LIFESTYLE

Rețetă ciuperci umplute la cuptor. Adevărat deliciu

Rețetă ciuperci umplute la cuptor. Adevărat deliciu
www.haihuin2.com

Această rețetă de ciuperci umplute la cuptor se face foarte rapid. Mai mult decât atât, e un adevărat deliciu. 

Bineînțeles că ele pot fi umplute cu ce vă doriți și cu cea ce vă place mai mult. Însă, există câteva ingrediente esențiale care fac totul în acest preparat. Cu siguranță nu veți regreta dacă veți încerca. Papilele gustative vor fi tare încântate datorită acestei decizii.

Aveți grijă să nu alegeți ciuperci foarte mici. Odată ce sunt băgate la cuptor, ele își vor mai pierde din volum. De-asta este indicat să avem ciuperci de dimensiuni normale sau poate un pic mai mari.

Rețetă ciuperci umplute la cuptor

Ingrediente

  • 700-800 grame de ciuperci
  • 500 grame piept de pui
  • codițele de la ciuperci
  • cinci linguri de ulei
  • o legătură de pătrunjel
  • două cepe
  • o linguriță boia dulce sau boia iute (după preferințe)
  • 300 grame de cașcaval
  • o roșie
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 7 linguri de pesmet

Mod de preparare

Pentru început, spălați foarte bine legumele și pieptul de pui. Tăiați-le pe fiecare în cubulețe cât mai mici și lăsați-le în boluri diferite. Într-o tigaie puneți uleiul la încins. Ulterior, adăugați ceapa cu puțină sare. Când ceapa s-a înmuiat, puneți și carnea de pui. Lăsați câteva minute, dar amestecați între timp. Puneți și codițele de la ciuperci. Amestecați pentru a nu se arde.

Pentru un gust aparte, puneți și boia dulce sau boia iute. Mai mult decât atât, puteți opta și pentru alte condimente. Nu uitați de roșie. Turnați-o și pe ea. Când umplutura este gata, puneți puțin pătrunjel și opriți focul.

Într-o tavă puneți o foaie de copt. Așezați ciupercile și începeți să le umpleți cu ce ați pregătit mai devreme, dar nu înainte de a se răci puțin. Transferați la cuptorul preîncălzit. Cu aproape 5 minute de a fi gata, le scoateți și puneți deasupra cașcaval ras. Maxim 5 minute trebuie să le mai lăsați în cuptor. Pentru a fi mai colorate, mai puteți pune pătrunjel. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele