Această rețetă de gem de pere este categoric foarte delicioasă și se face foarte repede, fără a pierde prea mult timp în bucătărie. Va avea un gust delicios, parfumat și aromat.
Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Ca un prim pas trebuie să spălați foarte bine perele în apă rece. Apoi, le dați pe o răzătoare mare sau chiar puteți să le tăiați în cubulețe. Depinde cum doriți să fie textura la final, fiecare face cum dorește, întrucât nu este greșit. Peste pere puneți zeama de lămâie și zahărul. Ar fi bine să folosiți o cratiță cu fundul gros pentru a nu se prinde.
Amestecați foarte bine și amestecați continuu la foc mediu spre tare. Durează cam 30-40 de minute până când este gata. Zeama de lămâie se pune pentru a-și păstra culoarea frumoasă și ca să nu oxideze. Eu am folosit 400 de grame de zahăr, dar puteți să puneți mai mult sau mai puțin, cum doriți și vă place. Puteți chiar să faceți gemul fără zahăr, dar parcă merge un pic de dulceață în plus. Sau, bineînțeles, să folosiți diferiți îndulcitori naturali.
Puneți gemul în borcanele foarte bine spălate și sterilizate înainte cât este fierbinte. Puteți să puneți borcanele pe o tavă metalică pentru a nu se sparge sau crăpa. Ele vor prelua șocul termic. Închideți borcanele cu capace și acoperiți-le cu pături groase. Lăsați-le să se răcească, iar a doua zi le puteți depozita în cămară.
Este delicios în prăjituri, clătite, cu pâine prăjită și unt etc. Fiecare alege cum să mănânce, dar oricum ar fi, gustul este fabulos. Cu siguranță după ce veți face și îl veți gusta, papilele gustative vor fi tare încântate. Deasupra gemului de pere, după ce l-ați pus în borcane, puneți cam o linguriță de scorțișoară. Va ajuta să nu se strice atât de rapid și să rămână intact. Este un truc minunat, care merită încercat de fiecare gospodină.
La fel cum am procedat cu gemul de pere, puteți să o faceți la gemul de mere. Le fac la fel, doar că fructele diferă. Orice ați alege vă asigur de faptul că este un desert nemaipomenit de bun. Pentru o mai bună siguranță, puteți să sterilizați borcanele cu gem la bain-marie timp de circa 20-25 de minute, din momentul în care apa a dat în clocot. Poftă bună! Aștept cu nerăbdare feedback din partea dumneavoastră să îmi spuneți cum v-a ieșit rezultatul.