Această rețetă de tochitură de porc vă va lăsa fără cuvinte. E atât de bună, încât o veți face foarte des. Bineînțeles, se poate servi cu mămăligă, ou și brânză.
Este greu de refuzat un astfel de preparat. Se face în moduri diferite, dar astăzi am zis să pun cea din Dobrogea. Aceste preparat este ideal pentru o masă în familie. Nu cred că există persoană care să zică nu.
Ingrediente
Se poate servi alături de:
Pentru început trebuie să spălați foarte bine carnea de porc. Ulterior, tăiați-o în bucăți nici foarte mari, dar nici foarte mici. Important este să fie egale. Presărați puțină sare și piper peste. Lăsați-o la rece pentru aproximativ 30 de minute.
Într-o tigaie mai înaltă puneți untura și dați la foc mic. După aproximativ trei-patru minute, când vedeți că s-a încins puțin, adăugați bucățile de carne. Dați focul mai tare și vedeți când își schimbă culoarea. Amestecați-o foarte bine pentru a nu se arde. Adăugați și vinul și lăsați până se evaporă alcoolul.
Următorul pas este să puneți bulionul, sucul de roșii, foile de dafin, usturoiul pe care îl tocați foarte mărunt, dar și boiaua de ardei iute și/sau afumată.
Amestecați foarte bine să se amestece toate ingredientele, acoperiți totul cu un capac și mai lăsați să fiarbă. Carnea trebuie să fie foarte bine făcută. Mai mult de 25 de minute n-ar trebui să mai dureze.
Dacă vedeți că iese prea uscată și îi mai trebuie ceva lichid, puteți pune jumătate de cană cu apă fierbinte. Obligatoriu fierbinte, și nu rece.
În tot acest timp, puteți pregăti mămăliga și ouăle. La final puteți toca mărunt pătrunjel și să puneți deasupra pentru un plus de culoare și gust. Poftă bună!