Această rețetă pentru salată de boeuf este foarte simplă. Orice pas este explicat pas cu pas. Este una dintre rețetele tradiționale nelipsite de sărbători.
Toată lumea își amintește cu drag pregătirea acestui fel de mâncare, întrucât se face ușor. Cu siguranță toți suntem iubitorii acestui preparat.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început trebuie să puneți carnea la fiert cu puțină sare într-o oală mai mare. Se dă la foc mic până începe a se forma spuma deasupra. O adunați cu o spumieră. Ulterior, curățați, spălați morcovii și păstârnacul. Le adăugați la fiert după circa 2-3 ore, împreună cu acei cartofi, pe care îi puneți necurățați, dar foarte bine spălați. Puteți să-i puneți la fiert separat.
Mai lăsați pe foc aproximativ 45 de minute. Carnea de vită, morcovii, păstârnacul și castraveții se vor tăia în cubulețe. Cartofii îi veți decoji și, de asemenea, îi veți tăia în cubulețe. Acum sunteți gata să amestecați cu maioneză și să asezonați salata.
Pentru a avea un aspect mai plăcut, puteți mărunți albușuri de ou și să presărați deasupra. Tăiați câteva măsline în felii și vă puteți juca cu ele, formând diverse forme. Eu, de exemplu, fac floricele, că tot a venit primăvara. Poftă bună!
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început se spală foarte bine carnea și se pune la fiert într-o oală cu apă rece și sare. După circa 1 oră, se curăță morcovii și păstârnacul, se spală foarte bine și se adaugă și ele la fiert. Acolo punem și cartofii, doar că necurățați, ci în coajă, bine spălați. Puteți să-i puneți la fiert și separat.
Mai lăsăm circa 45 de minute. După acest timp, scurgem totul de zeamă așteptăm să se răcească. Tăiem totul în cubulețe, chiar și castraveții murați, iar cartofii, înainte de asta trebuie curățați. Amestecăm bine cu maioneză și, de asemenea, ornăm. Putem aranja fie cu albuș de ou, fie cu castraveți murați sau gogoșari.
Ingrediente
Mod de preparare
Curățați și spălați morcovii și păstârnacul. Le puneți într-o oală la fiert întregi. Cartofii îi veți lăsa în coajă și, de asemenea, trebuie puși la fiert. Puteți să îi puneți separat într-o altă oală. Adăugați sare după gust. Până fierb aceste legume, vă puteți ocupa de castraveți, pe care îi tăiați în cubulețe.
Când aceste au fiert, scurgem de zeamă și procedăm la fel. Punem toate ingredientele într-un bol și amestecăm cu maioneza. Ulterior, vă apucați de ornat și așezat. O puteți face orice doriți, fie cu albuș de ou, măsline, gogoșari sau castraveți. Poftă bună!
Pentru că am tot vorbit de maioneză, zic să vă împărtășesc și rețeta, deși puteți opta și pentru cea de cumpărat. Totuși, aceasta este naturală și mai sănătoasă.
Ingrediente
Mod de preparare
Punem într-un bol gălbenușurile fierte, pe care le pasăm foarte bine. Peste ele punem și gălbenușul crud. Omogenizăm foarte bine și începem să adăugăm treptat uleiul. Cu orice amestecați, aveți grijă să o faceți doar într-o singură parte.
Când maioneză începe să fie mai groasă, atunci puneți câte puțin muștar. Dacă vi se pare că este prea închisă la culoare, turnați puțină apă minerală treptat până ajungeți la culoarea dorită. Dacă doriți o cantitate mai mare, măriți doza ingredientelor.