LIFESTYLE

Rețetă ruladă cu mere. Perfectă pentru toată familia

Rețetă ruladă cu mere. Perfectă pentru toată familia
www.dulciurifeldefel.ro

Această rețetă de ruladă cu mere este absolut delicioasă și se face foarte repede. De asemenea, reprezintă un desert perfect pentru toată familia.

Când vine vorba de dulciuri, mai ales de casă, cu greu ne putem abține. Este și normal, pentru că sunt extrem de bune. Dacă vi se anunță musafiri sau pur și simplu vreți să vă răsfățați papilele gustative, atunci nu mai stați pe gânduri și încercați acest preparat. Cu siguranță nu o să vă pară rău. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși totul conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!

Rețetă ruladă cu mere

Ingrediente pentru blat

  • patru linguri de zahăr
  • patru ouă
  • trei linguri de ulei
  • patru linguri de făină
  • o esență de vanilie
  • un vârf de cuțit de praf de copt

Ingrediente pentru umplutură

  • șase mere
  • 60 de grame de unt
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 100 grame de zahăr (aici poate fi plus, minus. Depinde cât de dulci sunt merele și cum preferați)

Mod de preparare

Pentru început trebuie să spălați foarte bine merele. Puteți să le și curățați de coajă, însă, mie, personal, îmi place să le las așa. Se taie cubulețe. Într-un vas mai mare trebuie să caramelizați zahărul. Când a devenit lichid se pun imediat smântâna pentru frișcă, dar și untul. Amestecați foarte bine până la omogenizare. Adăugați merele și fierbeți câteva minute, până când merele se înmoaie. Mai lăsați pe foc până se mai îngroașă totul un pic. Lăsați să se răcească.

E momentul să vă ocupați de blat. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, nu mai mult. Adăugați și zahărul treptat și mixați în continuare. Într-un alt bol amestecați gălbenușurile cu ulei și esența de vanilie. Turnați peste albușuri, incorporați făina cu praful de copt și amestecați de jos în sus. Turnați compoziția într-o tavă și transferați-o la cuptorul preîncălzit.

Când este gata, îl scoateți, îl rulați și îl lăsați să se răcească. Ulterior, desfaceți blatul și umpleți cu umplutura de mere. Ultimul pas este să rulați din nou, dar foarte strâns. Puneți la frigider pentru câteva ore. Apoi, este gata de servit. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele