Această rețetă de ruladă cu mere este absolut delicioasă și se face foarte repede. De asemenea, reprezintă un desert perfect pentru toată familia.
Când vine vorba de dulciuri, mai ales de casă, cu greu ne putem abține. Este și normal, pentru că sunt extrem de bune. Dacă vi se anunță musafiri sau pur și simplu vreți să vă răsfățați papilele gustative, atunci nu mai stați pe gânduri și încercați acest preparat. Cu siguranță nu o să vă pară rău. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși totul conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru umplutură
Pentru început trebuie să spălați foarte bine merele. Puteți să le și curățați de coajă, însă, mie, personal, îmi place să le las așa. Se taie cubulețe. Într-un vas mai mare trebuie să caramelizați zahărul. Când a devenit lichid se pun imediat smântâna pentru frișcă, dar și untul. Amestecați foarte bine până la omogenizare. Adăugați merele și fierbeți câteva minute, până când merele se înmoaie. Mai lăsați pe foc până se mai îngroașă totul un pic. Lăsați să se răcească.
E momentul să vă ocupați de blat. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, nu mai mult. Adăugați și zahărul treptat și mixați în continuare. Într-un alt bol amestecați gălbenușurile cu ulei și esența de vanilie. Turnați peste albușuri, incorporați făina cu praful de copt și amestecați de jos în sus. Turnați compoziția într-o tavă și transferați-o la cuptorul preîncălzit.
Când este gata, îl scoateți, îl rulați și îl lăsați să se răcească. Ulterior, desfaceți blatul și umpleți cu umplutura de mere. Ultimul pas este să rulați din nou, dar foarte strâns. Puneți la frigider pentru câteva ore. Apoi, este gata de servit. Poftă bună!