Această rețetă de pizza Capriciosa este foarte simplă și o puteți face chiar și voi acasă. Se pare că ar fi unul dintre cele mai comandate preparate de la restaurant.
Fără dar și poate, pizza reprezintă unul dintre preparatele faimoase din întreaga lume. Se poate face din multe ingrediente, care mai de care mai gustoase. De asemenea, poartă denumiri diferite, în funcție de ce anume alegem să punem în ea. Astăzi, spre exemplu, vom discuta despre pizza Capriciosa, care este foarte gustoasă și rapid de făcut. Mai jos aveți explica pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Ingrediente pentru pizza
Pentru început trebuie să ne apucăm de făcut blatul. Într-un bol mai mare punem făină bine cernută. Puteți s-o cerneți chiar de două-trei ori, e cu atât mai bine. Drojdia o dizolvăm în apă, iar apoi o turnăm peste. Amestecăm foarte bine și punem și zahărul. Amestecăm. Ulterior, punem uleiul, sarea și începem să frământăm până devine un aluat nelipicios și destul de ferm. La nevoie, mai puteți adăuga făină, însă mare grijă să nu iasă un aluat prea tare. Lăsăm la dospit circa 25-30 de minute. În tot acest timp, trebuie să vă ocupați de ingrediente pentru pizza.
Într-un bol puneți sucul de roșii cu un pic de busuioc uscat sau busuioc proaspăt tocat foarte mărunt cu oregano de asemenea. Amestecați foarte bine. Este nevoie să folosiți și măsline fie gata tăiate, fie fără sâmburi pe care să le tăiați. Mozzarella o veți da pe răzătoarea mare, dacă nu este deja cumpărată gata așa. Ciupercile le tăiați subțiri pentru a se lipi frumos de pizza.
Luați o bucată de aluat, întindeți-o foarte bine, dar nu cu făină, ci cu griș. Așa se face în Italia pentru a ieși gustoasă sau cu o făină specială. Dacă nu aveți acea făină, merge de minune cu griș, vă asigur de asta. Puneți-o într-o tavă. Deasupra tăvii puneți și o foaie de copt pentru a nu se lipi. Într-un bol mai mic amestecați sucul de roșii cu oregano. Ungeți bine foaia cu acesta.
Puneți mozzarella, șuncă, măsline, ciuperci și anghinare. Transferați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15-20 de minute, la 200-210 de grade Celsius. În cazul în care nu aveți anghinare, puteți să folosiți ardei fără probleme. Poftă bună!