LIFESTYLE

Rețetă fursecuri fragede în formă de brăduți. Pe cât de frumoase, pe atât de gustoase

Rețetă fursecuri fragede în formă de brăduți. Pe cât de frumoase pe atât de gustoase
www.2.bp.blogspot.com

Această rețetă de fursecuri fragede în formă de brăduți este foarte simplă. Pe cât de frumoase, pe atât de gustoase sunt. 

Ar fi păcat să nu încercați. Mai mult decât atât, odată cu venirea sezonului rece, gospodinele tind să prepare mai multe feluri de mâncare și de dulciuri. De asemenea, fursecurile ne aduc aminte de copilărie, de bunici, de sărbători. Până la urmă, cam astea se făceau. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!

Rețetă fursecuri fragede în formă de brăduți

Ingrediente

  • două gălbenușuri
  • 350 grame de făină
  • 200 grame de unt
  • un praf de sare
  • o esență de vanilie
  • o linguriță de praf de copt
  • 130 grame de zahăr

Ingrediente pentru decor

  • 150 grame de ciocolată albă sau neagră (depinde cum preferă fiecare în parte)
  • bomboane colorate (vor părea exact ca niște globulețe mici)
  • patru linguri de lapte

Mod de preparare

Pentru început, într-un bol, trebuie să mixați foarte bine gălbenușurile cu zahărul. Ulterior, puneți untul, esența de vanilie și praful de copt. Amestecați bine în continuare. Turnați puțin câte puțin și făina. Când nu mai puteți amesteca cu o lingură sau spatulă, începeți să frământați.

Aluatul trebuie să fie unul neted și nelipicios. Formați o bilă, acoperiți-o cu o folie de plastic pentru a nu se usca și transferați la frigider pentru aproximativ 30 de minute. În tot acest timp, pregătiți blatul de lucru, punând făină peste. Întindeți bine aluatul, să nu fie nici foarte subțire, dar nici prea gros. Cu ajutorul unei forme de brăduț, decupați-l. Bineînțeles, aici puteți folosi orice forme doriți, precum: îngerași, steluțe etc. Sunteți liberi să faceți tot ce doriți și simțiți.

Într-o tavă puneți hârtie de copt și apoi așezați fursecurile. Puneți la cuptor pentru circa 15  minute. Nu uitați de partea cea mai interesantă. Topiți ciocolata albă sau neagră la bain-marie cu puțin lapte. Amestecați foarte bine.

Când sunt gata fursecurile, le lăsați să se răcească și apoi scufundați-le pe rând, dar nu pe întreaga suprafață, ci doar într-o parte. Adăugați și nelipsitele bomboane. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele