LIFESTYLE

Rețetă pilaf cu ciuperci și pui. Se poate servi cu salată de varză

Rețetă pilaf cu ciuperci și pui. Se poate servi cu salată de varză
www.retetepractice.ro

Această rețetă de pilaf cu ciuperci și pui este absolut delicioasă și se poate servi cu salată de varză. Mai mult decât atât, este un preparat foarte simplu, dar timpul de pregătire este scurt. 

Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la gătit!

Rețetă pilaf cu ciuperci și pui

Ingrediente

  • 500 grame pulpe de pui
  • 500 grame de ciuperci proaspete
  • trei linguri de ulei
  • sare după gust
  • piper după gust
  • o ceapă mică
  • un morcov
  • o cană de orez
  • patru căni de supă de pui
  • o legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Pentru început trebuie să spălați carnea, ciupercile, ceapa și morcovul. Carnea o veți tăia în cubulețe potrivite. Puneți și ceapa tocată mărunt, dar și morcovul dar pe răzătoare. Într-o tigaie mai înaltă puneți uleiul la încins. Apoi puneți bucățile de carne. Trebuie să le căliți foarte bine. Între timp tăiați ciupercile în bucăți un pic mai mari pentru că ele oricum își vor pierde din volum. După 10-15 minute, le adăugați și pe ele alături de carne. Puneți un pic de sare și amestecați foarte bine. Veți vedea că își vor lăsa apa. Este în regulă să mai amestecați și să le lăsați pe foc până când aceasta scade.

Spălați orezul și apoi turnați-l și pe el. Amestecați-l puțin, lăsați-l un minute și puneți supa de pui. Dacă nu aveți, puteți să puneți apă. Din momentul în care ați pus la fiert lăsați pe foc atât timp cât scrie pe punga de la orez. În medie, orezul se lasă cam 15-20 de minute la foc. Puneți și puțin piper pentru gust.

Mare atenție când puneți sare! Ține seama că ați mai pus și atunci când ați făcut supa de pui. Sigur ați pus și acolo sare. Dacă vreți ca orezul să fie mai moale și nu atât de tare, puteți să puneți chiar 4 căni jumătate. Vă asigur că rezultatul final o să iasă incredibil de bun. La final, când opriți focul, iar pilaful este gata, puteți toca și o legătură de pătrunjel. Va da și o culoare foarte plăcută, dar și un gust delicios. Puteți servi alături de o salată de varză delicioasă, iar rețeta este chiar mai jos.

Rețetă salată de varză

Ingrediente

  • o varză mică
  • o lingură de oțet (depinde cât de acră doriți să fie)
  • două linguri de ulei
  • sare după gust
  • o legătură de mărar

Mod de preparare

Pentru început trebuie să tăiați varza foarte finuț, fideluță. Puneți într-un bol, iar apoi sare, ulei, oțet după gust. La final pentru un plus de gust, tocați mărunt o legătură de mărar. Puneți peste varză și amestecați foarte bine. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele