Această rețetă de mazăre cu afumătură este absolut delicioasă și se face foarte rapid. Nu veți pierde mult timp în bucătărie, iar papilele gustative vor fi tare încântate.
Mazărea este una dintre cele mai adorate rețete ale românilor. Ce-i drept indiferent cum ați pregăti acest fel de mâncarea, fie de post, fie cu carne de porc, pui, vită, afumătură, vă asigur de faptul că este foarte gustoasă. Mai mult decât atât, nivelul de dificultate este foarte scăzut, drept pentru care o pot face și persoanele care sunt la început în ceea ce privește gastronomia. Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca rezultatul să iasă pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Pentru început trebuie să vă ocupați de carne. Tăiați-o în funcție de preferințe. Apoi, într-o cratiță puneți uleiul la încins. Adăugați carnea, după care turnați un pic de apă. Eu înăbuș carne, nu o prăjesc, dar nici nu o fierb. Când vedeți că nu mai are suficientă apă, atunci mai adăugați până când este aproape gata carnea.
Între timp, puteți să vă ocupați de legume. Curățați-le, spălați-le și tăiați-le Ceapa o puteți tăia julien sau în cubulețe. Morcovul rondele. Scoateți carnea într-o farfurie și apoi puneți ceapa cu un pic de sare. Lăsați-o 3 minute, iar apoi adăugați și morcovii. Amestecați foarte bine și lăsați cam 5 minute.
Puneți și mazărea, amestecați foarte bine, mai adăugați un pic de sare, piper, boia și bulion. Amestecați foarte bine și puneți din nou carnea. E momentul să turnați apă cât să acopere mazărea. Lăsați să fiarbă circa 20-30 de minute și adăugași frunzele de dafin. Gustați de sare și de piper și potriviți. Puteți să puneți și câțiva cartofi pentru gust și pentru a fi zeama mai groasă. Gustați mazărea să vedeți dacă este gata.
Depinde foarte mult de fiecare tip de mazăre în parte și de cum vă place să fie, mai mult fiartă sau mai puțin. La final, când mâncarea este gata și ați oprit focul, tocați mărunt mărarul și adăugați în mâncarea. Mai puteți pune și pătrunjel dacă că place să aibă mai multe arome plăcute. Puteți degusta cu murături, castraveți murați, gogoșari murați, gogonele, ardei iute etc. Poftă bună!