fierbinte. Lăsați să clocotească timp de 5 cinci minute. În acest mod, culoarea textura și conținutul de nutrienți nu va fi afectat, potrivit Libertatea. De asemenea, ar fi bine să aveți un sertar numai cu legume, fără să amestecați cu carne, pește și alte alimente.

În beci

Așază morcovii în lădițe sau în alte recipiente fără să îi speli. Frunzele trebuie tăiate mai scurt. Acoperiți morcovii cu un strat generos de frunzele sau chiar paie. Acestea vor menține umiditatea și se previne deshidratarea. În orice caz, trebuie depozitați într-un loc răcoros, bine ventilat și întunecat.

Oricum ați alege să păstrați morcovii trebuie să fie sănătoși, fără urme de deteriorare. Evitați expunerea la lumină pentru a nu se deshidrata.

În frigider

Trebuie să folosiți morcovi de același soi și să îi așezați într-un singur stat. Puteți să folosiți pungi de plastic sau cutii de plastic cu capac. Spălați și tăiați frunzele morcovilor. Lăsați-i să se usuce și abia apoi îi puteți depozita. Trebuie să îi verifici din când în când pentru a fi sigur că nu sunt urme de deteriorare, nu se înmoaie foarte tare, nu mucegăiesc.

Beneficiile morcovilor

Mențin sănătatea ochilor

Sunt bogați în compuși vegetali numiți carotenoizi. Ei se acumulează în rădăcină și este exact partea pe care o consumăm. Joacă un rol destul de important în menținerea vederii.

Oferă un aspect tânăr pielii

Acest tip legumă te ajută să te bronzezi. Betacarontenul este responsabil pentru asta. Să nu uităm de faptul că oferă un aspect tânăr pielii.

Au proprietăți cicatrizante

Au un efect antiseptic, cicatrizant și antiinflamator. Puteți să faceți și măști faciale acasă la voi din morcovi alături de alte ingrediente benefice.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele