Această rețetă de ciorbă de perișoare din nuci este absolut delicioasă și, într-adevăr, mai puțin obișnuită. Este de post, foarte sănătoasă și sățioasă. Trebuie neapărat să o faceți, iar papilele gustative vor fi tare încântate.
Cele mai faimoase perișoarele sunt cele din carne, bineînțeles. Dar asta nu înseamnă că nu putem jongla cu ingredientele să facem ceva delicios și de post. Tocmai de aceea, vă propun ciorbă de perișoare din nuci. Cu siguranță va ieși conform așteptărilor, poate chiar să le întreacă. O ciorbă caldă este mereu binevenită și ar trebui să mâncăm poate chiar săptămânal, pe lângă alte preparate. Mai mult decât atât, mai există o variantă de post a perișoarelor și anume din soia. Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente pentru ciorbă
Ingrediente pentru perișoare din nuci
Pentru început trebuie să curățați și spălați legumele: țelina, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, apio, cartofii, ceapa. Le tăiați și le adăugați într-o oală în care ați pus apă. Lăsați la foc mic, timp de 20 de minute. În tot acest timp, vă puteți ocupa de faimoasele perișoare.
Veți mărunți nucile cât mai mărunt se poate, iar orezul trebuie spălat și pus la umflat. Puneți într-un bol, nucile, orezul, chia hidratată în apă, pesmetul, pătrunjel și mărar toate foarte mărunt, o ceapă mică tocată de asemenea, sare, piper, boia. Amestecați foarte bine și formați perișoarele. Ungeți mâinile în ulei ca să faceți mai ușor și repede perișoarele. Adăugați în ciorbă uleiul, borșul și bulionul. Când începe din nou să fiarbă, dați la foc mic și puneți perișoarele. Lăsați să fiarbă timp de 10-15 minute, timp în care spălați și tocați ardeiul, iar apoi îl puneți în ciorbă. După ce ați oprit ciorba, lăsați circa 5 minute, iar pentru un plus de gust puneți pătrunjel și leuștean tocat mărunt. Poftă bună!
Veți avea nevoie de:
Urmați aceeași pași ca cei de mai sus, doar că puteți face perișoare și din soia, de post.