Această rețetă de pâine umplută cu ciuperci și praz este absolut perfectă pentru perioada în care ne aflăm. Papilele gustative vor fi tare încântate la degustarea ei.
Pe cât de greu ați crede că se face acest preparat, pe atât de ușor poate fi. Puteți să îi implicați și pe copii în practicarea activității preferate de ei. Tot procesul nu durează mai mult de două ore, iar rezultatul va fi extrem de bun. Gradul de dificultate este foarte scăzut.
Pe lângă umplutura dată exemplu, puteți alege orice doriți. De exemplu, mai putem vorbi despre brânză, ceapă, mărar și ouă. Asta dacă nu țineți post. Mai departe, șuncă și brânză etc. Lista poate continua. Cert e că totul ține de preferințele fiecărei persoane. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur. Spor la treabă!
Ingrediente
Pentru început trebuie să pregătiți un bol mai mare. În el, adăugați apă care va fi călduță, nicidecum rece sau fierbinte. Ulterior, adăugați drojdia și lingurița de zahăr. Amestecați foarte bine cu un tel sau cu o lingură. Peste, puneți făina și puțină sare, cam o linguriță și jumătate. Amestecați, iar apoi începeți să frământați bine. Când aluatul este aproape gata, încă puțin lipicios, adăugați trei linguri de ulei de ulei de măsline și mai frământați puțin. Lăsați aluatul să se odihnească pentru o oră.
În tot acest timp trebuie să vă ocupați de umplutură. Tăiați prazul rondele, iar ciupercile în cubulețe mai mici. Într-o tigaie, puneți trei linguri de ulei de măsline, dar și legumele. Amestecați foarte bine, punând apoi puțină sare și piper. Lăsați să se facă la foc mic amestecând din când în când. În momentul în care ciupercile și prazul sunt gata, gustați să potriviți de sare și de piper. Puneți și piperul tocat mărunt. Un mic sfat, ar fi bine să optați pentru niște ciuperci care nu-și lasă așa multă apă.
Lăsați compoziția să ajungă la temperatura camerei. Întindeți aluatul pe masă și întindeți-l, dar foaia să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire. De asemenea, puneți umplutura pe toată suprafața. Închideți aducând aluat de pe margini în mijlocul. Mai întindeți cu sucitorul. Într-o tavă, așezați o foaie de copt, puțin ulei de măsline și pâinea. Lăsați 10 minute la odihnit, iar apoi transferați la cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute, la 200 de grade. Poftă bună! Se poate servi cu iaurt, smântână etc.