LIFESTYLE

Rețetă salată de boeuf. Tot ce trebuie să știți, explicat pas cu pas

Rețetă salată de boeuf. Tot ce trebuie să știți explicat pas cu pas
www.impact.ro

Această rețetă pentru salată de boeuf este foarte simplă. Orice pas este explicat pas cu pas. Este una dintre rețetele tradiționale nelipsite de sărbători.

Toată lumea își amintește cu drag pregătirea acestui fel de mâncare, întrucât se face ușor. Cu siguranță toți suntem iubitorii acestui preparat.

Rețetă salată de boeuf cu carne de vită

Ingrediente

  • 800 de grame de carne de vită cu os
  • 350 de grame de morcovi
  • 500 de grame de cartofi
  • 100 grame rădăcină de păstârnac (opțional)
  • 200 grame de castraveți murați 
  • 250 grame de maioneză + 40 grame de maioneză pentru decor
  • zeamă de la o jumătate de lămâie (sau de la o lămâie)
  • 50 de grame de muștar
  • sare
  • măsline pentru decor

Mod de preparare

Pentru început trebuie să puneți carnea la fiert cu puțină sare într-o oală mai mare. Se dă la foc mic până începe a se forma spuma deasupra. O adunați cu o spumieră. Ulterior, curățați, spălați morcovii și păstârnacul. Le adăugați la fiert după circa 2-3 ore, împreună cu acei cartofi, pe care îi puneți necurățați, dar foarte bine spălați. Puteți să-i puneți la fiert separat.

Mai lăsați pe foc aproximativ 45 de minute. Carnea de vită, morcovii, păstârnacul și castraveții se vor tăia în cubulețe. Cartofii îi veți decoji și, de asemenea, îi veți tăia în cubulețe. Acum sunteți gata să amestecați cu maioneză și să asezonați salata.

Pentru a avea un aspect mai plăcut, puteți mărunți albușuri de ou și să presărați deasupra. Tăiați câteva măsline în felii și vă puteți juca cu ele, formând diverse forme. Eu, de exemplu, fac floricele, că tot a venit primăvara. Poftă bună!

Rețetă salată de boeuf cu carne de pui

 Ingrediente

  • 400 de grame de carne de pui
  • 7 castraveți murați
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 3 morcovi
  • 5-6 cartofi
  • 250 de grame de maioneză + 40 de grame pentru decor
  • albuș de ou, măsline, gogoșari (opțional, pentru decor. Fiecare cu ce îi place)

Mod de preparare

Pentru început se spală foarte bine carnea și se pune la fiert într-o oală cu apă rece și sare. După circa 1 oră, se curăță morcovii și păstârnacul, se spală foarte bine și se adaugă și ele la fiert. Acolo punem și cartofii, doar că necurățați, ci în coajă, bine spălați. Puteți să-i puneți la fiert și separat.

Mai lăsăm circa 45 de minute. După acest timp, scurgem totul de zeamă așteptăm să se răcească. Tăiem totul în cubulețe, chiar și castraveții murați, iar cartofii, înainte de asta trebuie curățați. Amestecăm bine cu maioneză și, de asemenea, ornăm. Putem aranja fie cu albuș de ou, fie cu castraveți murați sau gogoșari.

Rețetă salată de bouef fără carne

Ingrediente

  • 2 kilograme de cartofi roșii
  • 350 de grame de morcovi
  • 400 de grame de castraveți murați
  • sare după gust
  • 250 de grame de maioneză + 40 de grame pentru ornat
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • albuș de ou, măsline, gogoșari murați (pentru decor)

Mod de preparare

Curățați și spălați morcovii și păstârnacul. Le puneți într-o oală la fiert întregi. Cartofii îi veți lăsa în coajă și, de asemenea, trebuie puși la fiert. Puteți să îi puneți separat într-o altă oală. Adăugați sare după gust. Până fierb aceste legume, vă puteți ocupa de castraveți, pe care îi tăiați în cubulețe.

Când aceste au fiert, scurgem de zeamă și procedăm la fel. Punem toate ingredientele într-un bol și amestecăm cu maioneza. Ulterior, vă apucați de ornat și așezat. O puteți face orice doriți, fie cu albuș de ou, măsline, gogoșari sau castraveți. Poftă bună!

Rețetă maioneză

Pentru că am tot vorbit de maioneză, zic să vă împărtășesc și rețeta, deși puteți opta și pentru cea de cumpărat. Totuși, aceasta este naturală și mai sănătoasă.

Ingrediente

  • 2 gălbenușuri fierte
  • 1 gălbenuș crud
  • 2-3 lingurițe de muștar
  • sare
  • 300-400 de ml de ulei

Mod de preparare

Punem într-un bol gălbenușurile fierte, pe care le pasăm foarte bine. Peste ele punem și gălbenușul crud. Omogenizăm foarte bine și începem să adăugăm treptat uleiul. Cu orice amestecați, aveți grijă să o faceți doar într-o singură parte.

Când maioneză începe să fie mai groasă, atunci puneți câte puțin muștar. Dacă vi se pare că este prea închisă la culoare, turnați puțină apă minerală treptat până ajungeți la culoarea dorită. Dacă doriți o cantitate mai mare, măriți doza ingredientelor.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele