NEWS

Răsturnare de situație în cazul Schengen. Până în iunie, România și Bulgaria pot adera complet

Răsturnare de situație în cazul Schengen. Până în iunie România și Bulgaria pot adera complet
Sursă foto: RomâniaTV

Prin ultima propunere a Parlamentului European de a introduce un timp standard de procesare a camioanelor la frontierele intra-comunitare, regimul de la Viena în frunte cu Nehammer primește o palmă pentru că nu permite României aderarea cu drepturi depline în spațiul Schengen.

Concret, ramura legislativă a Uniunii Europene a solicitat introducerea unui standard de timp pentru procesarea camioanelor la frontierele intra-europene, inclusiv la frontierele României și a Bulgariei.

România cu drepturi depline în Schengen

Rezoluția a fost adoptată în Parlamentul European cu o majoritate covârșitoare. Totodată, parlamentarii europeni au cerut ca România și Bulgaria să fie acceptate în Schengen terestru până la jumătatea anului 2024.

„Poziția PE deschide calea unei soluții la problema cozilor de kilometri de la granițe. Astăzi, Parlamentul European a arătat clar că este de partea șoferilor, cerând verificări mai ușoare pentru vehiculele grele de marfă la punctele de trecere a frontierei.

Concomitent cu rezoluția, colegii și-au confirmat sprijinul ferm pentru apartenența cu drepturi depline a Bulgariei la spațiul Schengen. Asta va rezolva în linii mari problema procesării îndelungate a documentelor la controlul de frontieră”, a declarat europarlamentarul bulgar Emil Radev.

Pașaport, schengen, România călătoriile cu avionul după intrarea în Schengen
sursa foto: INQUAM PHOTOS / Cornel Putan

Rezoluția adoptată cu majoritate covârșitoare

Deputatul european a evidențiat că rezoluția reprezintă un răspuns adus petiției depusă de eurodeputatul Andrei Novakov, care a solicitat un timp mediu de procesare de aproximativ 1 minut pentru camioanele la frontierele interne UE.

„Rezultatul final a demonstrat că Bulgaria are o echipă puternică la Bruxelles, pentru că încă o dată am reușit să ne unim în jurul cauzelor naționale și să le susținem cu succes. Cred că prin eforturi comune putem obține un final victorios, nu doar în bătălia în apărarea intereselor șoferilor, ci și pentru Schengen pe uscat”, a adăugat Radev.

Prin acest demers, Parlamentul European reafirmă sprijinul pentru aderarea României și Bulgariei în spațiul Schengen cu drepturi depline. PE a îndemnat Comisia Europeană și toți membrii Consiliului „să adopte cât mai curând posibil și nu mai târziu de jumătatea anului 2024 o decizie privind implementarea integrală a acquis-ului din Schengen în România și Bulgaria”.

Un nou scandal în Parlamentul European
Sursa foto: Calea Europeană

Viena și minciuna Schengen

Austria este singurul stat Schengen care se opune aderării complete a României și Bulgariei în spațiul european de liberă circulație. Karl Nehammer invocă în continuare tema migrației ilegale.

„Ştim cu toţii că există o mare presiune a migraţiei ilegale în Europa. Aşadar, noi avem aici interese comune, am lansat demersuri comune tocmai pentru a întări acest sistem”, a declarat Gerhard Karner. O declarație care este contrazisă de cifrele oficiale FRONTEX. Datele publicatE de Agenția Europeană de Control la granițe-FRONTEX arată că rutele migranților sunt cu totul altele.

aderarea completă la Schengen
Sursă foto: Facebook

Rutele pe unde migranții pătrund în Europa

  • „Ruta Central Mediteraniaină – Tunisia -Italia – unde în anul 2022 au ajuns 105.561 de migranți ilegali, iar datele din anul 2023 care sunt centralizate până în luna iulie 2023 arată că prin această rută au venit 89.113 migranți.
  • Ruta prin Balcanii de Vest – Serbia – Croația – unde în anul 2022 au ajuns 144.181 de migranți ilegali, iar datele din anul 2023 care sunt centralizate până în luna iulie 2023 arată că prin această rută au venit 48.760 migranți.
  • Ruta prin Estul Mediteranei – Turcia – Grecia – unde în anul 2022 au ajuns 43.906 de migranți ilegali, iar în perioada ianuarie -iulie 2023, prin această rută au venit 17.884 migranți.
  • Ruta prin Vestul Mediteranei – Maroc – Spania – unde în anul 2022 au ajuns 15.134 de migranți, iar în perioada ianuarie – iulie 2023 au venit 7.425 de migranți.
  • Ruta Est Europeană – Belarus -Polonia/ Belarus – Lituania – unde în anul 2022 au ajuns 6.332 de migranți ilegali, iar în perioada ianuarie -iulie 2023, prin această rută au venit 3.179 migranți.
  • Ruta Circulară – Albania – Grecia – unde în anul 2022 au ajuns 672 de migranți ilegali, iar datele din anul 2023 care sunt centralizate până în luna iulie 2023 arată că prin această rută au venit 419 migranți.
  • Ruta prin Marea Neagră – România și Bulgaria – unde în anul 2022 au ajuns 213 migranți ilegali, iar datele din anul 2023 care sunt centralizate până în luna iulie 2023 arată că prin această rută au venit 40 migranți”, potrivit Newsweek.
[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri
Vinul unic în România care foloseşte un ingredient de bere
Vinul unic în România care foloseşte un ingredient de bere
Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari pentru a instala panouri fotovoltaice pe bloc. Legislația e foarte simplă, așa plătesc locatarii mai puțini bani pe lună la întreținere
Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari pentru a instala panouri fotovoltaice pe bloc. Legislația...
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi cod galben în alte 11 judeţe
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi...
Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara. Găsești cazări mai ieftine, toți turiștii pleacă mulțumiți de aici
Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara. Găsești cazări mai ieftine,...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Orașul aflat în paragină care atrage în continuare turiști. Mulți vin aici să se bucure de plaje
Orașul aflat în paragină care atrage în continuare turiști. Mulți vin aici să se bucure...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Fiica lui Virgil Ianțu, foto de INFARCT! S-a pozat aproape DEZBRĂCATĂ! S-a văzut TOT!
Fiica lui Virgil Ianțu, foto de INFARCT! S-a pozat aproape DEZBRĂCATĂ! S-a văzut TOT!
A murit marea actriță. S-a stins cea mai iubită doamnă. Odihnește-te în pace!
A murit marea actriță. S-a stins cea mai iubită doamnă. Odihnește-te în pace!
Greșeala pe care o fac mulți credincioși. Perioada în care nu se îngenunchează
Greșeala pe care o fac mulți credincioși. Perioada în care nu se îngenunchează
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Se schimbă vremea brusc. Mare parte din țară va fi afectată
Se schimbă vremea brusc. Mare parte din țară va fi afectată
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL