România va avea impozite mai mari. ”Suntem pe ultimul loc în UE în privinţa impozitelor raportate la PIB”

spot_img

Ceea ce era o previziune, pare să devină din ce în ce mai clar o certitudine. România va avea impozite mai mari. A spus-o Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care – deși a numit-o ”părere personală”, a explicat care sunt criteriile care vor duce automat la acest lucru. 

Adrian Vasilescu a expicat, duminică, la Digi24, cum toate semnele ne indică în acest moment că ne îndreptăm, după o lungă perioadă de relaxare, spre ”mare înăsprire”.

România va avea impozite mai mari. Banca națională a crescut dobânzile de trei ori în acest an 

„Dobânzile sunt în creştere, este o perioadă în toată lumea de creştere a dobânzilor, de altfel se produce un transfer, o tranziţie de la marea relaxare cu care s-au obişnuit marile Bănci Centrale prin 2012 şi până înainte de criza asta, la marea înăsprire. Banca Naţională a crescut dobânzile de trei ori în an”, a precizat Adrian Vasilescu.
Acesta a explicat de ce, în opinia sa, România se îndreaptă către impozite mai mari.

„Ne vom îndrepta inevitabil, este o părere personală, nu vorbesc în numele Băncii Naţionale, către impozite mai mari pentru că la această oră suntem ţara cu impozitele raportate la PIB pe ultimul loc din Uniunea Europeană.”

Concret, veniturile din buget raportate la PIB sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană.

”Avem venituri de 27% şi dorinţă de cheltuieli de 40%. Nu se leagă. E greu să faci creşteri de impozit pentru că şi aşa populaţia este sleită de inflaţie, puterea de cumpărare a scăzut, dar România a întârziat cu această măsură. Ea trebuia luată mai de mult.” a mai spus acesta.

Depinde ”cum se înțelege Guvernul cu populația”

”Depinde cum se va înţelege Guvernul cu populaţia, coaliţia care ar trebui să voteze în Parlament o asemenea măsură cu populaţia”, a explicat Adrian Vasilescu.

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 12,5% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 6,7% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate joi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

BNR estima în februarie 2022 o inflaţie de 9,6% pentru finalul acestui an şi de 3,2% pentru 2023.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.