Această rețetă de ruladă cu căpșuni este absolut delicioasă. Papilele gustative vor fi tare încântate la degustarea ei.
Cu siguranță veți reuși cu brio să pregătiți acest desert minunat. Trebuie doar să aveți încredere. Nu este deloc greu, ba din contră. Așadar, nu mai stați pe gânduri și începeți. Veți fi tare apreciată de cei din jurul dumneavoastră. Mai jos aveți toți pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă ieși exact așa cum v-ați dorit.
Ingrediente pentru blatul de ruladă
Ingrediente pentru umplutură
Ingrediente pentru decor
Pentru început trebuie să faceți blatul de ruladă. Într-un bol puneți toate cele cinci ouă cu un praf de sare. Adăugați zahărul, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și amestecați foarte bine cu mixerul. Compoziția trebuie să vă iasă deschisă la culoare și spumoasă. Dacă nu este așa, continuați să faceți acest lucru.
Adăugați făina și amestecați cu spatulă încet, de jos în sus. Într-o tavă puneți hârtie de copt, iar peste turnați compoziția. Nivelați-o foarte bine. Transferați-o la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Când o scoateți, acoperiți cu o hârtie de copt. Răsturnați pe masă. Trebuie să faceți totul cât este rapid, altfel, dacă se răcește nu mai faceți nimic. Întoarceți din nou blatul să fie cu fața în sus. Rulați-o foarte bine și lăsați-o să se răcească.
E momentul să vă ocupați de umplutură. Spălați și lăsați-le să se scurgă apa din ele. Tăiați-le în cubulețe mai mici. Într-un bol puneți mascarpone, zahărul pudră, frișca, zahăr vanilat. Amestecați cu un mixer. Când este destul de tare, puneți căpșunile și amestecați cu o spatulă.
Desfaceți rulada și începeți să umpleți. Deasupra presărați puțin zahăr pudră și decorați cu căpșuni după bunul plac. Poftă bună!