LIFESTYLE

Rețetă biscuiți cu mere. Ideale după o masă copioasă

Rețetă biscuiți cu mere. Ideale după o masă copioasă
www.teoskitchen.ro

Această rețetă de biscuiți cu mere este delicioasă și se face foarte rapid, chiar din puține ingrediente. Reprezintă un desert potrivit în orice zi. 

Sunt perfecte ca desert, în zilele de sărbătoare, atunci când vi se anunță musafiri și vreți să faceți ceva de casă, pentru pachetul celor mici la grădiniță și la școală, la cafea etc. În general, fursecurile sunt foarte ușor de făcut, în special această rețetă. Puteți să implicați și copiii și veți vedea că vor fi tare bucuroși să vă ajute. Papilele gustatvie vor fi tare încântate încă de la degustarea acestora. Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur!

Rețetă biscuiți cu mere

Ingrediente

  • trei mere
  • trei linguri de zahăr pudră
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • o linguriță de scorțișoară
  • două ouă
  • 140 grame de unt
  • 280-300 grame de făină (depinde foarte mult de făină)
  • o esență de vanilie
  • un pliculeț de praf de copt
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Într-un bol mai mare puneți ouăle cu zahărul pudră, dar și zahărul vanilat. Amestecați foarte bine totul cu un tel. Ulterior, adăugați untul de la temperatura camerei. Mare atenție! El nu trebuie să fie rece pentru că nu se va amesteca așa cum ar trebui și va fi ceva mai greu.

Apoi, adăugați jumătate din cantitatea de făină, praful de copt, scorțișoara, esența de vanilie și un praf de sare. Un pas important înainte de a pune făina este să cerneți de cel puțin două ori. Amestecați totul foarte bine până când nu mai sunt cocoloașe. Abia apoi puteți să puneți cealaltă cantitate de făină.

Veți obține un aluat lipicios, dar nu vă faceți griji, așa trebuie să fie la aceste fursecuri. E momentul mult așteptat. Spălați merele foarte bine și tăiați-le mărunt sau dați-le pe răzătoare, fiecare face cum dorește. Amestecați foarte bine cu o lingură. Este bine să lăsați acest pas la final pentru ca merele să nu își schimbe culoare și să rămână galbene, fresh.

Puneți o foaie de copt pe o tavă. Apoi, pune câte o jumătate de lingură. Păstrează distanța între fursecuri pentru că ele vor mai crește. Tocmai de aceea nu punem câte puțin și nu o lingură întreagă. Transferați la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru circa 15 minute. Bineînțeles, le lăsați cât doriți, cât vreți să fie de crocante.

După ce le veți scoate, puneți zahăr pudră deasupra atât pentru gust, cât și pentru aspect. Lăsați să se mai răcească și apoi puteți servi. Să știți că sunt mult mai gustoase după o zi, două sau chiar mai multe. Poftă bună!

 

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele