Vești importante! Scade vârsta de pensionare pentru o nouă categorie de angajați

spot_img

Legea pensiilor va avea parte de noi modificări, dacă două propuneri legislative înregistrate recent la Senat vor trece de votul parlamentarilor. Astfel, scade vârsta de pensionare pentru o nouă categorie de angajați.

Concret, prima propunere legislativă înregistrată săptămâna trecută la Senat vizează introducerea în lista din Anexa nr. 2 a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cea care cuprinde locurile de muncă încadrate în condiții speciale, și a activităților de sortare, sfărâmare și expediere legate de prepararea minereurilor.

În prezent, în legătură cu prepararea de minereuri doar măcinarea, flotarea sau filtrare sunt considerate locuri de muncă în condiții speciale.

Scade vârsta de pensionare pentru o nouă categorie de angajați. Eliminarea condiției privind vechimea minimă

Cea de-a doua propunere legislativă pusă în dezbaterea senatorilor vizează, în primul rând, asigurarea unui cadru legal unitar pentru cei care au lucrat în grupa I de muncă sau în condiții speciale.

Mai exact, se propune eliminarea condiției din Legea 263/2010 privind vechimea minimă într-unul din domeniile specifice grupa I/condiții speciale de muncă.

De asemenea, toate prevederile care stabilesc un stagiu complet redus pentru persoanele care au realizat stagiu într-una din activitățile din grupa I de muncă/condiții speciale vor fi grupate sub o singură prevedere legală. Inițiatorii își propunerea de modificare pe faptul că Legea 263 a suferit de-a lungul anilor mai multe modificări, unele ajungând să se dubleze, conform avocatnet.ro.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.