#secretstory

Povestea lui Boe Boenică sau cum a ajuns un interlop din România tovarăș cu șeicii din Iordania

Povestea lui Boe Boenică sau cum a ajuns un interlop din România tovarăș cu șeicii din Iordania
Foto. Facebook

Povestea lui Boe Boenică, pe numele lui adevărat Romeo Ursu, a început cu cu peste 20 de ani în România cu o serie de ilegalități. Ultimii 15 ani, fugit de condamnările din țară, i-a petrecut în Iordania. 

„Boenică”, în vârstă acum de 55 de ani, a fost dat în urmărire generală în 2008, fiind acuzat de înşelăciuni în domeniul imobiliar. În Iordania, unde s-a refugiat, a trăit în lux, a avut prieteni prinți și șeici, unii chiar cu funcții de rang înalt.

A fost adesea confundat – din cauza apropierii numelor – cu Genică Boierică, controversatul om de afaceri craiovean apropiat al regimului Năstase, încarcerat în Penitenciarul Craiova.

Genică Boerică este protagonistul mai multor dosare penale. Într-unul din ele, omul de afaceri a și fost condamnat la 8 ani de închisoare de Tribunalul București pentru returnări ilegale de TVA de peste 13,5 milioane de lei noi, dar Curtea de Apel i-a șters pedeapsa și a trimis cauza la rejudecare. În urma rejudecării, pe 29 ianuarie 2014 Genică Boerică a fost condamnat definitiv la 10 ani și 3 luni de închisoare.

Pe 26 mai 2011 a fost implicat într-un accident rutier cu vătămare corporală a unei persoane în cărucior și a fugit de la locul faptei.

Pe 22 mai 2012 Genică Boerică a fost condamnat de Tribunalul Dolj, la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare într-un dosar privind o rambursare ilegală de TVA de 1,1 milioane de lei.

Povestea lui Boe Boenică. În anturajul politicienilor influenți din Iordania

Revenind la Boe Boenică. respectiv Romeo Ursu, acesta a fost reținut și a fost adus în țară luni dimineață. De la aeroport, a dus la Penitenciarul Rahova, pentru a executa mai multe pedepse.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 2 ani și 10 luni, în 2014, respectiv 8 ani în 2015, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi a celei de constituire a unui grup infracţional organizat.

Totuși, ani de zile, a trăit fără griji și nu o dată a sfidat autoritățile române cu postari și mesaje pe rețelele de socializare.

În cei 15 ani petrecuți în Iordania, Romeo Ursu a reușit să ajungă în anturajul unor politicieni influenți din regat. În 2015, Boenică s-a fotografiat în biroul președintelui senatului iordanian, Abdulraouf Rawabdeh, alături de alți câțiva politicieni locali importanți.

Boenica si politicianii din Iordania
Foto: Fanatik

Abdulraouf Rawabdeh a fost primar al orașului Amman, iar între 1999 și 2000 a devenit prim-ministru al Iordaniei. Boenică se mândrea, la acea vreme, cu prietenia mai multor membri ai parlamentului de la Amman.

I-a ajutat să facă bussines-uri în România, i-au întors serviciul

”Fiecare dintre ei are neamuri, nepoți sau frați care au studiat în România. Eu am fost prieten pentru ei, acum îmi răsplătesc prietenia”, a explicat Romeo Ursu la acea vreme.

Ursu a explicat și cum le-a câștigat încrederea oficialilor din Iordania, astfel că a ajuns protejat al unor oameni influenți.

”Ei au încercat să facă afaceri legale, la nivel guvernamental, iar reprezentanții români le-au cerut 20% șpagă. Boe ”țiganu” le-a cerut doar un comision de 2%, conform contractului de comisionar, totul în acte”, a mai spus Romeo Ursu pentru Fanatik.

În paralel, Romeo Ursu și-a cultivat relațiile din țară cu afaceriști influenți sau lideri ai lumii interlope.

În 2008, el a fost filmat la o nuntă, alături de Dorin Cocoș, pe atunci soțul Elenei Udrea. Imaginile au apărut în 2010, când Udrea era ministru al turismului, iar Boenică era deja urmărit general, provocând un adevărat cutremur.

În Iordania, Boienică a dus o viață de lux. Locuia împreună cu familia într-o vilă cu o curte generoasă, în capitala Amman, de unde în mai multe rânduri a postat filmări și fotografii pe rețelele de socializare.

Boenica in Iordania
Foto: Facebook

Era convins că pedepsele s-au prescris

În anul 2020, Romeo Ursu a anunțat pe contul lui de socializare că ”s-au îndeplinit termenele de prescripție a executărilor penale”.

”Am reușit ce nu a reușit nimeni în România, sunt un om liber, după 12 ani. Dar serviciile de acasă, prin televiziunile care sunt dirijate de ei, mă ponegresc și mă numesc interlop.

Autorități române, am ridicat rangul de interlop la loc de cinste, pe când voi, prin incompetența voastră, prin trădările voastre de neam și țară, ați demonstrat de 30 de ani unde ați dus țara și națiunea română”, a scris Boenică pe contul lui de Facebook.

Câți ani are de executat Boenică

Romeo Ursu are 55 de ani și a fost extrădat din Iordania pentru a executa două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

El a primit 8 ani pentru constituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, precum și 2 ani și 10 luni pentru complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosire de informații ce nu sunt destinate publicității.

Anchetatorii au probat implicarea sa în celebrul dosar „Mandatarii”, în care era implicat alături de un alt lider al lumii interlope bucureştene, Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boieru şi de mai mulţi funcţionari publici de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 1, Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 2 şi Oficiul Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 2.

Numele lui mai apare și în altă cauză, legată de falsificarea de carduri. De asemenea, Boenică este vizat și în dosare ale DNA.

În 2020 a fost destructurată o rețea de falsificatori de permise auto, pe care Boenică ar fi condus-o din Iordania,

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Ce trebuie să faci dacă magazinul refuză să îți returneze garanția de 50 de bani pentru PET-uri.
Ce trebuie să faci dacă magazinul refuză să îți returneze garanția de 50 de bani...
Cum poți verifica vechimea în muncă și contribuțiile plătite pentru pensie. Trebuie să urmezi acești pași
Cum poți verifica vechimea în muncă și contribuțiile plătite pentru pensie. Trebuie să urmezi acești...
FT: NATO are doar 5% din apărarea aeriană necesară pentru a proteja flancul estic
FT: NATO are doar 5% din apărarea aeriană necesară pentru a proteja flancul estic
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul...
Orașul din România unde un apartament cu 3 camere se vinde cu 12.000 de euro. E complet mobilat și utilat și are și două balcoane
Orașul din România unde un apartament cu 3 camere se vinde cu 12.000 de euro....
BREAKING Banca Transilvania a anunţat oficial că a cumpărat BRD Pensii. Cea mai mare bancă din România intră astfel pe segmentul de pensii private obligatorii Pilon II
BREAKING Banca Transilvania a anunţat oficial că a cumpărat BRD Pensii. Cea mai mare bancă...
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care, alături de soţul ei, a reuşit să ajungă de la un magazin deschis în anii '90 la 120 de magazine şi afaceri de sunte de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care, alături de soţul ei, a reuşit să ajungă...
Dumnezeule! Kate, VĂZUTĂ în public în timpul tratamentului pentru cancer! Fotografia cu Prinţesa de Wales de care toţi vorbesc
Dumnezeule! Kate, VĂZUTĂ în public în timpul tratamentului pentru cancer! Fotografia cu Prinţesa de Wales...
UE a dat ordin. Intră în vigoare peste tot din 1 iulie. România n-are de ales
UE a dat ordin. Intră în vigoare peste tot din 1 iulie. România n-are de...
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Un robot rezolvă un cub Rubik într-un timp record de 0,305 secunde
Un robot rezolvă un cub Rubik într-un timp record de 0,305 secunde
Revine epoca războiului: Cea mai mare ţară europeană care vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu pentru tineri. ”Lumea e din ce în ce mai nesigură”
Revine epoca războiului: Cea mai mare ţară europeană care vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu...
Povestea unui miliardar şi a imperiului armelor creat de el, pe care războiul l-a transformat dintr-un paria al afacerilor într-un erou şi mare câştigător
Povestea unui miliardar şi a imperiului armelor creat de el, pe care războiul l-a transformat...
Zodiile care se îndrăgostesc. Pentru unii nativi vine dezastrul în relație
Zodiile care se îndrăgostesc. Pentru unii nativi vine dezastrul în relație
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Se dau bani pentru digitalizarea primăriilor din țară! Anunțul oficial de la Guvern
Se dau bani pentru digitalizarea primăriilor din țară! Anunțul oficial de la Guvern
Cum arătau Alexia Eram și Mario Fresh la PRIMA lor întâlnire. Poza rară care a scăpat pe net...
Cum arătau Alexia Eram și Mario Fresh la PRIMA lor întâlnire. Poza rară care a...