Primul oraș din lume care clasifică valurile de căldură și le dă nume, ca în cazul uraganelor

spot_img

Primul oraș din lume care clasifică valurile de căldură și le dă nume este Sevilla, un oraș greu încercat în perioadele de vară din cauza caniculei. Sistemul revoluționar va lega prognozele meteorologice de impactul acestora asupra sănătăţii populației.

Proiectul pilot conţine trei categorii şi va alerta populaţia din Sevilla cu până la cinci zile înainte de apariţia unui val de căldură.

Primul oraș din lume care clasifică valurile de căldură. Trei niveluri de intensitate

„Suntem primul oraş din lume care face un astfel de pas, iar el ne va ajuta să planificăm şi să luăm măsuri atunci când se produce un astfel de eveniment meteorologic”, a precizat primarul orașului, Antonio Munoz, scrie Reuters.

Proiectul a fost dezvoltat în colaborare cu Centrul de Rezilienţă din cadrul Fundaţiei Arsht-Rockefeller (Arsht-Rock), care dezvoltă soluţii pentru diminuarea riscurilor climatice prin intermediul unor parteneriate încheiate cu experţi şi factori de decizie politică.

Valurile de căldură vor fi clasificate în funcţie de o scală cu trei niveluri de intensitate şi vor fi denumite în ordine alfabetică inversă. Primele cinci se vor numi Zoe, Yago, Xenia, Wenceslao şi Vega.

Au fost deja temperaturi de peste 43 de grade

Spania s-a confruntat cu cel mai timpuriu val de căldură din ultimii 40 de ani. Temperaturile au urcat la începutul lunii iunie la peste 43 de grade Celsius în oraşe precum Sevilla şi Cordoba.

Alte oraşe din diverse regiuni ale lumii, precum Melbourne, Atena şi Los Angeles, lucrează la planuri similare pentru a utiliza datele meteorologice şi datele de sănătate publică pentru a clasifica valurile de căldură.

 

 


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.