NEWS

Rareș Bogdan, reacție după neacceptarea României în Shengen. ”Toate companiile de stat românești să-și mute conturile de la băncile austriece la alte bănci”

Rareș Bogdan reacție după neacceptarea României în Shengen. Toate companiile de stat românești să-și mute conturile de la băncile austriece la alte bănci
Rareș Bogdan: să crească pensiile

Rareș Bogdan, reacție după neacceptarea României în Shengen. Europarlamentarul PNL a susținut că toate companiile de stat românești ar trebui să-și închidă conturile la băncile austriece din România și să le mute la alte bănci, după ce Austria a blocat, joi, prin veto admiterea României și Bulgariei în Consiliul Justiție și Afaceri Interne.

Rareș Bogdan a mai spus că nu au existat presiuni asupra companiilor austriece, așa cum i-ar fi reproșat cancelarul austriac într-o discuție. ”Tocmai ieri, domnul Grindeanu a dat un contract de 300 de milioane unei companii austriece”, a mai precizat prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan, reacție după neacceptarea României în Shengen. ”Bulgaria a votat mizerabil”

România a ratat din nou aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria și Olanda au votat joi la Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu.

Austria a anunțat oficial, prin vocea ministrului său de Interne, că se opune aderării României și Bulgariei. Olanda a votat la pachet pentru respingerea României și Bulgariei, deși susținea România, dar decuplarea celor două țări s-a dovedit imposibilă.

Primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, după Consiliul JAI, în emisiunea Audiență Națională, la DigiFM, că în Consiliu s-a cerut vot pentru decuplarea celor două țări, și că „Bulgaria a votat mizerabil împotrivă”.

„A votat împotrvă rânjind”, a spus liderul PNL.  ”Olanda a spus că suntem nevoiți să votăm împotriva României și Bulgariei că avem o problemă cu Bulgaria, vă rog decuplați România de Bulgaria. România a acceptat acest lucru, și a solicitat vot. Însă, din păcate, în momentul respectiv Bulgaria s-a comportat mizerabil și a votat împotriva decuplării rânjind”, a explicat Rareș Bogdan.