PAPARAZZI

Exclusiv Paparazzi: Primele imagini cu Sorin Blejnar în public, de când a ieșit din închisoare. Întâlnire discretă în Primăverii cu un personaj important din BNR și cu Viorel Comăniță, fostul șef al Vămilor | Foto&Video

Exclusiv Paparazzi Primele imagini cu Sorin Blejnar în public de când a ieșit din închisoare. Întâlnire discretă în Primăverii cu un personaj important din BNR și cu Viorel Comăniță fostul șef al Vămilor | FotoVideo

Primele imagini cu Sorin Blejnar în public, de când a ieșit din închisoare, au fost obținute ieri, în exclusivitate, de paparazzi MediaFlux. Fostul șef al ANAF, eliberat condiționat la finalul anului trecut, a fost până acum extrem de discret. Totuși, când a reapărut în public, a făcut-o în stil mare, direct la un Cigar Lounge luxos din Primăverii. Și nu, nu a luat a fumat un trabuc singur…  

În luna mai 2019, Curtea de Apel l-a condamnat pe Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare într-un dosar de corupție. În primă instanță, Blejnar fusese condamnat la 6 ani de închisoare.

Blejnar a fost trimis în judecată în decembrie 2016 de DNA Ploiești pentru trafic de influență. Mai precis, procurorii DNA l-au acuzat pe Blejnar că în 2011 ar fi primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri, administratorul firmei Romsys, pentru atribuirea unor contracte cu Fiscul.

Ar fi vorba de un comision de 20% din valoarea contractului atribuit de ANAF. Potrivit procurorilor, Blejnar a folosit cinci firme fantomă pentru a scoate din bancă banii primiți mită.

Primele imagini cu Sorin Blejnar în public. Un vin roșu cu fostul șef al Vămilor, Viorel Comăniță și cu Marius Mitruș, consilier în BNR 

Eliberat condiționat în octombrie anul trecut, fostul șef al Fiscului a fost extrem de discret și nu a fost fotografiat sau filmat vreodată de presă în spațiul public. Acum, însă. paparazzi Mediaflux au realizat atât fotografii, cât și filmări de la ceea ce părea o întâlnire de bussines, ieri după amiază.

Sau nu neapărat. Mai ales că unul dintre cei doi bărbați cu care Blejnar a băut un vin roșu este Viorel Comăniță, fostul șef al Vămilor din România și vechi prieten cu fostul șef al ANAF. Ba, au ”împărțit” și un dosar. Comăniţă a fost reţinut în dosarul produselor petroliere, celebrul dosar ”Motorina”, în care a fost cercetat şi Sorin Blejnar.

La data faptei Viorel Comăniţă era vicepreşedinte al ANAF cu rol de conducător al Autorităţii Naţionale a Vămilor. Sumele pe care, au susținut procurorii, le-ar fi luat mită cei doi sunt :Sorin Blejnar – 1.200.000 euro și Viorel Comăniţă – 960.000 euro.

În această cauză penală, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât achitarea lui Sorin Blejnar, precum și a lui Viorel Comăniță, fost director la Autoritatea Națională a Vămilor. deși inițial amândoi avuseseră condamnări. În timp ce Comăniță se bucura de libertate, pentru Blejnar a venit cea de-a doua condamnare.

Acum, însă, cei doi vechi prieteni s-au regăsit și-au băut împreună un vin. Cu un al treilea personaj..

Fost ofițer SRI, fost membru în CA Rompetrol Rafinare, actual consilier în BNR

Al treilea personaj de la masa din Primăverii este Marius Mitruș, actualmente consilier la BNR și președinte la Regia Autonomă Monetăria Română, potrivit CV-ului postat pe linkedin.

Istoricul lui are un punct comun cu cel al lui Blejnar – tangențial. Mitruș, fost ofițer SRI potrivit propriului CV, a fost numit în 2016, de către ministrul Energiei de la acea vreme, în consiliile de administratie ale Rompetrol Rafinare si Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), companie in care statul roman, prin Ministerul Energiei, este actionar unic. Era deja administrator in SAPE, ânsă doar interimar. De data aceasta, a fost numit cu mandat..

Partea interesanta este ca SAPE, societatea in care era administrator Marius Mitrus, a fost desemnata de catre Ministerul Energiei să se ocupe de infiintarea unui fond de investitii, alaturi de kazahii de la Rompetrol, in baza controversatului memorandum semnat in 2013 si care a făcut obiectul unei anchete DNA.

Tot în 2016, Sorin Blejnar era audiat la DIICOT, în calitate de martor, în dosarul Rompetrol 2, în care 14 persoane erau rmărite penal pentru manipularea pieţei de capital, delapidare, abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani, printre care şi foştii miniştri Dan Ioan Popescu, Mihai Tănăsescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea.

Mai bun vinul decât …motorina!

Revenind însă în zilele noastre, ajungem în Cigar Lounge-ul din Primăverii, la trio-ul Blejnar-Comăniță-Mitruș. Sunt cu toții destinși, stau la o masă și își savurează trabucurile și vinul.

Discută aprins, Blejnar renunță la un moment dat la haină și rămâne în cămașă, iar pe Comăniță un telefon insistent îl scoate din atmosferă. Iese să vorbescă la mobil. Mai nou este și prședinte al unei asociații de vânătoare, Jderul, și  tot avut probleme cu localnicii din zona Sibiului, care au susținut că fostul șef al Vămilor și invitații lui vânează de plăcere și nu atunci când există sesizări privind urșii care ajung în sat și mănâncă animalele.

E doar o supoziție. Cert e că după închierea discuției, Comăniță a revenit la tovarășii lui pentru a-și încheia trabucul și termina vinul.

La final, se despart discret, la ieșire și pornesc fiecare pe drumul lui. Cel puțin asta reiese din imagini.