NEWS

Răsturnare de situație cu privire la aderarea României la Schengen. Austria a decis!

Răsturnare de situație cu privire la aderarea României la Schengen. Austria a decis
Sursa foto: gandul.ro

Este o adevărată răsturnare de situație în ceea ce privește aderarea României la Schengen după ce Austria a decis să ignore cerințele Comisiei Europene.

Aderarea României la Schengen părea ieri, miercuri, mai aproape ca niciodată după ce Ursula Von der Leyen solicita în discursul său despre starea UE cooptarea țării noastre și a Bulgariei cât mai rapid.

Ministrul austriac de interne Karner a refuzat însă prompt şi a insistat asupra veto-ului ţării sale.

În opinia sa, scopul central al Comisiei Europene trebuie să fie lupta împotriva migraţiei ilegale şi a traficanţilor:

„La acest moment, numărul migranţilor creşte în întreaga Europă şi în multe ţări se discută despre controale suplimentare la frontiere, de exemplu în Germania faţă de Polonia. Într-un asemenea moment, pentru mine nu are rost să vorbim despre extinderea spaţiului Schengen. Avem nevoie de mai multe şi nu de mai puţine controale”, relatează Die Presse citat de Rador, scrie stiripesurse.ro.

Guvernul federal austriac blochează aderarea Bulgariei şi României la Schengen, motivându-şi atitudinea de respingere prin numărul mare de refugiaţi care ar ajunge în UE trecând prin aceste state.

În discursul său, Von der Leyen a replicat că protecţia frontierelor din UE a fost întărită, iar în această privinţă Bulgaria şi România au oferit un exemplu pozitiv.

Guvernul României pregătește o revanșă după ratarea intrării în Schengen a țării noastre din cauza refuzului Austriei.

Neintrarea României în spațiul Schengen l-a determinat pe Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, să solicite o statistică pentru a vedea cât au pierdut transportatorii români din cauza refuzului Austriei de a primi România în Schengen.

Acesta a precizat că daunele pentru România ajung la aproximativ 2% din PIB, date care vor fi prezentate Comisiei Europene și, cel mai probabil, de aici se va ajunge la o solicitare de despăgubiri.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a avut miercuri o intervenție în Parlamentul European în care a vorbit despre nedreptățile pe care forurile europene le fac României.

Rareș Bogdan, vicepreședinte al PNL și europarlamentar, a vorbit în Parlamentul European, fără menajamente, despre ipocrizia de care dă dovadă Uniunea Europeană în relația cu țara noastră.