Această rețetă de fursecuri fragede în formă de brăduți este foarte simplă. Pe cât de frumoase, pe atât de gustoase sunt.
Ar fi păcat să nu încercați. Mai mult decât atât, odată cu venirea sezonului rece, gospodinele tind să prepare mai multe feluri de mâncare și de dulciuri. De asemenea, fursecurile ne aduc aminte de copilărie, de bunici, de sărbători. Până la urmă, cam astea se făceau. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!
Ingrediente
Ingrediente pentru decor
Pentru început, într-un bol, trebuie să mixați foarte bine gălbenușurile cu zahărul. Ulterior, puneți untul, esența de vanilie și praful de copt. Amestecați bine în continuare. Turnați puțin câte puțin și făina. Când nu mai puteți amesteca cu o lingură sau spatulă, începeți să frământați.
Aluatul trebuie să fie unul neted și nelipicios. Formați o bilă, acoperiți-o cu o folie de plastic pentru a nu se usca și transferați la frigider pentru aproximativ 30 de minute. În tot acest timp, pregătiți blatul de lucru, punând făină peste. Întindeți bine aluatul, să nu fie nici foarte subțire, dar nici prea gros. Cu ajutorul unei forme de brăduț, decupați-l. Bineînțeles, aici puteți folosi orice forme doriți, precum: îngerași, steluțe etc. Sunteți liberi să faceți tot ce doriți și simțiți.
Într-o tavă puneți hârtie de copt și apoi așezați fursecurile. Puneți la cuptor pentru circa 15 minute. Nu uitați de partea cea mai interesantă. Topiți ciocolata albă sau neagră la bain-marie cu puțin lapte. Amestecați foarte bine.
Când sunt gata fursecurile, le lăsați să se răcească și apoi scufundați-le pe rând, dar nu pe întreaga suprafață, ci doar într-o parte. Adăugați și nelipsitele bomboane. Poftă bună!