LIFESTYLE

Rețetă dovlecei cu sos de smântână. Neobișnuit de gustos

Rețetă dovlecei cu sos de smântână. Neobișnuit de gustos
www.divainbucatarie.ro

Această rețetă de dovlecei cu sos de smântână nu este foarte populară în rândul oamenilor. Cu toate acestea este un preparat neobișnuit de gustos.

Este perfectă pentru perioada în care este foarte cald afară. Dovleceii sunt legumele preferate de multe persoane și se consumă sub diferite forme. Fie prăjiți, fie în ciorbe, fie la cuptor etc.

Rețetă dovlecei cu sos de smântână

Ingrediente 

  • 1 kilogram de ceapă
  • 1 kilogram de dovlecei
  • 250 de grame de smântână
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 200 ml de smântână pentru gătit
  • 4-5 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei
  • sare după gust
  • piper după gust
  • ierburi aromatice

Mod de preparare

Pentru început spălați și tăiați în cubulețe mai mari dovleceii. Puneți-i într-o tavă mai mare. Așezați-i foarte bine, răsfirându-i pe toată suprafața. Peste ei adăugați ulei, ierburi aromatice, sare, piper. Amestecați foarte bine totul. Băgați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute, până când se rumenesc bine.

În tot acest timp vă puteți ocupa de faimosul sos care va fi plin de gust. Curățați, spălați și tocați mărunt ceapa. Adăugați puțin ulei într-o cratiță. Când acesta s-a încins, puneți și ceapa, condimentați-o cu sare și piper. Gătiți-o pentru aproximativ 5 minute. Când s-a înmuiat, turnați și usturoiul. După două minute, puneți și ambele tipuri de smântână peste. Amestecați foarte bine.

Tot ce vă rămâne de făcut este să adăugați și dovleceii în acel sos și să încorporați totul. Mai lăsați pe foc circa cinci minute, la foc mic, bineînțeles. Pentru un plus de gust și de culoare, spălați, tăiați mărunt pătrunjelul și adăugați-l și pe el.

Nici nu vă imaginați cât de bună e toată această combinație. Mai mult decât atât, nu conține foarte multe calorii și este perfectă pentru persoanele care își doresc să se mențină. Iese foarte bună vara, când dovleceii sunt proaspeți. Cu siguranță nu o să vă pară rău. Puteți să mai puneți totul la cuptor pentru a prinde o crustă frumoasă și să adăugați niște cașcaval. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele