LIFESTYLE

Rețetă ruladă cu căpșuni. Papilele gustative vor fi tare încântate

Rețetă ruladă cu căpșuni. Papilele gustative vor fi tare încântate
www.retetapapabun.ro

Această rețetă de ruladă cu căpșuni este absolut delicioasă. Papilele gustative vor fi tare încântate la degustarea ei.

Cu siguranță veți reuși cu brio să pregătiți acest desert minunat. Trebuie doar să aveți încredere. Nu este deloc greu, ba din contră. Așadar, nu mai stați pe gânduri și începeți. Veți fi tare apreciată de cei din jurul dumneavoastră. Mai jos aveți toți pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă ieși exact așa cum v-ați dorit.

Rețetă ruladă cu căpșuni

Ingrediente pentru blatul de ruladă

  • 120 grame de zahăr
  • cinci ouă
  • 120 grame de făină
  • o esență de vanilie
  • un praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie

Ingrediente pentru umplutură

  • 100 grame de zahăr pudră
  • 300 grame de căpșuni
  • 200-250 de mascarpone
  • un plic de zahăr vanilat
  • 100 grame de frișcă (de preferat din smântână)

Ingrediente pentru decor

  • căpșuni
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru început trebuie să faceți blatul de ruladă. Într-un bol puneți toate cele cinci ouă cu un praf de sare. Adăugați zahărul, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și amestecați foarte bine cu mixerul. Compoziția trebuie să vă iasă deschisă la culoare și spumoasă. Dacă nu este așa, continuați să faceți acest lucru.

Adăugați făina și amestecați cu spatulă încet, de jos în sus. Într-o tavă puneți hârtie de copt, iar peste turnați compoziția. Nivelați-o foarte bine. Transferați-o la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Când o scoateți, acoperiți cu o hârtie de copt. Răsturnați pe masă. Trebuie să faceți totul cât este rapid, altfel, dacă se răcește nu mai faceți nimic. Întoarceți din nou blatul să fie cu fața în sus. Rulați-o foarte bine și lăsați-o să se răcească.

E momentul să vă ocupați de umplutură. Spălați și lăsați-le să se scurgă apa din ele. Tăiați-le în cubulețe mai mici. Într-un bol puneți mascarpone, zahărul pudră, frișca, zahăr vanilat. Amestecați cu un mixer. Când este destul de tare, puneți căpșunile și amestecați cu o spatulă.

Desfaceți rulada și începeți să umpleți. Deasupra presărați puțin zahăr pudră și decorați cu căpșuni după bunul plac. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele