Vezi mai jos o rețetă perfectă pentru salata de ciuperci cu maioneză și usturoi. Acest preparat se pot face în orice perioadă a anului, însă de sărbători ele sunt cele mai căutate aperitive. Sunt gustoase și extrem de ușor de făcut.
Există un ingredient secret care le dă tot gustul și le fac să nu mai fie grețoase. Mai mult, lăsând la o parte maioneza, care poate fi dietetă, există o serie de beneficii importante ale ciupercilor pentru sănătate și o rețetă de maioneză de casă simplu de făcut.
– 500 g ciuperci
– 200 g maioneză
– cinci-şase căţei de usturoi
– cimbru
– piper alb
– busuioc
Busuiocul, cu aroma lui de neconfundat, aduce un plus de gust chiar și în cazul ciupercilor cu maioneză și usturoi.
Mod de preparare ciuperci cu maioneză:
1. Se opăresc ciupercile şi se curăţă de pieliţe, apoi se lasă să se răcească şi să se scurgă. Se pot folosi şi ciuperci conservate.
2. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă, într-un castron, cu ulei, până se obţine o pastă, ca un mujdei.
3. Aceasta se combină cu maioneză, un praf de busuioc, puţin cimbru şi piper alb – după gust.
4. Ciupercile se toacă mărunt şi se omogenizează cu maioneza cu usturoi. Se servesc reci, cu vin alb.
Cel mai bine ar fi ca la această rețetă să folosiți maioneză făcută în casă deoarece cea din comerț are o mulțime de chimicale, nefiind deloc sănătoasă.
2 gălbenușuri mari de ouă
1/2 linguriță sare
2 linguri apă foarte rece
1 linguriță muștar
2 linguri zeamă de lămâie
350 ml ulei DE LA FRIGIDER
Mod de preparare
Cea mai bună, cea mai rapidă și cea mai sănătoasă variantă de maioneză de casă. Nu mai este nevoie să o cumperi gata făcută când o poți face acasă din numai 3 din ingrediente. Urmărește rețeta de mai jos și așa vei face cea mai bună maioneză de casă, gata în 3 minute.
Într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată, adaugă toate ingredientele (în afară de ulei). Amestecă-le pentru 5-10 secunde.
În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (ăsta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!). Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul, scrie bucătaraș.ro.