Această rețetă de ciorbă de conopidă este absolut delicioasă. Bineînțeles, se poate să fie dreasă cu smântână, dar acum o vom explica pe cea de post, delicioasă de altfel și foarte aspectuoasă.
În sezonul rece mai ales merge de minune ciorba sau supa. Tocmai de aceea este bine să facem cât mai des atât pentru noi, cât și pentru cei mici. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început trebuie să curățați legumele, să le spălați foarte bine și să le tăiați. Puteți să le tăiați în cubulețe sau în rondele, cum preferați. Conopida trebuie desfăcută în buchețele mici, cât luați în lingură. Într-o oală puneți apa la fiert și legumele. Lăsați să fiarbă la foc mic, iar după 10 minute puneți roșiile sau bulionul și uleiul. Când este aproape gata potriviți de sare și acriți după preferințe, cu borș sau zeamă de lămâie. Pentru un plus de aromă și de gust, tocați mărunt leuștean și pătrunjel verde și puneți în ciorbă. Dacă nu aveți verdeață proaspătă, puteți adăuga fie uscată, fie de la congelator.
Ingrediente
Mod de preparare
Curățați legumele și spălați-le bine într-un jet de apă rece. Tăiați rădăcinoasele fie cubulețe, fie rondele. Puneți pe foc o oală cu apă rece și adăugați rădăcinoasele tăiate.