LIFESTYLE

Restaurantul de lux deschis într-o închisoare, administrat de deținuți. Apare în Ghidul Michelin

Restaurantul de lux deschis într-o închisoare administrat de deținuți. Apare în Ghidul Michelin
Libertis.eu

Restaurantul de lux deschis într-o închisoare, administrat de deținuți. Aici găsești ravioli de dovleac cu unt de alune, ragù de căprioară și file de vită în stil Voronoff cu morcovi à la parisienne.

Toate acestea pot fi savurate cu una dintre numeroasele sticle de vin – roșu, alb, rosé, spumant din fiecare regiune a Italiei.

Cei care s-au așezat la masă , la restaurantul deschis în închisoarea Bollate din Milano au lăudat bucătăria: “Excelent”. Personalul? “Amabil și bine informat”. Clienții sunt tratați cu mănuși albe, întâmpinați de un ospătar, care urmărește clienții cu politețe și atenție.

Restaurantul de lux deschis într-o închisoare pentru public

E vorba InGalera, început ca un proiect social în închisoarea Bollate din Milano a cărui poveste apare și într-un podcast pe Spotify, relatează Corriere della Sera.

Este singurul restaurant din Italia deschis publicului, care oferă locuri de muncă pentru deținuți. Scopul: să le permită acestora să învețe cultura muncii și pentru a le permite să se întoarcă în societate la sfârșitul pedepsei.

InGalera a apărut în născut în 2015 în urma solicitării unei agenții care oferă servicii de catering la care lucrau deținuți.

“În urmă cu 20 de ani am acceptat propunerea ‘indecentă’ a lui Lucia Castellano, directoarea de atunci a închisorii, care m-a determinat să înființez ABC La Sapienza in tavola “, explică Silvia Polleri , care este președinta agenției. , m-a întrebat.

Frumos, mi-am zis. Ieșeam din închisoare cu o escortă și mergeam, ca într-o misiune, să împărțim clipe de fericire unor oameni la banchete. Odată am luat un condamnat pentru jaf de bancă pentru a servi la mesele unei recepții bancare”, povestește ea.

În 2015, situația s-a inversat: “Eu am fost cea care a făcut o propunere conducerii: <Îmi permiteți să deschid un restaurant adevărat în interiorul închisorii, dar unul condus de deținuți și deschis publicului?>.

A fost un pariu

A fost un pariu, povestește ea. “Cel mai bun din viața mea, pentru că a fost rezultatul a douăzeci de ani de muncă pasionată”, subliniază Polleri. ”Dintr-o dată, m-am trezit conducând deținuți. Nu a fost un salt ușor. Dar provocarea a fost entuziasmantă. Am luat mănușa cu o singură condiție.

Sau mai degrabă două: trebuia să fie doar pentru un an, timpul necesar pentru a aduce în închisoare tot echipamentul necesar. O misiune complicată, având în vedere că există reguli stricte pentru intrarea într-o închisoare. Dar am fost foarte clară asupra unui lucru: în realizarea proiectului, nu voiam ca alimentația noastră să fie una de milă.

Și apoi am vrut ca activitatea să se transforme într-un adevărat loc de muncă, deci plătit în mod regulat, pentru fiecare deținut. O chestiune de demnitate”, spune ea.

Are capacitate de 50-70 locuri

Inaugurat în 2015, la parterul dormitoarelor gardienilor închisorii, într-un spațiu cu o capacitate de 50-70 de locuri, “InGalera” a servit de atunci aproximativ 100.000 de mese și a oferit de lucru pentru aproximativ o sută de deținuți cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, la prânz și la cină.

”Chef-ul este profesionist și provine de la școala de gătit Almaa lui Gualtiero Marchesi, în timp ce în echipă mai sunt persoane care au avut experiență în domeniul prelucrării alimentelor, iar alții au început de la zero. Sarcinile de sală și de execuție a meniului încredințate sunt deținuților”, se arată în Ghidul Michelin care menționează restaurantul.

Mâncăruri speciale

“Meniul este gurmand: printre cele mai populare feluri de mâncare pentru prânz se numără, cu titlu de exemplu, risotto al nero, moscardini alla luciana și praf de tarallo; fish and chips de ombrine in porchetta; bavareisa all’amaretto.

Apoi urmează ravioli de dovleac cu unt de alune, guanciale și mostarda de mere; sos Cortefranca și pere Williams; parfait de kaki. Cina începe cu un tartar de ”Blonde d’Aquitaine”, ou, anșoa, capere, muștar, sos worchester.

Se mai găsește pappardelle cu ragu de căprioară sau gnocchi cu polenta di storo pe cremă de gorgonzola, apoi se pot bucura de un file de vită în stil Voronoff cu morcovi à la parisienne.

”Când mă uit în sala de mese, ceea ce mă frapează cel mai mult este surpriza celor care iau masa: majoritatea nici măcar nu știau unde se află închisoarea. Acum se întorc acolo cu plăcere. Și cu certitudinea că aici se respiră un aer de libertate. Este o dublă renaștere: din greșeli și din prejudecăți”, încheie ea.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Vinul unic în România care foloseşte un ingredient de bere
Vinul unic în România care foloseşte un ingredient de bere
Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari pentru a instala panouri fotovoltaice pe bloc. Legislația e foarte simplă, așa plătesc locatarii mai puțini bani pe lună la întreținere
Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari pentru a instala panouri fotovoltaice pe bloc. Legislația...
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi cod galben în alte 11 judeţe
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi...
Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara. Găsești cazări mai ieftine, toți turiștii pleacă mulțumiți de aici
Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara. Găsești cazări mai ieftine,...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Orașul aflat în paragină care atrage în continuare turiști. Mulți vin aici să se bucure de plaje
Orașul aflat în paragină care atrage în continuare turiști. Mulți vin aici să se bucure...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Fiica lui Virgil Ianțu, foto de INFARCT! S-a pozat aproape DEZBRĂCATĂ! S-a văzut TOT!
Fiica lui Virgil Ianțu, foto de INFARCT! S-a pozat aproape DEZBRĂCATĂ! S-a văzut TOT!
A murit marea actriță. S-a stins cea mai iubită doamnă. Odihnește-te în pace!
A murit marea actriță. S-a stins cea mai iubită doamnă. Odihnește-te în pace!
Greșeala pe care o fac mulți credincioși. Perioada în care nu se îngenunchează
Greșeala pe care o fac mulți credincioși. Perioada în care nu se îngenunchează
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Se schimbă vremea brusc. Mare parte din țară va fi afectată
Se schimbă vremea brusc. Mare parte din țară va fi afectată
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL