LIFESTYLE

Rețetă plăcinte cu cașcaval și șuncă. Se pot face în tigaie

Rețetă plăcinte cu cașcaval și șuncă. Se pot face în tigaie
www.bucataras.ro

Această rețetă de plăcinte cu cașcaval și șuncă este printre preferatele tuturor românilor. Se face într-un timp foarte scurt, fără să vă dea prea mari bătăi de cap.

Când vi se anunță musafiri și nu știți ce să pregătiți rapid, atunci aveți o soluție. Plăcintele la tigaie vă pot scoate din dificultate, salvându-vă în orice moment. Mai jos aveți explicat pas cu pas orice trebuie să faceți, astfel încât să vă iasă totul ca la carte și să fiți lăudate de cei din jurul vostru.

Nu trebuie să fiți o gospodină desăvârșită pentru a reuși cu brio. Trebuie doar să fiți atente la instrucțiuni și treaba este ca și rezolvată.

Rețetă plăcinte cu cașcaval și șuncă

Ingrediente

  • 320 grame de iaurt
  • 450 grame de făină
  • cinci grame de praf de copt
  • un praf de sare
  • șase felii de șuncă
  • douăsprezece felii de cașcaval
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru început puneți iaurtul și sarea într-un vas destul de încăpător. Amestecați foarte bine. Ulterior, amestecați făina și praful de copt și adăugați-le peste iaurt. Amestecați foarte bine și când nu se mai poate, începeți să frământați. Trebuie să obțineți un aluat omogen și nelipicios.

Lăsați-l la odihnit pentru aproximativ 20 de minute. După ce a trecut acest timp, împărțiți aluatul în șase bucăți egale. Formați biluțe de mărimi egale. Mai lăsați-le la odihnit 10 minute.

Apoi, luați rând pe rând fiecare biluță și începeți să o întindeți. Nu trebuie să fie nici subțiri foile, dar nici foarte groase. Peste fiecare dintre acestea, adăugați câte o felie de șuncă și câte două felii de cașcaval. Pliați-le astfel încât să rezulte o semilună.

Într-o tigaie puneți puțin ulei. Prăjiți plăcintele cam două-trei minute pe fiecare parte. Nici nu vă imaginați cât de gustoase pot fi. Pot doar să vă spun să încercați, fără a avea dubii. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele